УНСС наказва Медев? Министърът: Неуместно!

Трябва промяна в системата на висшето образование, заяви Красимир Вълчев
Обновена: 19 юни 2017 13:05 | 19 юни 2017 13:00,
36
УНСС наказва Медев? Министърът: Неуместно!
Снимка: УНСС

"Висшите училища винаги реагират, когато един такъв проблем стане публичен. Може би липсва нещо, за да реагират преди да стане публичен. Това е разговор, който трябва да проведем с тях. Има отговорност на академичните ръководства да запазят имиджа", заяви образователният министър Красимир Вълчев.

Още по темата

Според образователния министър е неуместно решението на ръководството на УНСС да накаже с предупреждение за изключване Кезим Медев, който във Facebook обвини професор от висшето училище в неправомерно провеждане на изпит.

"Това решение е неуместно. Не живеем във времената на традиционната институционалност. В днешно време нищо не остава скрито", заяви министърът пред Нова тв.

Освен това той коментира, че масовизацията на висшето образование е обща политика.

"Преди 1990 година в системата на висшето образование са приемани 30% от завършващите гимназия, днес над – 75%".

"След 1990 година мрежата се универсализира, профилът на висшите училища се универсализира, всички започнаха да образоват по неприсъщи направления. Повечето професионални направления, създадени след 1990 година, са с ниска оценка за качество и реализация", коментира още министър Вълчев.

По думите му в момента се работи по преструктуриране на приема и финансирането и настройване на системата да работи с по-малко студенти и по-голямо финансиране на един студент, но в зависимост с качеството на обучението и в съответствие с потребностите на пазара на труда. 

"За едно и също висше училище намаляваме финансирането за едно направление и увеличаване за други. Тази политика вече дава своите резултати", заяви Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
4
 
! Отговори
Софийския Клео преди 6 години
Същият случай с доцентка в СъУ в ИФъ - женица, пияна 90% като *** на дрУснЕ, енсионер вече, но коли и беси с 3 и 4-ки, по задължителен предмет в явен разрез с правилника! Практика, страшно много народ унищожи въпросната, впрочем и нагло проси 120 кинта "за обувки"... записи има, но предвид практиката да се съсипват такива като Медев и то физически - защо да реагираме като него?! Емигрирайте млади хора, ние по-големите вече сме обречени!
8
1
 
28
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Нужни са сериозни преподаватели от ранга на пенсионирания доц. Дишлиев от ТУ-Варна - остави 90% за есенната сесия и около половината поток влачи изпита по ТЕ до трети или четвърти курс. В техническите университети има такива преподаватели в ТЕ, ТУ, механики, дескриптивна геометрия и т.н., в УНСС няма подобни за съжаление, там всеки, който иска студентите да научат нещо е брадва.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СРАМ ЗА УНСС
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На икономистите целия свят им крив , университета , образованието , комунистите , хан.Аспарух.. Криво им е че не са станали началници.. половината студенти в България са икономисти няма място за толкова началници..
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли, че в 7 милионна България има над 50 ВУЗ-а /мисля, че са 53/? Ако се събере броя на свободните места от всички ВУЗ-ове той превишава броя на завършващите абитуренти от средно образование. Това означава, че са открити ВУЗ-ове , в които всеки записал се да може да ги завърши. Борбата е за парите на родителите. За сравнение в 8 милионната държава ИЗраел, ВУЗ-овете са по-малко от 10. Нека някой да извади данни и за европейските страни да видим дали не сме за Гинес за най-много ВУЗ-ове
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75% има го в Германия , само че там в университетите отпадат 70% , само 30% се дипломират..
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вузовете, а УНСС - икономистите , икономиката не е наука , а религия за грабеж.. И след като не е наука нейното място не в университет .. Да си направят ционистко медресе Моше.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75 % къде по света го има. Накрая едно СВ не могат да си напишат. Да имаш професия не означава да имаш висше. Поредният БГ абсурд. Продавачи, чистачки всички вишести. Резултата всичко го виждаме.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съберат данни за всички подобни нередности из ВУЗ овете и отстранят такива преподаватели може да спасят образованието.