България с 6 бронза от евроолимпиада по природни науки

Учениците ни грабнаха медалите в състезание с 25 страни
17 май 2017 13:30,
7
България с 6 бронза от евроолимпиада по природни науки
Снимка: МОН

България спечели медали от Олимпиадата на ЕС по природни науки.

Шестима български ученици се върнаха с бронзови медали в отборната надпревара на XV-та олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2017.

Състезанието се проведе от 7 до 14 май в датската столица Копенхаген. В него взеха участие 150 младежи до 16 г. от 25 държави членки на ЕС.

България беше представена от два отбора с по трима ученици, информира просветното министерство.

В първия тим бяха Яна Димитрова от Националната природо-математическа гимназия, Иван-Александър Мавров и Здравко Иванов от Софийската математическа гимназия, а във втория - Силви Койчева от Математическа гимназия "Д-р Петър Берон"-Варна, Евгени Стателов от  Езикова гимназия "Пловдив" и Славея Костаинова от Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов"-Враца.

Българските ученици трябваше да работят в лабораториите на Университета на Копенхаген върху експериментални задачи с изследователски екологичен характер от областта на природните науки биология, химия и физика.

И двата представителни отбора на страната ни получиха бронзови медали и оставиха добри впечатления с познанията и уменията си. 

Ментори на двата отбора бяха преподавателите в Софийския университет проф. Адриана Тафрова-Григорова от Факултета по химия и фармация, доц. Мая Гайдарова от Физическия факултет и доц. Снежана Томова от Биологическия факултет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направим следните уточнения - 1) класирането е отборно, тоест са спечелени 2 медала2) 5 отбора са получили златни медали, 21 - сребърни, 24 - бронзовиСправка - страницата на мероприятието във ФБ
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от кога човек с по-тъмен тен на кожата, който се нарича м.у.р.гав, се счита за обидна дума?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на децата.Лошото обаче е, че всички ще заминат за чужбина. А тук ще останат онези, хм. ***...
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отлично! Сега можем да си отдъхнем, че образователната ни система е перфектна и в нея няма никакви проблеми. Тъй.
2
5
 
8
 
! Отговори
Вечно буден керкенез преди 6 години
Стига ни навирахте в очите този род медалисти, бе!В България е имало и ще има само един-единствен ученик, спечелил медал на международно състезание по научна дисциплина. Майка му е от село Крушовица!Казах!Сега ми дайте хапчетата, че стана време да си ги изпия. Виден психиатър ми ги е предписал! После отивам на "Позитано" 20, ще имаме мероприятие.
1
0
 
12
 
! Отговори
Всезнайко преди 6 години
Уникални сте!Благодаря, че Ви има!Смело напред!