Ден за изпити: 12-и клас - на матура. Математика – за 7-и клас

Рано сутринта в МОН бе изтеглен изпитния вариант за зрелостниците
Обновена: 22 май 2017 07:31 | 22 май 2017 07:21,
6
Ден за изпити: 12-и клас - на матура. Математика – за 7-и клас
Снимка: архив Reuters

И днес е ден за изпити. Зрелостниците ще се явят на матура по избор, а седмокласниците ще решават задачи по математика.

Рано тази сутрин в министерството на образованието и науката бе изтеглен изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит по 13 предмета по избор. Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет.

Матурата в 12-и клас започва в 8.00 ч.

В 8.45 ч., отново в МОН, ще бъде изтеглен изпитният вариант по математика за изпита след седми клас за националното външно оценяване. Изпитът за седмокласниците започва в 10.00 ч.

Около 50 000 ученици се очаква да се явят на изпита по предмет по избор. И това препитване ще премине на модули, както беше и матурата по български език и литература.

Времето за решаване на всеки модул обаче ще е различно в зависимост от предмета.

И днешните матури ще бъдат съпроводени със сериозни мерки за сигурност - 13 000 квестори и 4 000 камери ще следят да няма преписвачи.

Очаква се около 50 представители на образователното министерство и регионалните управления да наблюдават изпитния ден в реално време. Те ще могат и да сменят училищата и залите, които наблюдават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
... преди 6 години
клас*извинявам се за 4ислата просто клавиатурата ми бъгна...
2
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 6 години
има нужда от мтшатури за6тото той може цяла година да е преписвал и ни6то да не знае и накрая да има 6 и ако стане лекар и тръгне да ви оперира кво правим ми не е ясно само незнам за6то трябва да дават зада4и като за у4ени на 2 модул по математика за седми кшас се пак сме деца не роботи или извънземни искате високи оценки а давате зада4и като за незнам кви ...
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матурите са едно от малкото положителни неща в системата, само че трябва да са след 11- ти клас, а 12- ти изобщо да няма. И да- литературата е точна наука, определен автор е написал дадено произведение, фактите от живота му също са безспорни. А за съчинението накрая е достатъчно да знаеш елементарни подробности за текста и да си размърдаш мозъка.