МОН харчи над 2 милиона, за да се рекламира

Ведомството поръчва информационни материали, сувенири…
29
МОН харчи над 2 милиона, за да се рекламира
Снимка: Булфото, архив

2 милиона и 50 хиляди лева ще похарчи Министерството на образованието, за да информира обществеността за своята дейност и за проекти, които изпълнява.

Това става ясно от публикувана на сайта му процедура за обществена поръчка. Крайният срок за подаването на документи за участието в нея изтича до края на работната сряда.

Предметът на поръчката е изработка на рекламно-информационни материали и сувенири, свързани с осигуряване на информираност, публичност и визуализация при изпълнението на функциите на просветното министерство, както и по проекти и програми с бенефициент МОН.

Количеството и обемът на материалите ще се определят в зависимост от възникналите конкретни потребности от рекламно-информационни сувенири.

Финансирането пък идва от държавния бюджет, от ЕК, Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие, оперативните програми "Административен капацитет”, "Развитие на човешките ресурси”,  "Регионални развитие”, "Наука"  и "Добро управление”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
11
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Спрете да показвате баба Яга, че не мога да накарам детето да тръгне на училище през септември
21
0
 
5
 
! Отговори
Естет преди 7 години
Тая кривогледата и кривоустата още ли е жива. Тя е като Светла Даскалова...
20
0
 
9
 
! Отговори
Как да си обясним?! преди 7 години
Само че голяма част от тези рекламни сувенири са ЗАПАЛКИ - ето за какво тази харчи парите на данъкоплатците!!!В други сайтове подробно се изброява какви предмети представляват тези рекламни сувенири - шапки, запалки и други подобни.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Количеството и обемът на материалите ще се определят в зависимост от възникналите конкретни потребности от рекламно-информационни сувенири."===Конкретните потребности всъщност са за по-добро образование, а не за реклама на една институция, в която в последните 20 години не се правят неща, от които има смисъл. Погледнете си матурите. Неясно как се правят тестовете, как се пишат задачите, какви са им психометричните характеристики, но скалата винаги е 100 точки, как става с 30 задачи?
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете им парите, че да се закрият бе! какви са тези реклами?!?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"2 милиона и 50 хиляди лева ще похарчи Министерството на образованието, за да информира обществеността за своята..." глупост!Какво толкова сте свършили, че ще се рекламирате?!?! Международните изследвания в образоването показват, че плавно вървим към дъното.В тоалетните на училищата по-добре да не влизаш, учители няма, но МОМН ще харчи пари за реклама на потъването на българското образование. Думи нямам!
16
0
 
22
 
! Отговори
Министърката преди 7 години
Абе има една две фирмички, трябва им начален тласък да си стъпят на краката.
15
0
 
26
 
! Отговори
мон преди 7 години
А, това гадно същество на снимката, какво е.
14
0
 
27
 
! Отговори
Неа преди 7 години
А какво точно рекламира ?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога в българския език думата УШАNКА е *** , та я замествате със звездички ? Не че нещо ,но ви се радвам на такъв червен сайт ,че сте осъзнали най-накрая че тая дума е обидна и отвратителна изобщо:)
12
0
 
26
 
! Отговори
циник преди 7 години
Може вместо шапки тип "бейзболна" да пуснат тип "***" или още по -добре дамски превръзки с надпис и лого на МОН. А на учителите да им лепят холограмен стикер или винетка на челото с надпис ,че отговаря на критериите и квалификацията за наш човек на изборите през есента... Абе важно е да се усвоят едни пари, а децата, абе на КОЙ му пука за децата???
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има резултати и без реклама хората ще ги видят и усетят. Кажете, че ще ги крадат!
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази образователна система дава път на посредствените и откровено глупавите, които се стремят към придобиване на диплома, което не е особено трудно за постигане, освен ако не си с тежка умствена изостаналост...
9
0
 
19
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ще се продава ли ...колко му искат?
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Образователната система е излишна и вредна както казармата. Премахнаха казармата, а тази система я оставиха да съсипва обществото. Наливат се милиарди за всеобщо образование, като по този начин се потъпкват талантливите и способните, защото тази система не дава шанс за развитието им.Дава се път на посредствените и откровено глупавите, които стремят към придобиване на диплома, което не е особено трудно освен ако не си с тежка умствена изостаналост.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега и се е паднало да напълни касичките на правилните фирми,никой няма да и потърси сметка на тази.
6
0
 
31
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Абсолютно безплатно на МОН мога да му тегля една.....!
5
0
 
45
 
! Отговори
наивници преди 7 години
Наивници сте, ако смятате че 2 милиона са отишли за реклама. От това по- лесно няма. Имаме приятелски фирми, те ни дават фактура, вършат някаква работа, отчитаме 2 милиона. Ха-х-ха....
4
0
 
36
 
! Отговори
АНК преди 7 години
При такова нямане на пари да дадеш 2 млн за реклама е пестъпление.Какво ще рекламира тази куневица, че сме август и още се проучва как да се осигури абонамент за научна литература за 2016 г. Този невероятен чиночески капацитет ли?
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има някой, да й даде на тази Пръмова 2 милиона да се махне от политиката и да не я гледаме повече!