Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!

Президентът отбеляза годишнината на ПМГ в Хасково
Обновена: 21 апр 2017 15:06 | 21 апр 2017 15:00, Боряна Павлова
56
Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-добрата инвестиция в бъдещето е инвестицията в образованието. Днес младите хора на България повече от всякога имат нужда от образование с високо качество. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по случай 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково. Държавният глава е сред възпитаниците на гимназията.
 
Президентът Радев се обърна към всички бивши и настоящи преподаватели в гимназията с признание и благодарност за обичта и всеотдайността им към учениците и училището.

"Добрите български традиции в образованието се пазят и развиват чрез преподавателите", каза още президентът и изтъкна, че техните усилия са положили началото на много успешни проекти и кариери, и уважението на учениците е само малка отплата за този труд.
 
"Природо-математическата гимназия в Хасково или както всички бивши и настоящи ученици с гордост я наричаме "нашата гимназия", вече доказа, че е възможно специфичният талант на всеки неин възпитаник да се извае така, че да създава "майстори" в решаването на трудни и нестандартни задачи. Неслучайно, от създаването на училището досега, между 95% и 99% от завършилите всяка година продължават образованието си в университети и колежи у нас и по света", подчерта Радев.
 
Президентът отбеляза, че на патронния празник на гимназията, се отбелязват и 110 години от рождението на уважавания преподавател на поколения студенти акад. Боян Петканчин, който е един от първите, включили се активно в създаването и развитието на Математическия институт на БАН.

"Вярвам, че примерът на акад. Петканчин, как в утвърден раздел от науката се създава оригиналната българска математическа школа, е достоен за подражание и в настоящето. Математическите знания са приложими във всички области на човешката дейност, а усърдните занимания с нея гарантирано водят до успех", добави държавният глава.
 


56
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ОБРАН БОСТАН...
ОСТАНАХА САМО ТИКВИ
13
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хасково е турски град, а президента е турчин.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За 1 Май Радев да посети и деЦката градинка..., и да разкаже как е рискувал живота си за НАТО докато е гледал руското знаме над Крим !
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какви инвестиций ,какви пет лева.
България е един одавда обран бостан.
10
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 дни
Държавата се затрива и всички станали големи патриоти ..Бивши ченгета ,мекерета и обикновени мутри от сутрин и вечер ни казват по тв как обичат България и как се гордеят с нея.Реалността ,поколението е затрито и обикаля с телефоните си ЕС .Няма го Георги Димитров да ви организира Народен съд. Нали му взривихте и мавзолея.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Точно така! Образованието е път за "навън" иначе ще си останат тук децата и ще гласуват за подобни п.р.о.ф.а.н.и!!!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Робинзон Крузо: Сега разбрахме, че Петкан бил учил в Гимназията та Радев !
7
4
 
10
 
! Отговори
Анализ преди 6 дни
Забелязваме, че президентът е осъзнал как през последните месеци правеше поредица от грешки и гаф след гаф. Единствено такова осъзнаване може да обясни отчетливото му и рязко връщане към популизма и празните общи приказки, които му донесоха изборната победа.
За негово съжаление, но за съжаление и на цяла България, последствията от грешките му остават и това дестабилизира страна и региона. Хората същи забелязват това и така президентът изпада във все по-дълбоко безсилие.
6
2
 
4
 
! Отговори
Ето ви кадри! преди 6 дни
Пратете търтеите от БАН да преподават в университетите (част от тях и без това си запълват времето с такава дейност). Останалите ги натирете по училищата - нали вече и учители не достигат.
Защо не са отишли по училища и ВУЗ-ове, където заплатите са по-добри от тези в БАН?
Защото за онези от тях, които са се уредили да преподават във висши училища, заплатата от БАН е допълнителен бонус, за който не се налага да работят. Останалите за мързел си взимат заплатки, по-големи от помощите за безработни!
5
4
 
4
 
! Отговори
zxcz преди 6 дни
Е как бе нали вчера казваше че ще даваме пари за отбрана(оръжия) за да достигнем 2% от бвп както заръча тръмп. Последно за какво? Или и ти ще си сменяш мнението всеки ден?
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ама, как може толкова скучно и банално да говори този Президент !?
Можеше поне да каже и колко младежи от гимназията утре ще напуснат България, и поне да ги призове да останат в нея.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ХАХАХАХА,Гадев е доказателство за влиянието на урана над човека хахахахаах,иначе видите ли Хасково и урана били повторение на синдрома Чернобил МИ ТАКА Е БЕ ДРУГАРЮ ЛЬОТЧИК,БКП СКРИ ЗА ЧЕРНОБИЛ А ТВОЕТО КРЕМЪЛСКО ПРАВИТЕЛСТВО СКРИ ЗА УРАНА!!!
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Прави ли ви впечатление, че преди няколко дена, преди да отиде в Хасково, плешивината му на този беше по-малка?
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пий, баце, водичка, докато си в Хасково! Пий, пий, повечко вода пий, ще те осенят велики мисли!