Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!

Президентът отбеляза годишнината на ПМГ в Хасково
Обновена: 21 апр 2017 15:06 | 21 апр 2017 15:00, Боряна Павлова
56
Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-добрата инвестиция в бъдещето е инвестицията в образованието. Днес младите хора на България повече от всякога имат нужда от образование с високо качество. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по случай 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково. Държавният глава е сред възпитаниците на гимназията.
 
Президентът Радев се обърна към всички бивши и настоящи преподаватели в гимназията с признание и благодарност за обичта и всеотдайността им към учениците и училището.

"Добрите български традиции в образованието се пазят и развиват чрез преподавателите", каза още президентът и изтъкна, че техните усилия са положили началото на много успешни проекти и кариери, и уважението на учениците е само малка отплата за този труд.
 
"Природо-математическата гимназия в Хасково или както всички бивши и настоящи ученици с гордост я наричаме "нашата гимназия", вече доказа, че е възможно специфичният талант на всеки неин възпитаник да се извае така, че да създава "майстори" в решаването на трудни и нестандартни задачи. Неслучайно, от създаването на училището досега, между 95% и 99% от завършилите всяка година продължават образованието си в университети и колежи у нас и по света", подчерта Радев.
 
Президентът отбеляза, че на патронния празник на гимназията, се отбелязват и 110 години от рождението на уважавания преподавател на поколения студенти акад. Боян Петканчин, който е един от първите, включили се активно в създаването и развитието на Математическия институт на БАН.

"Вярвам, че примерът на акад. Петканчин, как в утвърден раздел от науката се създава оригиналната българска математическа школа, е достоен за подражание и в настоящето. Математическите знания са приложими във всички области на човешката дейност, а усърдните занимания с нея гарантирано водят до успех", добави държавният глава.
 


56
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 3 седмици
Радев е прав. На знайни и незнайни министри съсипака образованието .Да се върне образованита от преди с еднакви учебница , само да се промени историята , съгласно съвременния е прочит. Сациализма съсипа Русия , България и половината свят . Това е единственото което трябва да се пренапише в съвременната история.Иначе в математиката и географията няма какво да се променя.
52
0
 
1
 
! Отговори
леля пена преди 4 седмици
каква е средната възраст на учителите у нас, колко процента от БВП у нс се отделя за образование и колко в европейските държави, каква е годишната заплата на даскала у нас и каква в страните в Европа, ще имаме ли учители след пет години или много училища ще са закрити поради липса на ... учители, получава ли учителя пари за храна, както полицаи и военни-не получава, взема ли пари за дрехи в размера на съдия и прокурор-не.
51
0
 
0
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 1 месец
Терористите на власт в момента увреждат завинаги БЪлгарската нация в училища претъпкани с нагло вредна техника.
От ООН докладваха, че вдигането престоя в училищата е нанесло трайни щети на БЪлгарската нация завинаги .Не са родени навреме стотици хиляди важни деца.
Децата трябва да завършват средно до 9 клас.След това в университети или в професионално учебни центрове.
50
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 1 месец
Имах щастието да преподавам на младежи в Българската народна армия. Обучавах по първосигнална система /показвам ,пипат играят си с техниката научават./
Младежи от малцинствени групи постъпваха с блокажи от училища и гимназии за 45 дни ставаха отлични специалисти.
Същото един доцент и професор в Институти не може да го направи с елитни студенти за сто години.
49
0
 
2
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 1 месец
Имам много степени на образования.Най престижно образование получих от баба ми Янка .
Древен първо сигнален метод за събиране и обработка на информация с мигновенно решаване на сложни математически задачи на 5 години бях. НАучи ме д а чета на български на 5 години. ДО 6 клас давах по няколко решения на задачите по математика наум. От престоя в училище,математическа гимназия не съм доволен губене на време ..Неправилни методи за преподаване със затъпяване..Сега е страшно..
48
0
 
1
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 1 месец
След тестови проверки предлагам да се запечатат всички училища до пълно обезопасяване.НА практика терористи и педофили са претъпкали с помоща на МОН училищата с нагло вредна техника.Няма здраво дете.
Терористичните видео сканери увреждат групово ,етнически,родово,и индивидуално милиони жертви едновременно вкл деца и учители и помощен персонал.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за разсекретяване стенограмите за КТБ?
ЗАЩО Радев официално писмено отказва да го направи два пъти...

С дела защитава олигархията и прикрива мафията. Ама на думи се води патрЕот.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев:
- Приказвам същите клишета като Плевнелиев.
- Като президент работя за Бойко Борисов и Герб... тук там олигарси.
- Жена ми ме държи под чехъл.
- Пръв *** на НАТО и САЩ, нищо че гласуваха за мен наивни русофили (как се става генерал у НАТО бе еиии?! Като си руофил ли?!).

Да ви е честит новият стар Росен/Румен Плевнелиев/Радев.
45
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
ЩЕ СЕ УЧИМ ОТ ЗАПАДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. ПОНЯЛ МУЖИК ПИЯН.
44
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
свестен човек един от малкото които уважават ловеч по цветница свят празник
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях на честването! Директора ми, началника ми, мъжът ми, детето дай боже ще завърши тази гимназия! Е, чисто в личен план съм най-щастливия човек! Тези, които тепърва ще излезнат от там.... Станете ИСТИНСКИ хора, като тези, които познавам! Умните, образованите, търсещите виинаги намират начин! Цялата вселена е свързана. За това математика, физика, химия и биология са с общото име...природоматематически науки! Тази гимназия е дала математици, архитекти, инженери, пилоти, лекари, компютърни спецове
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента ми се вижда добър човечец ама малко ...меко казано ..посредствен.
Говори само клишета и всекиму известни неща.
Нищо не казва.
41
8
 
7
 
! Отговори
Военните-много умни преди 1 месец
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.
Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н. Ловкият Гоце не случайно се спаси от тежката „котва“ Радев в последния момент.
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Силата на Фатмак професор Радеф е в конституционното право. Нагледно доказа преди дни как трябва да се манипулира конституцията през призмата на руско-националистическите науки.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
#36: В РАМКИТЕ НА ПАРТИЙНА СИСТЕМА,не е възможно никакво реформиране на КАКВАТО И ДА Е система!!!

Не разбирате ли,че всяка партия,която е била на власт,внедфрява свои метастази във всички държавни структури,КОИТО ДА РАБОТЯТ ЗА НЕЯ,не само,когато е на власт,но за в бъдеще!!

Ако не сте го разбрали досега,за тези 27 години,значи сте с ампутирано мислене!

ТОВА ПРАВИ ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА,РОДИЛКАТА НА ВСЯКА ПАРТИЯ,която идва,или си отива от власт!
38
3
 
2
 
! Отговори
растрел за убииците преди 1 месец
вкарайте контролни групи от наглите престъпници от МОН в училищата под надзора на камери убиици и ги обследвайте след всеки час преседян там.


Направихме контролна група и за 20 минути бяхме трайно нелечимо увредени.
37
1
 
2
 
! Отговори
Затворете училищата преди 1 месец
Масови убиици чрез нагло корумпирани престъпници от МОН увреждат тежко милион деца с тежко терористични и педофилски камери монтирани в училищата .
!! и 12 клас са напълно излишни ползват ги за затъпяване и трайно разболяване на Българчетата..Терористите ги увреждат не само с камери но и с тежко терористични съоръжения монтирани в лични карти..
ЛИшават БЪлгария от човешки майки за раждане на БЪлгари
36
1
 
15
 
! Отговори
Прав е преди 1 месец
Държава, която не се грижи за образованието на децата си няма бъдеще.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основната спънка сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.