Къде бягат да учат младите? Във Великобритания, Германия

Най-предпочитани остават бизнес специалностите в чужбина
11 мар 2017 21:50,
94
Къде бягат да учат младите? Във Великобритания, Германия
Снимка: Reuters

Къде най-често бягат да учат българските младежи? Великобритания остава фаворит на младите, въпреки несигурността там покрай Брекзит. Това сочат данни на консултански фирми, съобщи bTV.

Поне 6 хиляди млади българи заминават всяка година в чужбина, за да продължат образованието си.
След Великобритания най-предпочитани са Германия, Холандия, Дания и Австрия.

Най-често младежите ни продължават да избират бизнес специалностите в чужбина. Особена популярност добиват "Управление на проекти" и "Управление на човешките ресурси".

На второ място са компютърните науки. На трето – специалностите в сферата на дизайна.

Великобритания предлага студентски заеми, като за финансиране на бакалавърска степен лихвата е около 4%, а за магистърска - около 6%.

Тази година кандидат-магистрите на Острова могат да се възползват и от финансиране по програмата "Еразъм".

В Холандия пък лихвата по студентските заеми е нулева.

Кандидатстването за новата академична година все още не е приключило, така че хората, които се колебаят дали да учат у нас или зад граница, имат още малко време да помислят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
АДАМ преди 7 години
НЕ , БЕ .... В СЕ СЕ СЕ РЕ ТО .....ТАМ БЯГАТ ВСИЧКИ , НАРЕД С СИНЧЕТО НА *** ...
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заминават да стават сервитьори и строители или в по-добрия случай - секретарки и меринджейчета. Тъжно е, но е факт. Не ги съдя - всеки търси щастието си както може. Тъжно ми е, че не бягат за да станат инженери, лекари, учени, писатели, художници, музиканти, балетисти. Бягат за да станат обслужващ персонал. Какъвто могат да бъдат и в България и вероятно резултатът на първо време ще е същият. Човек усеща бедността чак като се разболее или има семейство, иначе младостта си е младост навсякъде.
55
3
 
6
 
! Отговори
Koco преди 7 години
Не бягат да учат във Великобритания, ами заминават със стипендия на Сорос.
54
1
 
6
 
! Отговори
Питам преди 7 години
В Русия .В Русия. Ща така бе , нали Русия е велика държава и искат да бъдат водещ фактор в света.
53
4
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 7 години
Две причини да учиш във Великобритания: - Дипломата се признава от цял свят + усъвършенстваш си английският, който е неофициално признат за международене език - Студентският заем започваш да връщаш след като започнеш да работиш и да получаваш над определен праг а вноските се определят от приходите ти - между 5 и 8 процента. След 30 години каквото е останало се опрощава. Заемът ти покрива абсолютно всичко вкл. храна и спане, родителите може да не пращат и стотинка
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Русия изучава ли се още ,,Научен комунизъм" или остана само ,,шпионството"като спецефичен предмет?
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?...Тия 2500 студенти..родителите....Това са само студенти от България бе умен!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....Русия не е в ЕС...Ами нали Русия е братска държава, с близка култура и традиции. При 85% русофили трябва да е пълно с български студенти. За сведение САЩ също не е в ЕС, но българските студенти там са над 2500. Пък е много по далеч от велика Русия. Между другото и внука на бившето комунистическо величие Пеко Таков е завършил в Канада, а не в Русия. Сега е в листите на БСП, може да провериш.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбирам, защо да се ходи във Великобритания, при условие че не се знае дали след излизането им от ЕС няма да са нужни визи. А искам да знаете, че преди влизането ни в Ес ние се водехме т.н. овърсииз, налагаше се да плащаме огромни такси /4 пъти по-големи/, говори се че и сега ще стане така. И какво? Учил си 2 години и посли нштж до сприш, но пък 4рна такса. Колко народ е *** да го прави това?! Мислите ли бе хора, англетата не искат да договорят точно тази точка с ЕС, защо?
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.....Имаше едно момче учи в Русия.....Българските студенти в Германия са над 12 000. Колко учат в Русия, че не можах да намеря инфо?
47
0
 
3
 
! Отговори
стамат преди 7 години
колкото искаш слаби университети в България се нароиха,отпред имат думата "междунороден", "нов", "свободен", приемат без проблем, може и с тройка си си от средното образование, има само един качествен университет-софийският, само той от българските университети участва в международната класация
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чухте ли новината? Сина на Корнелия Нинова напуснал колежа във Вашингтон и се орвхвърлил в МГУ Москва!
45
1
 
4
 
! Отговори
66 преди 7 години
до 67Отворете някой западен сайт, ще четете вопли и "мерки за противодействие".
44
2
 
4
 
! Отговори
стамат преди 7 години
колко и кои са фалшивите университети в България?Нароиха се разни в които приемат и с тройка диплома, сложиха си фамозни имена:"международен", "нов", "свободен", в меж-дународната класация в чужбина включват само един български университет-софийският,другите не ги включват.
43
4
 
4
 
! Отговори
стамат преди 7 години
колко са фалшивите вузове в България, има едни от които имат отпред думите "свободен" и "нов", има един качествен и то винаги университет-софийският.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 66Къде е тая руска пропаганда освен по коментарите от разни сбъркани като теб? На всички по света им е ясно каква икономическа и цивилизационна *** е русия. Спокойно.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво учат? Кът учат икономика във Великобритания, чатват ли как става в България? Пак самите те нищо няма да подхванат, а ще гледат да си намерят чиновническо местенце. Дизайн, психология??? Какво им е на западняците изкуството? Като имат толкова престижни психолози, що аджеба не могат да се справят с руската пропаганда?
40
2
 
2
 
! Отговори
Магърдич преди 7 години
До 123Най-доброто училище в Москва е цирковото, но рускитр мракобесници развалиха и него. А техните местни лакеи всякакви живи въглени ще угасят с безродието си
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно уж всички говорят как 80% от българите били заклети русофили ама никой не отива да живее, ужи и работи в Русия... странна работа :D
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма да бягат в Русия я хаха