Лиляна Берон: Върнах се, избрах кариера в България!

"Млад човек може да се реализира по-добре тук, отколкото в чужбина"
Обновена: 22 авг 2017 10:26 | 21 авг 2017 16:23, Анисия Иванова
28
Лиляна Берон: Върнах се, избрах кариера в България!
Снимка: "Кариера в България"

През последните години България показа, че има работа за висококвалифицирани млади хора в почти всички сфери с възможност за развитие и добро възнаграждение. Това смята Лиляна Берон, която през 2011 г. завършва  Европейско право в Сорбоната, Париж. След това прави втора магистратура по Политически науки с европейска насоченост в Свободния университет в Брюксел и стажува 6 месеца в Европейския парламент.

Общо 6 години Лиляна живее извън страната, но през 2012 решава да се върне. Връща се, защото България е нейната родина, и днес не съжалява за избора си.

Според нея в България можеш да се реализираш също толкова добре колкото в чужбина, ако не и повече, и затова съветва младите хора, завършили в чужбина, да се върнат в страната.

Лиляна намира работата си по обява в интернет и я описва като "интересна, разнообразна и предизвикателна".

"Работя с много екипи като координатор по проект, свързан със софтуер за електронно фактуриране. От постоянната комуникация с хора, човек научава много, а наличието на страхотни колеги определено поддържа мотивацията ежедневно, защото няма нищо по-важно от това да отиваш с желание на работа", разказва тя.

Младото момиче признава, че е била изправена пред няколко предизвикателства относно работата си у нас.

Да продължи да работи по специалността си или да се ориентира към най-бързо развиващия се сектор - ИТ. Избира второто.

Изграждането на професионалните отношения, което лесно станало. Според нея българският манталитет не можеш да го промениш и трябва да приемаш хората такива, каквито са, и да си направиш собствена среда.

Лиляна смята, че най-големите предимства на живота и кариерата в България са: условията на работа и на живот, стандартът, който можеш да си позволиш тук с доброто образование, и средата, която можеш да си осигуриш - приятели, жилище, забавления, почивки.

Признава, че любимото й място в София е Борисовата градина. А в чужбина най-много й липсвали семейството и приятелите.

Още първата година след завръщането си Лиляна посещава "Кариера в България. Защо не?", на следващата година - отново.

"Добрият пример винаги е вдъхновяващ, а младите хора още нямат необходимото самочувствие, за да вземат важни решения сами. Затова такива мероприятия са толкова важни и успешни, тъй като всеки може да припознае себе си след 5 години и да намери нещо полезно - информация, контакти, работа или просто мотивация", изброява Лиляна.

"Кариера в България. Защо не?“ е кариерен форум за българи с опит в чужбина. На него можеш да се срещнеш с над 100 работодатели, вдъхновяващи лектори и над 1500 посетители с опит от цял свят. За да присъстваш е необходимо да си направиш предварителна безплатна регистрация на http://karieravbulgaria.com/forum-2017/.

На 5 септември в Интер Експо Център ще се проведе поредното издание на “Кариера в България. Защо не?“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
пенка преди 6 години
защо *** моме не стана адвокатка, а ще работиш нещо, което не си учила и не разбираш.
26
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Тц, не може...
25
0
 
2
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Има работа, но къде? В ИТ сектора в София. Ами да вземат всички от останалите градове да се изнесат там , ще стане доста забавно. То и сега софиянци все реват, че било пълно със селяни при тях, а пък си представям занапред какво ще стане
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pikla dava akul na nas ai sektir
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 12- отговор на
22
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Анонименнереализиран си и такъв ще си останеш и в чужбина.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
20
2
 
15
 
! Отговори
До № 12- отговор на преди 6 години
Да, има много общо с агент Бончо - Лиляна е дете на брат му Владимир Берон!
19
3
 
14
 
! Отговори
нереализиран преди 6 години
как може да дава акъл за реализация човек който е прахосал 6г да учи едно за да работи друго. изобщо кой би се вързал да взима акъл от човек изучавал политически науки?!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината е от преди 5 дена.
17
5
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Анонимен 8в българия ще те отнесе *** с колата, в "нормалните" държави ще те отнесе мирен бежанец. идеално няма, но тука поне има шкембе чорба
16
1
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Между другото на момата само да и кажа ,че нашата администрация не признава документи в електронен вид ,затова ги иска на няколко листа хартия копирани ,без значение за какво става дума.
15
7
 
24
 
! Отговори
хубаво преди 6 години
За да не продължавам негативната вълна коментари ще кажа само следното:Всичко много хубаво с реализацията, НО не може всички да сме в ИТ сектора. Противно на очакванията - има и друга работа (спорно по-полезна за обществото). И аз съм млад, и аз съм образован, НО както много други и аз ще остана в чужбина на този етап, защото в страната с работа по моята специалност няма да мога да си взема и апартамент под наем. А на тези които са успяли - браво :)
14
4
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Възможно е у нас да има глад за специалисти по електронно фактуриране в ромските махали.
13
7
 
42
 
! Отговори
завърнал се преди 6 години
За 8 години престой зад граница не съжалих нито веднъж, че съм заминалЗа 8 месеца престой тук - съжалих многократно, че съм се върналЗа мен тази статия си е платена реклама от български работодатели. Шансове за кариера в България може да има, но заплащане - трагикомично
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно са тризначки: Лилияна, Илияна и Лилия. И трите са се втрнали. Еееех... пуста неграмотност, толкоз ли не дават някой лев тримата от запаса за вменяеми дописници.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази има ли нещо общо с агент Бончо от (С)ДС
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, и Лилияна, и Илияна, и Лилия са толкова прости, че да се върнат тук да хранят мафията, до 10 години 1 град икономика, останалото ромско гето, няма да има пари за пенсии, политическата класа и елит крадат по няколко милиарда на година, без въобще да преувеличава! Кариера в мутренската ***, ще си говорим след 10 години, всичко ще е станало на кариреристи, комунисти, демократи, капиталисти, глобалисти, вие знаете ли как предстои да се промени планетата?
9
1
 
19
 
! Отговори
Ааа преди 6 години
Към автора на статията-веднъж е записано Лиляна,после Илияна и накрая Лилия?Това са три различни имена!Това от разсеяност или просто да има статия?!
8
2
 
14
 
! Отговори
до Анисия Иванова преди 6 години
Не разбрах кои са Лиляна, Илияна и Лилия, ама нейсе..