Ромка в 9-и клас – по-евтино за държавата от майка с 2 деца

Министър Кунева с нови доводи и сметки за ромските стипендии
71
Ромка в 9-и клас – по-евтино за държавата от майка с 2 деца

Просветният министър Меглена Кунева отново защити идеята да се дават стипендии от по 30 евра на месец на деца от ромски произход, които са в 9-ти и 10-ти клас и са с успех 3,50.

Още по темата

"В първи клас започват да учат 1/5 от децата, които са с ромски произход, а в 12 клас завършат по малко от 1%. Ако момичетата на тази възраст имат вече по 1 или 2 деца това е по-скъпо за държавата във всеки един смисъл. Те не са на пазара на труда, а се изплащат детски надбавки за много млади майки без да са в рамките на това, което законът разрешава", коментира тя.

Според нея трябва да се търси изход от тази ситуация и един от стимулите е именно стипендиите на "Международния ромски фонд", е именно с тези стипендии.

"Тези пари не могат да отидат за нещо друго, защото се осигуряват от "Международния ромски фонд". Това, което ние можем да направим е да подкрепим нашите учители, които се занимават с уязвими групи, с деца в риск, да получат подкрепа от държавата", допълни Кунева, след като вчера стана ясно, че от пари за стипендии от държавния бюджет няма да се дават, а определените за това средства ще отидат за преподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Който иска да се присъедини към петицията за оставка на Кунева peticiq/158742
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тази продължава с този проект, масово българчета се пишете роми, вземете им стипендиите и ги дарявайте на познати и нуждаещи се деца, независимо от произход!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз работя с ц......от 25 години,но никой не ме насърчава,нито ми помага за това.в повечето случаи съм виновна за техните неуспехи.имаше постановление по времето на соца за труден и полутруден район-асфалтовия път и интернета не могат да определят труден или не е даден район - да дойдат министри и депутати да работят с ........и тогава пак ще си говорим-образованието е осъзнат и доброволен процес!!
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
още по-евтино : по една спирала още на 12-тата година !
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
във всяко у-ще - детска стая : за кърмене и преповиване на бебета плюс пакет памперси ! така хем ще са на у-ще срещу 60 лв.,хем срещу детски - 37 лв. хем генофонда - спасен ! хем БХК - доволен ! .....но парите да се вземат от заплатите на БХК !
46
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре ще е да спрат социалните помощи.Те са мн хитри и големи сметкаджии и веднага щом спре келепирът ще спрат да правят по 100 деца ами ще почнат да мислят дали ще могат да ги изхранят.А не като сега-наливай в кацата без дъно държавата плаща.
45
0
 
21
 
! Отговори
Разговор между ромки преди 7 години
"Вчера снаата като зе децките, първо платийме борчовете за цигарите.Вечерта пържийме кюфтета и мъжете като се напиха се биха."И къде са децата в тези разходи? В цигарите, алкохола или по 1 кюфте.
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези не разбраха ли най-накрая че даването на помощи под формата на пари на ръка правят "уязвими групи"? Това възпитава мързела у тях.Какво трябва да се направи? Ами нищо, просто законите трябва да са за всички.Защото много лесно може да се направи справка, дали всяка болница е подала сигнал в прокуратурата при наличие на родилка под 18 години
43
0
 
11
 
! Отговори
МАЛО+УМНИЦИ преди 7 години
На снимката в средата - малката булка Касандра
42
0
 
16
 
! Отговори
rat преди 7 години
или аз съм *** или нещо не разбирам! защо по дяволите държавата трябва да ги издържа тези гадини?
41
1
 
15
 
! Отговори
До 50-ти Мариян преди 7 години
И като как ще ни спасят твоите "спасители" като мъжете в тая държава отказвате да служите в армията и го смятате за загуба на време? Как точно ще се научите да боравите с тези нещица? Като се заговори за казарма или военно обучение първо родителите гракват как нямало да пускат синовете си да ходят там и дори щели да ги изкарат извън България, само и само сакън 6 месеца да не стъпят в казарма. Кой точно ще ги използва тези оръжия, надрусаните и напушени келешчета ли?
40
0
 
12
 
! Отговори
МАЛО+УМНИЦИ преди 7 години
"Според нея трябва да се търси изход от тази ситуация и един от стимулите е именно стипендиите на "Международния ромски фонд", е именно с тези стипендии." - ДЖУРНАЛЯ
39
0
 
21
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Кунева *** сигурно постоянно я сърби. Трябва да и е ясно защо. А управляващите да се замислят, че покрай тази уфсъ губят поддръжници и да вземат да премахнат майчинските за майки под 18 години.
38
0
 
41
 
! Отговори
БХк преди 7 години
Ромите и бежанците трябва да вземат по 300 евро на калпак всеки месец,а българина трябва да работи по10-12 часа за 420 лв минимална заплата или 330 чисто.Това се казва интеграция на роми и бежанци.Абе какво стана с писалките и календарите дето мигленчето трябваше да гушне едни 2м лева за реклама ?
37
0
 
46
 
! Отговори
Аси преди 7 години
Ама стига с тези глупости. Единици са ромчетата, които редовно ходят на училище след 8 клас. Пълен ужас настава, ако са повече бройки в класа, защото знаят че няма как да ги изключим. Племе, за което образованието не е ценност, а пребиваването в училище носи само социални облаги -детски, здравни осигуровки и помощи. Да не говорим, че повече от 2-3 часа на ден не можеш и с пистолет в главата да ги накараш да изкарат. А лъжата им е като дишането.
36
1
 
10
 
! Отговори
sa6a преди 7 години
da ne razdat po edna spirala e o6te po evtino
35
1
 
21
 
! Отговори
Продълж. преди 7 години
Момчето, което е баща на децата й, си живееше с тях. Когато стана ясно, че съседите доносничат пред соц.служби, момчето про форма отиде да живее при неговите близки,макар че продължава да се грижи за децата си и поне два пъти седмично преспива при тях, но идва вечер много късно,да не дава повод пак за доноси. И всичко това само за да успеят да вземат някакви помощи.Ама йок.Тя взима само детските,полагащи се на самотна майка и никакви други помощи.Казват й "Вие не сте малцинство,не ви се полага".
34
0
 
13
 
! Отговори
До 28 преди 7 години
Нещо бъркаш.Вече писах тук веднъж за момиче-българка, която забременя и се събра с любимия си още като студентка в първи курс. На втората година забременя пак. Майка й се смили и ги прибра при себе си, решиха студентката да продължи образованието си, когато и второто тръгне на детска градина. Но по невнимание забременя трети път и лекарите не разрешиха аборт. Сега е с три деца, неомъжена и работи, за да ги храни, защото майка й се пенсионира, а баща й почина. Момчето, което е баща на децата й
33
0
 
17
 
! Отговори
Моето мнение преди 7 години
Парите да се дават накуп -за започване на бизнес( ако искат), но след взети матури в 12 клас и на българи и на ..и.Дотогава, който има деца, и колко ги има -да се оправя сам!На 19 години-нека да ги вземат.
32
0
 
33
 
! Отговори
Бибси преди 7 години
По-евтино ще излезне,ако им спрете всички надбавки и социални помощи и ги дадете на българските майки!!!Обаче ще ви кажа каква е грозната истина,сега ще им давате стипендия,за да могат уж да завършат средно,после ще промените закона да гласуват само хора със средно и така си връзвате гащите от всякъде!