Ученици и родители отново на бунт в двора на 81 СУ "Виктор Юго"

Те недоволстват срещу директора на столичното училище
23 май 2017 09:28, Петя Славова
7
Ученици и родители отново на бунт в двора на 81 СУ "Виктор Юго"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Родители и ученици се вдигнаха на пореден бунт срещу училищен директор. В двора на 81 СУ "Виктор Юго" в София преди известно време отново имаше протест с родителите, които изразиха своето недоволство срещу новата директорка Елена Налбантова, която, по думите им, не управлява рационално учебното заведение.

Като резултат на това учители са започнали да напускат, а сред децата съществува напрежение. Репортер на Bulgaria ON AIR бе в двора на училището, където се провежда протестът, за да разговаря с някои от родителите.

"Искаме да спасим нашето училище от това, което се случва. То е тръгнало по една спирала и се влошава. Има хаос в ръководството, нищо не се е променило от последния ни протест" разказва председателят на училищното настоятелство Николай Чадаров.

Той продължи, че родителите са организирали подписка, с която открито заявяват неодобрението си от методите на управление на сегашния директор.

Около 100 души са се подписали с настояване Елена Налбантова да бъде отстранена от поста си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
9
 
! Отговори
Участник преди 6 години
Проблемите в училището са свързани с крайно некомпетентното управление на г-жа Елена Налбантова. Поради липса на капацитет, очевидно г-жата решава всички проблеми с натиск, мачкане и унижаване на "противниците", вкарване на лично отношение и обиди, укриване на информация, и позоваване на несъществуващи законови разпоредби. Така е било и в предишното училище в Пловдив. От МОН и инспектората явно я подкрепят, и нежелаят да се задействат...
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линейките обикновено закъсняват за това училище
5
0
 
3
 
! Отговори
От 4 преди 6 години
Сега като се замисля, може и повече да са били от 16, примерно 20 или повече. Помня, че бяха безумно много. Сега колко са?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1984 година в това училище имаше 16 (шестнадесет) паралелки за първи клас. Сега колко са?
3
1
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
До питанчоКазвали ти някой!
2
11
 
2
 
! Отговори
будни гражданки преди 6 години
Поредните изперкали майчета на поход срещу откачена директорка. Закрийте школото и да приключва великата драма. Направо гладна стачка пред парламента да обявят кокошчиците (***+даскалки)
1
2
 
10
 
! Отговори
питанчо преди 6 години
Какви са причините срещу директора ? Каква е антиуправленската и дейност?