Студентски живот... в мизерия, мухъл и хлебарки!

Дори в затвора условията са по-добри, разбунтуваха се студентите
29 сеп 2015 13:06,
120

Снимка: Facebook

Докога ще търпим отвратителната мизерия в студентските общежития? Докога бъдещето на нацията ще трябва да търпи тези потресаващи условия? Докога ще си затваряме очите? Дори в затвора условията са по-добри!

Докога ще се строят блокове на ромите, които за няколко години биват унищожени, а студентите се налага да живеят в блокове - неремонтирани от времената, в които в тях са живели родителите им?

Това написаха студенти, които се разбунтуваха срещу ужасните условия, в които са принудени да живеят. Младите хора се обединиха в групата "Не на потресаващата мизерия в студентските общежития" в социалната мрежа Facebook.

Част от снимките са публикувани в други групи в мрежата, чрез които студентите се подготвят един друг за предстоящите условия на живот.

Под снимките някои изразяват мнение, че без протест или отказ от плащане на таксите, нещата ще си останат същите. Други пък смятат, че студентите сами трябва да правят ремонт на стаите си.

Освен мухълът, изпочупените мебели и леглата с пружини, младежите се оплакват и от дървеници и хлебарки. Споделят, че дори след напръскване на помещението, насекомите се връщат отново. Защото условията са мизерни, а старите мебели ги привличат.

"Трябва да дадам гласност на проблема, който се премълчава от години. Обикновено нещата в нашата родина се случват, след като проблемът се задълбае много сериозно. Докато си мълчим и търпим нищо няма да се подобри", написаха още създателите на групата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е плащат по 30 лв на месец - да си измажат и изчистят стаите. Едно ново легло е 150 лв. Трябва да може студентът, ремминтирал стаята, да остава там до края на ученето.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво да се купува нов матрак- за да го нападнат и него дървениците и след месец-два да се хвърля и той ли? Казвате да си ремонтират стаята, но като блока не е оправен като цяло гадините си ходят навсякъде. Минава (без предупреждение) човека в 8 сутринта и пръска с (вода?) - ефект нулев... А дори да си платиш да си напръскаш твоята стая, гаранция че няма да се внесат от съседната няма. Проблемът е сериозен.
74
3
 
12
 
! Отговори
Fn преди 8 години
Младите хора вместо да се бунтуват във фейсбук в разни групички, да се разбунтуват пред ректорите на университетите и всички чиновници, свързани с процеса...Докато си постват снимчици и се ядосват във фейсбук...ще се променят нещата...ама друг път.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак се отпускат някакви пари за общежитията. Колко са, къде точно отиват и т.н. Проверки и контрол! А иначе. и самите студенти могат да си направят малък ремонт, щом положението е нетърпимо. Колко струва една латексова боя, един немного скъп матрак? Общо взето-какво да говорим и как да искаме след това култура от младите хора? Вижте с какво свикват!
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
???????????????????????Ало знаеш ли колко ядрени и не само физици си работят по специалността , колко строителни инженери се търсят в този момент , м , инак кое е по голяма мизерия ... казармената мизерия или студентската мизерия ?
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименгосподин, Анонимен, за мениджър също трябва да се учи и е трудно, хората сами решават какво да учат и в каква посока да се реализират, това че в България няма реализация за мениджъри съвсем не означава, че всички трябва да се насочат към други специалности
70
8
 
4
 
! Отговори
. преди 8 години
ще търпите, като искате да плащате минимални суми за жилища, като не ви се дават повечко пари за едно нормално жилище, ще живеете в общежитията
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мен ми се повръща от такива общежития,честно !
68
0
 
8
 
! Отговори
fsb преди 8 години
гадно да, горките, аз ако бях щях да си ремонтирам колкото мога сам.... ако чакаш друг да ти реши проблемите, ще има да си почакаш... Един латекс на тапетите, един нов дюшек и поне ще мога да си легна.... Сега поне има и евтини вариянти...
67
9
 
9
 
! Отговори
Lora преди 8 години
О, я стига. Като е толкова лошо, защо всички се натискат да живеят в общежитие. И правят всиччко възможно да седят там колкото се може по-дълго. Мой познат продължава да живее в студентско обежитие вече 3 години след като се дипломира.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има хора които се записват в лесни специалности взимат общежитие за 50 лв. и после работят телефонисти за 1000лв. Разполагат повече пари за живот от студенти в Германия..
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм ТУ-София утре отивам на Еразмус в Германия стипендията е 500 евро , 285 евро общежак и депозит 580 евро, някъде 1200 е собствено ми финансиране, и ще живея само 200 евро на месец .. , Аз в София живеех с повече с пари, как ще оцелея в Германия незнам имам по 5 евро на ден за ядене.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О,Стефанова *** дъщеря ви в Лондон ли е? Аууу,Леле ! "пази Боже сляпо да прогледне " чела ли си ? а "***" ?
63
2
 
5
 
! Отговори
До 73, 75 преди 8 години
В ТУ са ремонтирани 3-ти и 12-ти, елате в 54 да видите мизерия. 2 блока на технически не са всички блокове !!!
62
2
 
5
 
! Отговори
Инж. преди 8 години
До Анонимен 73Колега, в ТУ все пак учат хора с инженерна мисъл. Нормално е да живеят като бели хора ;-)
61
17
 
17
 
! Отговори
Рентиер преди 8 години
Като не ви харесват условията в общежитията, заповядайте на свободен наем. Има прекрасни жилища, напълно обзаведени, с качествени мебели и маркови електроуреди, вкл. ТВ и система за дом. кино. Естествено, цената е далеч над мижавите 20 лв. които плащате за стаите в Студентски град. Много сте смешни с празните си, скъсани джобове и безумни капризи. Като искате добри условия, редно е да можете да платите, за да ги получите. Иначе си оставате с простащината и наглостта си.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм в Техническия София - такива общежитя няма - тези снимки са от Шуменския университет..В моето на ТУ-София пода е с ламинат , пласмасова дограма изолирано , леглата са нови , бянята ремонтирана.. Единствената разлика с Германия е че сме 3 човека в Стая. да но и площта е по-голяма от стаите в Германия са 12 квадрата ..
59
3
 
2
 
! Отговори
LoL преди 8 години
Да отидат в затвора да видят!!!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да отбележим , че някои от общежитията в Германия за 250 евро са необзаведни , ако пък решиш че искаш обзаведно плащаш 30-40 евро повече
57
8
 
4
 
! Отговори
alfa преди 8 години
Кой ги кара да идат ве. Изперкалите им родители им бръборът *** мама да са изучиш. и после реват