Учител от Варна пуснал отговорите на матурата?

Кунева разпореди проверка, прокуратурата се намеси
9
Учител от Варна пуснал отговорите на матурата?
Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература до ученици от преподавател във Варна по време на изпита, съобщиха от МОН.

Още по темата

Вътрешна комисия на МОН ще провери сигнала, а в писмо до прокуратурата се иска да бъде установена автентичността му.

"Ако се установи, че учителят е извършил деянието, ще реагираме с цялата строгост на закона, включително дисциплинарни наказания и съд. Обвинението е сериозно и няма да толерираме подобни случаи", е заявила министър Кунева.

Тя отбелязва, че с взетите телефони на учениците и на квесторите по време на матурите, отговорите не могат да достигнат обратно в изпитните зали.

Това е и основната цел на засилените мерки с видеонаблюдението, е посочила министър Кунева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо на изпит в Медицинска, масово оценките са двойки?Ето там се ходи на подготовка и курсове поне две години по-рано.Тогава идва нов въпрос:Защо дори и с тази подготовка учениците не успяват да се справят, а тя не е само в училище?Връщаме се пак в изходно положение - липса на създадени навици за учене в начален етап, при това не за парциално учене, а за учене с разбиране.Деца на съседи,завършвайки 1-ви клас нямат препоръчителна литература, защото е много сложно да прочетеш приказки например.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основните проблеми и най-важни са в образованието до 4 клас и в невъзможността да се повтаря там.В крайна сметка тогава се полагат основите за доста от предметите в по-късен етап.Не може във втори клас да не знаеш таблицата за умножение или да не можеш да разкриваш скоби и изведнъж в 7 клас някой да ти е виновен,че не си усвоил елементарни неща.Не е възможно да не можеш да откриеш правописна грешка/възможно е/,защото не се чете литература.Всичко е copy paste от Интернет или написано от родител.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До миже да те лажем: Не го толерират "даскалята" простако а директорите на даскалята! Явно си доста далеч от проблематиката на матурите, на Делигираните бюджети и прочие... нищо не ти е ясно ама плещиш простотии без да ги разбираш! Ако Пръмова искаше да оправи батаците реално, а не наужким първо трябваше да започне чистка сред директорите. Там е заровено кучето...ама имат силно лоби,не може им се опря!Какво крадене пада там, бедна ви е фантазията, феодализъм!!!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I kakvo ot tova pramova kuneva kak e savarschila s prepisvane ja ostavete u4itela na mira i rabotete pove4e vie ot pravitelstvoto vsimate ne daslujeni daplsti schofiori ohrani skspi koli
2
5
 
15
 
! Отговори
миже да те лажем преди 7 години
Стига глупости. Търсите си изкупителни жертви. Масово се преписва и даскалята го толерират, тъй като реалната картинка не им отърва. Неизпълнени учебни планове, некоректно оценяване през годините , слабо преподаване. Започнете от там - давайте адекватна обратна връзка и будните деца сами ще намерят пътя към знанието. Много може да се добави, но просто не е градивно да се вадят всички кирливи ризи. Нали искаме тази основополагаща система да оцелее някак? И бездействието не е решение!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обвинението е сериозно и няма да толерираме подобни случаи", е заявила министър Кунева."Ще направим изключение и този път няма да толерираме подобни случаи. Важно е да симулираме дейност.