Започна втората сесия за кандидат студенти в СУ

Днес изпитват по немски и испански
Обновена: 29 май 2016 10:38 | 29 май 2016 10:07, Петя Славова
2
Започна втората сесия за кандидат студенти в СУ
Снимка: архив, Булфото

С изпит по немски език започна втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 г., съобщиха от ученото заведение.

Изпитът по немски език, който е писмен и ще продължи 4 часа започна в 9.00 ч. Състои се от тест А и Б, с които се проверяват лексическите и граматическите знания. Има текст за четене с разбиране, а също така съчинение, свързано тематично с текста за четене с разбиране (дължина 200-220 думи). Кандидатите ще имат и превод от немски на български език (около 1500 знака).

По испански език изпитът стартира в 14.00 ч. и продължава 2 часа. Той се провежда в рамките на изучавания в средното общообразователно училище лексико-граматичен материал, разширен до активното владеене на около 8000 думи и изрази, което предполага допълнителни самостоятелни занимания и четене на оригинална литература. Целта на изпита е да се проверят езиковите знания и умения на кандидат-студентите.
 
Кандидатстващите ще показват разбиране на текст при четене, ще имат лексикални и граматични задачи към текста за разбиране, текст с пропуснати думи, граматични упражнения и съчинение. Максималният брой точки е 100.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес кандидат- студентиДогодина кандидат- мигранти.С тия мизерни заплати у нас.