Българчета завоюваха два бронзови медала на олимпиада по биология

Олимпийците ни премериха сили с 61 страни
20 юли 2015 16:50,
1
Българчета завоюваха два бронзови медала на олимпиада по биология
Снимка: СРООПН

С два бронзови медала и две почетни грамоти се завръщат състезателите от отбора по биология от тазгодишната Международна олимпиада, която се проведе от 12 до 19 юли 2015 г. в Архус, Дания. Регистрираните държави за участие бяха 62 на брой. 

Теодор Трифонов от НПМГ и Цветлослав Георгиев от СМГ завоюваха бронзови медали. Виктория Христова от НПМГ и Лъчезар Станчев от ПМГ Кюстендил бяха отличени с почетна грамота.

Ръководител на отбора по биология от 2009 г. насам е Албена Йорданова - доцент в Медицинския факултет на СУ "Св. Кл. Охридски". 

Международната олимпиада по биология е най-престижното състезание по биология за ученици от цял свят. България е една от шестте страни, основателки на олимпиадата през 1989 г., и участва още на първата Международна олимпиада по биология в Чехословакия през 1990 г. През 1994 г. олимпиадата се провежда във Варна, България. 

Всяка година националният отбор по биология е в състав от четирима състезатели. До 2015 г. отборът е  донесъл на страната ни общо 49 медала: 4 златни, 8 сребърни и 37 бронзови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
поздравления за всички участници радостно е че има българи медалисти