По-солени такси за студентите в Софийския университет

Семестърът поскъпва в 10 от факултетите следващата година
26 фев 2017 13:25, Александър Попов
31
По-солени такси за студентите в Софийския университет
Снимка: Булфото, архив

По-високи такси чакат студентите в Алма матер от следващата година. Ще поскъпне обучението в 10 от факултетите, съобщи Нова тв.

За редовни студенти семестърът скача с до 80 лева, а най-драстично е поскъпването за задочната форма на обучение.

Най-голям скок ще усетят студентите в специалност "Туризъм", които ще трябва да плащат почти тройно. Досега таксата им е била 150 лева, а ще достигне 420 лв.

От ръководството на Алма матер обясниха увеличението с вдигането на минималната работна заплата и осигуровките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
ха ха ленд преди 7 години
Добре че отдавна не съм студент иначе щях да вдигна кръвно от многото сол в таксата.
13
1
 
6
 
! Отговори
8 преди 7 години
На когото му е скъпо в Софийския,да иде да учи в Англия,САЩ,Канада-там е без пари.ХА ХА ХАААААА
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЛИ СТУДЕНТИТЕ НАЙ-МНОГО РЕВАХА:"ИСКАМЕ ДЕМОКРАЦИЯ,ИСКАМЕ КАПИТАЛИЗЪМ!"ДОСТА ПОХОДИХМЕ ПЕША ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ПРОСТОТИИ.КАТО НЯМАТ ПАРИ,ДА ЗАПОЧНАТ РАБОТА ПОЧАСОВО СЛЕД ЛЕКЦИИТЕ.ТЕ ИСКА КАПИТАЛИЗЪМ,НО И БЛАГАТА НА СОЦИАЛИЗъМА.Е ТЕ ТАКОВА ДЖУВОТНО НЕМА.
11
1
 
2
 
! Отговори
Cy 25 преди 7 години
Chestito doktori!
10
0
 
9
 
! Отговори
вярно преди 7 години
Това, че ще се увеличат таксите (дори да е необходимо), не значи, че ще се подобри учебния процес. Просто парите ще се "усвоят" за командировки и хонорари на преялите декани и прочие управници на университетите.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, че минималната заплата и осигурителната тежест са се вдигнали тройно.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН НЕЩО СЕ УВЕЛИЧАВА:СКОЧИХА ВИНЕТКИТЕ, ПОСЛЕ БИЛЕТЧЕТО В СОФИЯ СТАНА 1.60 ,ТОКА УЖ НЕ БЕШЕ СКОЧИЛ,НО НА ВСИЧКИТЕ СМЕТКИТЕ СА НАГОРЕ,ВОДАТА И ТЯ ЩЯЛА ДА ПОСКЪПНЕ,ЛЕКАРСТВАТА КОЛКОТО ПЪТИ ИДА ДА СИ КУПЯ ЦЕНИТЕ ВСЕ НАГОРЕ ОТИВАТ И ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ СКАЧАТ ВСЯКА ГОДИНА,САМО ЗАПЛАТИТЕ НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ СИ ОСТАВАТ НА ЕДНО И СЪЩО МИЗЕРНО НИВО ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЕНСИИТЕ....Е ТОВА НИ ДОНЕСОХА КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП,ГЕРБ И ДПС. ЖИВОТ САМО ЗА ТЯХ ,ОСТАНАЛИТЕ ДА *** !
7
0
 
17
 
! Отговори
попара със зъби преди 7 години
Куневица хубаво надроби попарата, сега си я сърбайте.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СУ не е това, което беше! Бълват неграмотни и некомпетентни люде, влезнали с матурите, на които повечето са преписвали, дето не знаят на какъв изпит са тръгнали и кой им преподава. :( За магистратурите да не говорим - от всеки изпаднал в страната университет могат да запишат в СУ магистратура без никакъв изпит - особено платените магистратури, а и за държавните - изпитите са формални...
5
4
 
5
 
! Отговори
студент в Германия преди 7 години
До АнонименВярно е ,повечето студенти не завършват на време. От моят курс завършихме обучението си навреме около 10 човека, вярно през тези години не знаех какво е почивка, качествено спане, купони. Изводът - когато човек има желание ще успее, независимо на каква цена и какви жертви е направил.
4
10
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Какъв е проблема ? Всичко се плаща !!! Да вземат заеми ,ако нямат пари ! Като завършат ще ги връщат ! КОМУНИЗМЪТ УМРЯ ...
3
3
 
8
 
! Отговори
студент в Германия преди 7 години
До АнонименТова, което сте писали не е вярно. За повечето бакалавърски специалности се учи 3 години(6 семестъра), а магистърските са по 2 години.Да не говорим, че качеството на образование и не може да се сравнява с българското...
2
1
 
13
 
! Отговори
milena преди 7 години
А качеството на образование ще се вдигне ли? След това увеличение ще се пренасочват ли пари за лабораторни упражнения в Биологическия факултет или пак на упражнение по генетика ще кажат" Днес упражнението ни е PCR, но понеже няма пари, с които купят консумативи няма да го правим!"
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само в България може да стане. Не виждам смисъл да се увеличават заплатите след като всичко ще се увеличи и на хората пак няма да им стигат за нищо.