Танев дава на заден за новите учебни планове

Министърът: Не се намаляват часовете по език в езиковите!
Обновена: 10 ное 2015 19:09 | 10 ное 2015 18:53,
8
Танев дава на заден за новите учебни планове
Снимка: архив Булфото

"Аз съм човек на съгласието, не на диктата". Това обяви просветният министър Тодор Танев пред bTV в коментар на протестите срещу новите учебни планове.

Още по темата
Недоволството бе подето от различни училища и учителски гилдии. Езиковите гимназии протестираха заради намерението да се намалят часовете по език, географите скочиха срещу орязването на техните часове, протести имаше и заради часовете по физическо.

Танев обяви, че е склонен новите учебни планове да не влязат в сила за всички класове от следващата учебна година, за да има още време за съгласуване. Министърът обаче държи новите планове да започнат да се прилагат за 1 и 5 клас.

Той опроверга твърдението, че се намаляват часовете по първи език в езиковите гимназии и обяви, че часовете се увеличават от 842 на 886, но се концентрират повече в 9 и 10 клас, а за 11 и 12 клас се намаляват на два часа седмично.

За редуцирането на часовете по физическо той обяви, че в България има повече часове по физическо от средното ниво за Европа, а липсва материална база, в която децата да спортуват.

"Нищо не е предрешено, това е едно предложение (новите учебни планове). Има много хора, които го подкрепят", обяви министърът на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напред-назад, назад-напред.... А после като им кажеш, че не са никакви реформатори , а обикновени ....секуалисти се обиждат?!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не стана ясно колко са учебните седмици за начален етап и 5-8 клас...
6
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
До !Явно да....
5
0
 
13
 
! Отговори
Кубратист преди 8 години
Прав беше Слави Трифонов, че всеки нов министър на образованието се чувства задължен да бъде по-*** от предния
4
0
 
10
 
! Отговори
Бивш Минетчия преди 8 години
Тоя е толкова "спрел" както казват децата, че нямам думи... Освем беля друго няма да направи.... А за партията и за лидера му ви казвам нещо животоспасяващо!!! "Не се плаши от мечка в гората, а се страхувай от човек който не е прочел нито една книга"
3
0
 
7
 
! Отговори
88 преди 8 години
С този учебен план във втората степен и изискването учебни предмети за ЗИП да се избират само от задължителната подготовка гимназията,както отбелязах,се обезсмисля.Тя ще е полезна само за кандидатстващите с БЕЛ и математика,но не и за тези които ще кандидатстват с биология,химия,география,история,които ще трябва да разчитат на факултатива,което е крайно недостатълно в една силно конкурентна борба-особено за медицина ,право,стоматология,финанси и др. Единствената възможност са частните уроци!?
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показателно как се прави политика от Тиквата - пробва, ако мине добре, ако не няма проблем. Пожарникар в действие... Къде е управленската програма? Къде са реформите? Куха Тиква, изгнила до семките и късата си дръжка.
1
1
 
17
 
! Отговори
! преди 8 години
Докога ще търпим това безобразие !? Докога !? Толкова *** овце ли сме сме !?