Приемът в математическите гимназии след 4 кл. с точки

Проектът е публикуван на сайта на образователното министерство
Обновена: 10 дек 2016 07:34 | 9 дек 2016 21:50, Анисия Иванова
3
Приемът в математическите гимназии след 4 кл. с точки
Снимка: МОН

Балообразуването за прием на ученици в пети клас в природоматематическите и математическите гимназии ще бъде с точки, а не с оценки. Това е залегнало в проекта на Министерството на образованието и науката, който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на МОН и касае приема през учебната 2017-2018 г. в природоматематическите и математическите гимназии.

В проекта са описани всички дейности за заявяване на броя ученици, за организиране на кандидатстването и за осъществяване на приема в гимназиите с математически и природоматематически профил.

За първи път балообразуването ще е с точки, а не както досега, като среден сбор от числови оценки. Балът ще се получава като сбор от броя точки от националното външно оценяване по математика и от средния успех след превръщането на оценките по изучаваните предмети в четвърти клас.

Ако ученикът е участвал в олимпиади или в състезание в областта на математиката, то броят точки, които е получил, също ще се включват в бала. Решението дали резултатът от участието на децата в олимпиади и състезания да се включва в балообразуването може да вземе само педагогическият съвет на съответното училище. Съветът ще може да определя коефициент, с който да бъде умножен резултатът от олимпиади или състезания.

Проектът може да се види в сайта на МОН, в раздела "Проекти на документи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путкунева не се спря - засра енергетиката,сега засира образованието.
1
0
 
1
 
! Отговори
? преди 7 години
Добро утро, Анисия Иванова! Колко време, колко труд, колко усилия спести от явно крайно натовареното си работно ежедневие, съкращавайки четири буквената дума ''клас'' с ''кл.'' ? Спи ли ти се? Уморена си от къртовски труд? Имаш нужда от нов старт?