Преизбраха ректора на Медицинския университет в Пловдив

В много добро финансово състояние сме, похвали се д-р Стефан Костянев
15 юли 2015 08:04,
0
Преизбраха ректора на Медицинския университет в Пловдив
Проф. д-р Стефан Костянев. Снимка: Dnes.bg

Медицинският университет в Пловдив преизбра чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев за ректор на МУ-Пловдив. Това се случи по време на общото събрание в университета. За него гласуваха 141 души. 91 гласа получи другият претендент за поста – проф. Николай Бояджиев.

„За втория мандат като ректор имам много амбициозни планове. В едната посока те са да доразвием успехите, които имаме, но разбира се сме си поставили и нови хоризонти. С екипа ми набрахме скорост, придобихме достатъчно много опит и ще успеем да развием тези амбиции. Управляваме много национални и международни проекти, привлякохме над 20 милиона средства, което е една много голяма помощ за Медицински университет - Пловдив. Успяхме да създадем инфраструктурата на университета, което вече ни прави конкурентоспособни, имаме спортна зала и спортен комплекс, списъкът е много дълъг, а сме си поставили и нови цели”, заяви пред Dnes.bg ректорът на МУ - Пловдив чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Преди гласуването без критики беше приет отчетът на ректора за работата на екипа му през последните четири години.

„През тези четири години университетът успя да повиши авторитета си, стана видим и на международната сцена. Ние сме един от най-големите инвеститори с региона с тези близо 1700 чуждестранни студенти, но по-важното е, че сме една институция, която е полезна за Пловдив, за неговия имидж и аз определено смятам, че университети като нашия допринесоха Пловдив да бъде избран за Европейска столица на културата през 2019 година”, каза още проф. Костянев.

Той отчете, че към днешна дата университетът е в много добро финансово състояние. Това показва и справката по всички други показатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари