Още ваканция за учениците в Перник, Ямбол и Пазарджик

Училищата ще бъдат затворени до края на седмицата
3
Още ваканция за учениците в Перник, Ямбол и Пазарджик
Снимка: архив Булфото

Ваканцията на учениците от Перник, Ямбол и Пазарджик се удължава до края на седмицата, информира БТА.

Мярката се взима заради студеното време, както и заради все още неотшумялата грипна епидемия.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Перник е 175.09 на 10 000 души, а в Ямбол е достигнала 393 случая на 10 000 души.

От здравното министерство припомнят мерките, които трябва да се предприемат за ограничаване на разпространението на грипната епидемия: прекратяване на свижданията в здравните заведения, задължително носене на маски от персонала, спиране на плановите операции, строг контрол върху дезинфекцията и стерилизацията. Личните лекари да обслужват болните с данни за грип по домовете им, спира се дейността на детските и женските консултации, засилване на противоепидемичните мероприятия в детските ясли и градини.


3
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Сократис преди 4 месеца
Тези презастраховки не са нито наложителни нито възпитателни и единствено за малките ученици до 4 клас имат някакъв смисъл.По-големите и най-вече големите над 8 клас се радват на невиждан късмет да обикалят цял ден кафенета и МОЛ-ове...Спокойно можеха да продължат ваканцията само за малките защото те няма и какво толкова да изпуснат от материала а останалите на училище
2
1
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 4 месеца
Лошо няма да се затвори държавата за през зимата и да се спестят средства, защото се намираме в период на криза и вървим по пътя на прехода и реформите.
Но нека да се събират данъци за това време, за да може да вървим напред.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абсолютен майтап. Тотална анти-държава. Има държави в Европа където не затварят училищата на -30 а пък в Канада не се е случило НИКОГА магистрала да бъде затворена заради снега. А условията там са в пъти по-суровати от България. Но така е най-лесно. Закриваме държавата за 4 месеца за да не се наложи на общините да си вършат работата за която им плащаме с данъците ни.