Олимпийците ни по химия с 4 медала от Баку

Българчетата се прибират в София днес
29 юли 2015 16:43,
2
Олимпийците ни по химия с 4 медала от Баку
Снимка: СРООПН

Български ученици спечелиха един сребърен и три бронзови медала от 47-мата Международна олимпиада по химия, която се състоя в Баку, Азербайджан, съобщиха от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки.

Сребърният медал е завоювал Пенчо Бейков - ученик в XII клас на Националната природо-математическа гимназия /НПМГ/ "Акад. Любомир Чакалов" в София.

Бронзови медалисти са Борис Борисов - ученик в XI клас на НПМГ - София, Силян Янев - ученик в XII клас на 91-ва Немска езикова гимназия в София, и Любен Бориславов - ученик в XI клас на НПМГ - София.

Ръководители на отбора са доц. д-р Донка Ташева и доц. д-р Пенка Василева от Факултета по химия и фармация при СУ "Св. Климент Охридски", София.

Отборът пристига на летище София днес в 22.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ОлимпиадахимияБаку
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Нека сега да се замислим как да ги запазим в България. А HR-ите на големите химически и фармацевтични компании ако погледнат малко по далече от днешния пазар на труда, ще направят програми с които да подпомагат тези деца така че един ден да постъпят на работа при тях и да са основата на развойната им дейност и бъдещи продукти.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 8 години
Браво, момчета! Честито!