Писането може да бъде лесно и забавно

Най-добрите писатели са запалените читатели
25 авг 2015 09:22, Михаела Лазарова
1
Писането може да бъде лесно и забавно
Снимка: photl.com

Четенето, писането и смятането, винаги са в центъра на учебния план. Първоначалният подход на педагози и родители е много важен, за да се създаде една рутина и любов към тези материи, без детето да изпитва несигурност във възможностите си.

Как да направим писането лесно и приятно за децата? Ето няколко съвета.

Четете книжки

Най-добрите писатели са запалените читатели. Създайте на децата любов към книги още от ранна детска възраст. Това е първата стъпка към създаването на любов не само към четенето, но и към писането.

Започнете с писането от ранна детска възраст

Децата обичат да рисуват от много малки. Първоначално, рисунките им са шарени драсканици. След това започват да рисуват човечета, къщички и т.н. Това е идеалният момент, в който могат да научат да изписват, макар и с печатни букви това, което рисуват. Не забравяйте, че ученето трябва да бъде забавно и увлекателно занимание.

Насърчавайте децата да ви помагат в писането

Предстои ви пазар за първия учебен ден. Вземете лист хартия, шарени моливи и помолете децата да ви помогнат в съставянето на списък за всичко необходимо, което трябва да се купи.

Осигурете разнообразие от тетрадки, тефтери, помагала, моливи, дъски, тебешири и т.н., които да са в помощ при първи стъпки в писането. Нека децата имат свой кът, в който да творят върху хартията или дъската. 

Имайте реалистични очаквания за правописа и граматиката

Децата се нуждаят от създаването на рутина при писането, но и от вашето търпение. Ако се фокусирате твърде много върху граматиката, ще потиснете креативността и ентусиазма на малките да пишат.
Измислете някакво забавно упражнение, в което да включите тези думи, които детето бърка най-често. Забавният начин на предаване на информацията е най-точен.

Насърчавайте децата да създават свой дневник или книги

Какво по-хубаво от това да пишат кратки истории. Децата имат голямо въображение. Помогнете им да запишат своите преживявания, приказки, към които те да създадат и илюстрациите.

Писането може да бъде лесно и забавно!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
x преди 8 години
а вие там, "репортерчетата" смешни следвате ли тези съвета?!?