Кунева: Образованието е ударено заради драмите в МУ

Министърът се усъмни в публичността на решенията там
13 окт 2016 13:14, Анисия Иванова
15
Кунева: Образованието е ударено заради драмите в МУ
Снимка: БТА

Ситуацията в Медицинския университет – София, е много губеща не само за неговата репутация и тази на висшето образование, но и за високите стандарти, на които сме свикнали да отговарят българските лекари.Искам да призова отново всички да се въздържат от грозни думи и грозни действия.

Това коментира днес пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Още по темата

По думите й има много неясноти около провеждането на Общото събрание на университета във вторник следобед.

"Има академична автономия и министерството не е казвало никога как да се избира ръководството, но трябва да се спазва законът", категорична беше тя.

Това означава да са осигурени всички гаранции за публичност, всички гаранции за редовно призоваване на делегатите, каза тя и посочи, че в момента МОН извършва административна проверка именно на тези обстоятелства. Съдът е този, който може да каже законно ли е проведено събранието, посочи Кунева.

"Вчера чакахме до вечерта документите, които искаме да проверим за правилността на начина, по който е протекло събранието. Тези документи не бяха дадени от организаторите, има съпротива", съобщи министърът.

Тя каза, че министерството остава плътно на страната на закона. "Ще го приложим с пунктуалност и грижа за българското образование и българските студенти", заключи Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Борис преди 7 години
Оброзованието, драга ми Мигленка, е писарска институция. По цял ден се попълват излишни документи и няма време за образоване на населението. Къде ти свободата, къде ти е демокрацията? Кога ще махнете фръцлата-марионетка на неправителствени организации и задкулисни пари Милена Дамянова от ВСЯКЪДЕ? mejdu-redovete/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d0%b1%d0%be%d0%bc%d0%b1%d0%b0-%d1%81-%d1%87%d0%b0/
12
0
 
1
 
! Отговори
Очевидец преди 7 години
КУНЕВА беснееше над МУ-София, както и поробителите не са беснели. УЖАС-какви интриги, как ги заплете. Нейни колеги разправят-била цар по интригите по време на Симеон (царя). Явно се е изпекла като полити в интригите-то не беше ден-седмица-месец. Тепърва хората ще разказват ужасите си, заплахите. СТРАХ ОТ вилнеенето на КУНЕВА Министър имаха хората-спряха да говорят, такива машинации играеше. Няма ли кой да се погрижи за здравето й-не може да управляваш в това състояние.Не е допустимо.ОПАСНО Е.
11
0
 
1
 
! Отговори
Медик от МУ-София преди 7 години
Истината дойде чрез в. ТРУД. РАЗЯРЕНАТА г-жа Кунева показа какво представлява. Не всички знаеха Кунева, но тези работили преди с нея знаят много лоши неща. СРАМ. Коя си ти? питат медиците и от другите Университети. Как посмя в името на парите (да се вземат 100-те милиона на МУ-София) да извършиш целенасочено всичко срещу МУ-София. Тепърва има доста отговори Кунева да дава в името на терора над хилядите медици работещи в МУ-София и хилядите студенти Кога и къде-има закон. Извършеното е ЦИНИЗЪМ и
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунка отново показа тотално неразбиране на ситуацията, на министерството което ръководи, както и на типичните за България нрави.Общо взето - тя не знае откъде се е взела, не знае къде се намира, не знае какво прави, ама важното е едни пари да се приберат. Жалко, че не е от ГЕРБ. Ама то е трудно първо да си от БКП, после от СДС, после от НДСВ, накрая от РБ, та после да се прехвърлиш в ГЕРБ ще е малко прекалено...
9
1
 
4
 
! Отговори
Кеми преди 7 години
Тая жена няма да миряса. Като нямаш право да се бъркаш в работата на Университетите, къде си тръгнала? И кой те "хвърли" в тая битка?? Нещастница!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да бях набоже, но все пак: Боже, прибери си вересиите. Толкова глупости само от ГЕРБ от (Д)еформатори могат да се чуят. Куха лейко, как 1 учебно заведение, при това висше (от 47 ли бяха или повече), определя състоянието на цялото образование?!!! Виж, като те видим теб, става ясно, че образованието е катастрофирало ужасно и има спешна нужда от смяна на всички в министерството, дори и на чистачките - това е само 1-вата стъпка!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като си спомня, че едно време ставах и лягах с мечтата да уча в МУ ! Наистина много се изложиха с този скандал, жалко.
6
0
 
9
 
! Отговори
тупан до тупана преди 7 години
Министерството на образованието и културата едва ли не преди години , с ГОРДОСТ НИ СЪОБЩИХА че в България , ....''ВСЕКИ 2-РИ Е НЕГРАМОТЕН''...С такава ли образователна система ще строим , демократична и морална държава ?
5
1
 
7
 
! Отговори
да ве преди 7 години
Няма ли с какво друго да се занимава МигРена Кунева .
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че Кунева не разбира нищо от ресора, който ръководи е ясно, но поне онези, които имат отношение към него, нека разграничат образованието от финансовите гешефти на ръководителите на учебните заведения.Това са различни неща.
3
1
 
6
 
! Отговори
ХУ преди 7 години
До Некъф луд: Няма какво да тресне - няма мозък !
2
2
 
10
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тая изкривенат няма ли да я трясне някой инсулт докато не ни е погребала образованието?!
1
3
 
15
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Като знам,как аз станах архитект.......как да ида на доктор!?!