Танев хвърля оставка само ако пречи на кабинета

"Образованието няма да е разменна монета в политически щения"
Обновена: 30 мар 2015 16:23 | 30 мар 2015 16:20, Камелия Цветанова
11
Танев хвърля оставка само ако пречи на кабинета
Снимка: Булфото, архив

Просветният министър Тодор Танев призна, че е готов да си подаде оставката само ако пречи на правителството,след като се появиха информации, че в Реформаторския блок, от  чиято квота е той, са демонстрирали недоволство от неговата работа.

Още по темата

"Единствената причина да се иска някакъв вид оттегляне, оставка, би било при неизпълнение, и то в сериозна степен неизпълнение, на някаква програма, на някакви очаквания, на нещо обещано. Такова искане би следвало да дойде първо от правителството", заяви днес той, цитиран от БТА.

Тодор Танев припомни, че той е създател на Гражданския съвет на Реформаторския блок. "Автор съм на този съвет, заедно с още двама души", добави той.

"Никога не съм бил и не съм си помислял да бъда в политическа партия от Реформаторския блок", коментира още образователният министър.

Според Тодор Танев Гражданският съвет на РБ е явление от 21-ви век, което е работило добре.

"От 23 декември 2014 г. Гражданският съвет на РБ не съществува и по тази причина аз съм равно отдалечен от всички или равно приближен на всички партии - не ме считайте, непременно, за министър на Софийския университет. Не съм направил нищо специално към нито един университет, а всичко - за всички, колкото мога", коментира той.

Танев добави, че не обслужва, която и да е политическа централа.

"Докато съществувам, образованието на българските деца, за което отговарям като министър, няма да бъде разменна монета в политически щения", увери министърът.

Той заяви, че иска коалицията да е стабилна и правителството да работи. "Ако по някакъв начин аз му преча, отивам си заради правителството на България, а не заради някои хора, които считат образованието за разменна монета", каза Тодор Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Ангел Николов преди 8 години
Танев, разбира се, може да остане министър, но трябва да каже в името на какво. Заради министерския пост и облагите от него? Или за да направи нещо за образованието. Ако е заради второто, трябва да каже какво е то? Ако е за да демонстрира верноподаничество пред Борисов, трябва да каже открито, че вече не е представител на РБ, а се присъединява официално към ГЕРБ. В което няма нищо лошо. Лошото е ако седи разкрачен над полога на МОН, защото не е ясно дали иска да снесе яйце или да се издриска, като всички предишни министри над българското образование. Засега симптомите навеждат повече към второ
9
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Отворете си очите българи !!!! Няма да позволим да ни правят на нищо !!!! Ще се борим за справедливостта и доброто !!!! Няма да ни командват простаци и *** !!! Ще си възвърнем това което ни принадлежи !!!! Искаме си това което ни принадлежи !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Цоца преди 9 години
Кой плаща екскурзията на ВСС в Щатите - planbe.bg/до-вашингтон-и-назад /
7
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
При Психодясното всички са такива.
6
1
 
3
 
! Отговори
Пълен ... преди 9 години
... въздух под налягане.
5
1
 
6
 
! Отговори
Илиана преди 9 години
Недоразумение! Кой те посочи за министър? Да вземе да си посипе главата с пепел! Твоето място е в специализирано болнично заведение! Не искал да става член на партия! А не ходи ли да се молиш на ГЕРБ да ставаш техен член? Като безумен сновеш от партия в партия да те вземе някоя за член, че да си осигуриш политическата подкрепа, която не получаваш от Реформаторски блок! И те прозряха, че не ти е мястото в министерството на образованието. на кой безумец му хрумна идеята да те направи министър?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Омитай се. Сложете някой нормален човек.
3
1
 
9
 
! Отговори
boc преди 9 години
Абе Танев, не ме интертесува дали пречиш на Борисов!Ти пречиш на образованието в България!!!Чудя се кой ти е дал професорска титла!!!
2
4
 
10
 
! Отговори
ученик преди 9 години
Да се маха това недоразумение на природата!Пречи на образованието и учениците!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е прилично да се хвърлят оставки, нито да се хлопат врати!Трябва да се подават внимателно!