Втори сме в света по математическа лингвистика

На олимпиадата са се състезавали 43 отбора от 29 държави
Обновена: 24 юли 2015 20:07 | 24 юли 2015 19:48, Елка Василева
33
Втори сме в света по математическа лингвистика
Снимка: Мусала Софт

Общо седем от осемте ни състезатели в завършилата днес 13-та Международна олимпиада по математическа лингвистика са получили медали, съобщиха от "Мусала Софт", съорганизатор на Международната олимпиада.

Златен медал е спечелил Данaил Пенев, сребърни медали - Валентин Димов, Ралица Дарджонова и Тина Владимирова, бронзови медали - Здравко Иванов, Надежда Димитрова и Радина Добрева.

Още по темата

На индивидуалното състезание осемте български състезатели са спечелили общо 394 точки или 49.25 точки среден резултат и са направили България втората държава в света след САЩ (с общо 62 точки среден резултат).

Олимпиадата се проведе от 20 до 24 юли в Американския университет в Благоевград под патронажа на Президента на Република България. Страната ни е инициатор на Международната олимпиада и домакин за трети път от 2003 година насам.

В олимпиадата тази година са се състезавали 43 отбора от 29 държави. Ръководител на българския отбор от 2003 г. насам е инж. Александър Велинов - преподавател по лингвистика в столични училища от 1998 г., председател на секция "Математика и лингвистика" към Съюза на математиците в България от 2008 г. и председател на Организационния комитет на Международната олимпиада по лингвистика за 2015 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
КПД-то ни е малко.
10
0
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
"В новините все ни обясняват колко сме образцови, и все сме най-зле по всички параграфи."Това е наследството на комунизма - един малък елит го обгрижват и обучават в математическите гимназии, а останалия народ кучета го яли! (шампиони на олимпиади, а средно по ПИЗА най-слабите ученици в Европа)
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10, 13 от 12:Разбрах ти тезата. Съжалявам, че се опитах да ти пиша,по-голяма вероятност има да убедя някой терорист от ИД дастане Християнин, отколкото един *** като теб да разберенеща, които са пропуснали родителите му навремето.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чувството че повечето коментари се пишат от психично неуравновесвн/и
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10:Приятелю, на такова ниво не може да става въпрос за зубрене,ако имаш впредвид наизустяване на някакви факти, които забравяшслед 2 дена. На тези олимпиади се проверява способността за мисленеи то за кратко време. Между другото, за каква социална среда говориш за деца на 15-16 години?В САЩ има клубове, където не допускат младежи под 25 години.Съгласен съм за наднорменото тегло - това по-скоро е от заседнал начин на живот, хранене и липса на физическо натоварване.
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците са първи защото отбора с треньор Владимир Путин не можа да се яви поради факта че далдиса на протока Керч след подготовката в Кримнаш и не можа да се яви на време за олимпиадата в Американския университет в Благоевград.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На първо място са американците щото треньора им е българин - Драгомир Радев. Без него нямаше и да се класират, така че тук България печели и първо място но не директно:) Браво!!
4
1
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Една малка добавка от мен :-Доктор Цветан Цветанов, кандидат на физическите науки, специалност Челна стойка (затова главата му е е с такава форма и няма нищо в нея)
3
4
 
3
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Bravo, ama alooooo, matematicite, uchastwali 29 dyrjawi, pyk sme bili 2-ri w sweta. Wie samo do tolkowa li mojete da broite? Znaete li kolko sa dyrjawite po sweta?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голям принос за този успех имат трима човека:-Президентът Инж Росен Плевнелиев-Министър-председателя Доктор Инж Бойко Борисов-Доктор Цветан Цветанов, кандидат на физическите науки
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, умни като Вожда си !