МОН: 100 000 лв. предвидени за учителския събор

Зам.-министър: Няма сгрешена задача в матурата по математика за 7 кл.
31 май 2016 16:37, Анисия Иванова
6
МОН: 100 000 лв. предвидени за учителския събор
Архив: Булфото

За организацията на Националния учителски събор на 19 юни в София са предвидени около 100 000 лева, съобщи заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. Предвижда се учителският събор да се състои в "Арена Армеец".

С тези средства ще се платят разходите за наемане и озвучаване на залата, както и поканите за организацията на събора, обясни той. Стаматов коментира, че "не са предвидени въобще средства за спане или за командироване, защото такива неща въобще няма да има".

Според медийни публикации събитието ще коства 2 млн. лв. на данъкоплатците. От екипа на министър Меглена Кунева планират да съберат 14 хил. български учители. Идеята е на срещата да бъде даден "старт" на промените в средното образование, които започват на 1 август т.г.

"Целта е да излъчим посланието, че идва трудна реформа в българското училище, както и да получим подкрепа от цялото учителско съсловие и обществото за реализирането й", обясниха от МОН.

Всички детайли за организацията на учителския събор ще бъдат представени допълнително.

Диян Стаматов обясни, че няма сгрешена задача в националното външно оценяване по математика в седми клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
И какво точно ще се случи там, като законът е вече факт?Искат аплодисменти ли? Намалете броя на децата в паралелка, давайте пари за качество, а не за бройка ученик, защитете учителите от агресията на учениците и на учителите!
4
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
В официално почивен ден НЕДЕЛЯ, поредната, за която трябва да си по задължение някъде,защото някой така е повелил. Потрошени пари на вятъра, за да се гради имидж на министерство и на ръководител на синдикати.Никакви реални решения на огромна част от проблемите в образованието.
3
0
 
6
 
! Отговори
Развеселена преди 7 години
Звучи като заплаха за средното образование.
2
0
 
5
 
! Отговори
66 преди 7 години
Условието но задача 20 е сгрешено!Хиляди ученици ще бъдът ощетени!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 000 за нещо, което е предварително провалено. Какво да му пропагандираме. Та то няма никаква реформа. Ако реформата е "дуалното" обучение, май е измислена то дуални хора, пардон а личностно раздвоение.