Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!

Президентът отбеляза годишнината на ПМГ в Хасково
Обновена: 21 апр 2017 15:06 | 21 апр 2017 15:00, Боряна Павлова
56
Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-добрата инвестиция в бъдещето е инвестицията в образованието. Днес младите хора на България повече от всякога имат нужда от образование с високо качество. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по случай 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково. Държавният глава е сред възпитаниците на гимназията.
 
Президентът Радев се обърна към всички бивши и настоящи преподаватели в гимназията с признание и благодарност за обичта и всеотдайността им към учениците и училището.

"Добрите български традиции в образованието се пазят и развиват чрез преподавателите", каза още президентът и изтъкна, че техните усилия са положили началото на много успешни проекти и кариери, и уважението на учениците е само малка отплата за този труд.
 
"Природо-математическата гимназия в Хасково или както всички бивши и настоящи ученици с гордост я наричаме "нашата гимназия", вече доказа, че е възможно специфичният талант на всеки неин възпитаник да се извае така, че да създава "майстори" в решаването на трудни и нестандартни задачи. Неслучайно, от създаването на училището досега, между 95% и 99% от завършилите всяка година продължават образованието си в университети и колежи у нас и по света", подчерта Радев.
 
Президентът отбеляза, че на патронния празник на гимназията, се отбелязват и 110 години от рождението на уважавания преподавател на поколения студенти акад. Боян Петканчин, който е един от първите, включили се активно в създаването и развитието на Математическия институт на БАН.

"Вярвам, че примерът на акад. Петканчин, как в утвърден раздел от науката се създава оригиналната българска математическа школа, е достоен за подражание и в настоящето. Математическите знания са приложими във всички области на човешката дейност, а усърдните занимания с нея гарантирано водят до успех", добави държавният глава.
 


56
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 6 дни
Образованието винаги е било национален приоритет. Финансирането му-не.
33
4
 
2
 
! Отговори
Горд българин преди 6 дни
Подкрепям президента Радев. 24 процента от бездомните по улиците в България са висшисти с дълъг трудов стаж. Ако държават инвестира в образование тогава можем да станем първи в света не само по процент на смъртност на населението но и по най-висок процент бездомници с висше образование.
32
2
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 дни
Ами, Радев, не е така, объркал си се нещо май.
В България образованието се купува с дипломи "калинки" и изобщо не се смята за никаква инвестиция, даже пречи бих казал на "бизнеса".
Виж какво казва "бизнеса" - има недостиг на барманки, сервитьорки, камериерки, чистачки... само това е инвестиция за родния ни "бизнес". За целта щели да внасят от Грузия, Молдова, Беларус... може би и от Чечения, знам ли.
Не е инвестиция това в България Радев, виж в Румъния може би. Но не и тук.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
70 % от бг висшистите чистят в чужбина или тираджии и таксиметрови.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Даскал Генчо

Евалла човече ! Добър въпрос !
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И какво ще правят тия образованите - ще щият гащи в цеховете по селата които откриват "инвеститорите". То да има работа за специалисти, хората сами ще инвестират да се образоват от залъка ще отделят, не е нужно държавата да инвестира. На инвеститора не са ми нужни специалисти, те си имат на Запад достатъчно специалисти да ръководят бизнеса, нужни са му средно кфалифицирани и ниско кфалифициани евтини работници и образованието каквото е сага доставя точно това, какъв му е проблема на Радев?
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До до25 анонимнико

Сополчето на Нинова ! Още не можем да се отървем от червената хрема ! И нейните неудачници !
27
3
 
6
 
! Отговори
до25 анонимнико преди 6 дни
Не бъди толкова злобен и завистлив ! Ти на Радев само праха му може да дишаш! Това е най- образования от всички президенти досега , които сме имали ! Единствено той освен високо образование знае и тре езика!
26
2
 
4
 
! Отговори
Манолски преди 6 дни
Любимото ми стихотворение на Ботев - Патриот валидно 140 години по-късно

Патриот е - душа дава,
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя
а душата на народа !!!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Брех, брех, Фатмака освен от сесесерски фуражки разбирал и от образование.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Радев казал ли е на гимназистите "На добър път" към Терминал 2 ?
23
6
 
3
 
! Отговори
ФХ преди 6 дни
Клишета.
22
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 6 дни
Каквито и усилия да правят преподавателите , ако я няма отговорността на родители и ученици няма да има резултати!
21
4
 
6
 
! Отговори
18 преди 6 дни
А бе вярно ли е това, което се говори между хората, че Румен Радев е бил разследван от Военната прокуратура през 1996-та за сексуален тормоз над новобранци, но после случаят е бил потулен?
Някой чувал ли е повече по случая?
20
2
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 6 дни
Те не могат и да пишат,защото са функционално неграмотни .Ти забравяш за това .Дара на демокрацията е такъв.Г.Димитров даде образование и грамотност и на последния овчар. Днес даже децата на олигарсите се излагат из колежите в Швейцария и ги пъдят за лош успех.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ДАСКАЛ ГЕНЧО, ТО ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА ГЕРБ. ОСОБЕНО ПЪК АКО СЕ ОБРАЗОВАТ РОМИТЕ.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Поредния паляк избран за президент!
Тази институция е напълно излишна за България!
17
5
 
8
 
! Отговори
Даскал Генчо преди 6 дни
Абсолютно вярно е това Господин Президент.Но има един сериозен проблем тук.Ако има много образовани хора кой ще гласува за БСП?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
добре е в сайта да пишат сериозни хора, а не разни пъпчиви недораслеци.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То всичко хубаво,ама вие мислите ли,откъде ще намирате кадри за образоване,щото вече са останали на естествено процъфтяване, само две големи академии и няколко техни филиали - Факултето и Столипиново!