Учителките ни масово бягат в чужбина, учат бежанци за пари

Брането на ягоди в чужбина също било доходоносно
7 окт 2016 07:43,
46
Учителките ни масово бягат в чужбина, учат бежанци за пари
Снимка: архив, Ройтерс

Учителките ни бягат масово в чужбина, за да учат бежанци за повече пари.

Някои от тях пък стават гувернантки на малки деца в Испания, трети берат ягоди в чужбина през лятната ваканция, пише в. "Телеграф".

От 6 г. насам българските учители масово емигрират, алармира лидерът на синдиката на българските учители Янка Такева. Данните сочат, че само за последните две години 1200 даскали са напуснали страната и са отишли да преподават в страни, където им плащат 10 пъти повече. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
лили преди 7 години
Аз съм пенсионирана лекарка с минимална пенсия , а дъщеря ми стана учителка по история и география. Право да си кажа не знам кое е по- лошо от двете професии ?
36
0
 
5
 
! Отговори
XYZ преди 7 години
Страни с заплата под 2 000 лева за учителите вън от ЕС!
35
6
 
1
 
! Отговори
Не мерси! преди 7 години
Някои от най-простите и умствено ограничени хора, с които ме е срещал живота са били учители и университетски преподаватели.Това са хора озлобени от живота,пълни с комплекси и сигурни,че света им дължи повече отколкото те произвеждат.Лекар и даскалица НЕ СА на едно ниво и не заслужават едни и същи пари.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щях да работя учител след като завърших.Изисквания за връзки и има няма 500лв заплата. Хайде сега.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете глупостите в статията, за да стане учител в чужбина се иска С 1 ниво на езика, е колко от тях говорят езика на това на ниво, за да преподават предмета си? Иначе дали учители или друга професия хората напускат България.
32
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не е твоя работа,бе г...но.
31
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И учителите и лекарите са изнудвачи и манипулатори.Всички правителства се грижат и мислят само за тях.За това сме толкова бедни.Защото народа работи само за тях-
30
0
 
2
 
! Отговори
Bukak преди 7 години
Nema narod, nema deca, nad 1000 zatvoreni bg uchilista, nema daskali...ama dobre pone che imame 3500 djamii i 2 700 cherkvi, imami, popove, prava viara, viarvasti hora, deto obichat blijnia si i sa sastradatelni kam nestastnite migranti.
29
3
 
14
 
! Отговори
Живота е само един преди 7 години
Колкото повече избягали от България учители (или мед.сестри, лекари и т.н.) - толкова повече спасили съдбата си хора
28
19
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Що ни занимавате с глупости? Цял един народ се изнесе в чужбина,вие ревете за учителите.И те са хора като всички други,с нищо не са по-специални от нас.Да берат ягоди,какво друго да правят? И на какво учат бежанците-на граматика или на история ли?Не ме интересужа.Стига сте ги лансирали тея учители,станахте банални вече.Говорете за народа ,а не само за тях.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бягат! Почти всеки иска да избяга от България. Много примитивизъм и необятна простотия!
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за такава заплата 1000...майка ми е учителка от 25 години
25
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
600 не им ли е стартовото? Учителите с опит май взимат над 1000 или бъркам?Освен това, нормално е да се шуми по темата, точно когато се обсъждат повишенията им. Не искам да съм груб, но мен повече ми пука за лекарите ни!
24
1
 
26
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Не само учителките . Вече повече от половината от младите и работоспособните са извън България ! Тук просто е невъзможно да се живее с тези мизерни доходи !Демокрация , свободен пазар -всички цени последваха световните ,само цената на труда остана на нива от 1988 година. В България остават само болни ,старци ,деца и "бизнесмени""работодатели ". Само че няма кои да работи за тези смешни възнаграждения за да усигури огромните печалби на "бизнесмените"
23
2
 
36
 
! Отговори
проф. Ан преди 7 години
Кой нормален ще седи за 600 лева в клас, където около 30 процента от децата след 5 клас са гамени, които те псуват, замерят и се осмеляват да посягат. 1 само е достатъчен в клас да ти съсипе урока. Я мааа фака!
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропуснах да кажа, че с тези делигирани бюджети, директорите си погасиха скоростно заемите, купиха апартаменти на децата си. Отклоняват се средста и то в големи размери. Учителите виждат и знаят това, но никой не им обръща внимание. Пък и по документи всичко е наред. Това е особено дразнещо, но нищо не може да се направи. Само един пример-за ремонт на няколко улука от покрива на едно шуменско училище са платено 40 000 лева. Фактурата е ,че е правен цялостен ремонт на покрива. Всички знаят, че ня
21
2
 
30
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Училището е малка лудница, затова учителите не издържат. Освен това заплатите са много ниски. Другото което е, че учителят е превърнат в писерушка. От тях се искат хиляди безсмислени списъци, разпределения, програми и каквото още се сетите. Част от директорити са феодали- некомпетентни, зли, груби, нечестни спрямо колегите си, незачитащи достойнството на колегата си, унижават ги и още каквото се ситите. Ето, затова няма да има учителя, защото той винаги е виновен, безправен.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В КалифорнияСамо дето там бежанци не бяха приети. Най-много има в Германия и Швеция, а предполагам, че от нашите никой не знае шведски.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 16 PREDI 1989 DURJHAVATA PROPADNA OT NEPOLUCHILOTO SE SOZIALISTICHESKO OBSHTESTVO. KUM KOETO NI VODESHE Be Ka Pe .CHLEN 1 VSICHKO SA NARODA. I POSLE 1989g. TIYA SUSHTI TE PREVATISIRAHA MASOVO, NE KASOVO, AKTIVITE.
18
1
 
22
 
! Отговори
личен опит преди 7 години
В Калифорния, заплатата на гимназиален учител с около 10 години стаж е около 85 000 долара годишно или около 6 000 на месец, след платени данъци, здравни исигуровки и пр. Говоря за федералните училища. В същато време полицаите вземат 65-70000. Правете си заключения.