Кастрева призова директора на СМГ: Подай оставка!

РУО и МОН установиха нарушения в работата му, разкри тя
24 авг 2017 13:37, Анисия Иванова
31
Кастрева призова директора на СМГ: Подай оставка!
Архив: Булфото

Началникът на Регионалното управление на образованието в гр. София д-р Ваня Кастрева призова директора на СМГ Антони Стоянов да подаде оставка във връзка с продължителните конфликти в елитното училище.

Пред БНТ Кастрева съобщи, че разследване на РУО-София и МОН вече е установило редица нарушения в работата на директора, които са повод той да бъде освободен от работа.

Още по темата

Тази сутрин пред Софийската математическа гимназия имаше протест на учители, родители и ученици заради прекратени договори на учители и дисциплинарното уволнение на учителката по математика Петя Тодорова.

Днес протестиращите заявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че директорът се крие от тях и не иска да отговаря на въпроса защо са били освободени преподавателите от гимназията. Трудовите им договори не са били подновени през юли и учителите все още не знаят какви са конкретните причини за това.

В средата на юли трима от учителите с временни трудови договори от СМГ потърсиха именно Dnes.bg, за да разкажат за уволненията си. Тогава медията ни потърси за коментар по темата и директора Антони Стоянов, но той не пожела да говори.

Днес от Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възстановена на работа.

Петя Тодорова беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, защото, по думите му, тя е уронила престижа на математическата гимназия като не е допуснала негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа в гимназията.

Според протестиращите в този момент Антони Стоянов е официално в отпуска, но втора нощ спи в училището, заключен в кабинета си с печата на гимназията и други документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
5
 
! Отговори
фифи преди 6 години
Нека да се уточни, че една МАЛКА група група родители и учители застават зад Тодорова. Болшинството са потърпевши от действията й и са твърдо на страната на директора. *** журналисти, не манипулирайте хората.А ако 24-годишният гей с прекратения договор беше учител на моето дете, лично щях да поискам от директора да го освободи. Как ще възпитава подрастващи? как го е изтърпял цяла година? И интересно защо само татковци го подкрепиха по телевизията.
28
4
 
5
 
! Отговори
оставка преди 6 години
Да не подава оставка директора. Щом е ощетила деца като не ги е допуснала до състезанието "Европейско кенгуро", учителката е с основание уволнена.Не може учителят да дерибейства, а директорът да не взема мерки.Трябва да защити децата и го е направил, за да не ощети същата учителка други деца на състезанието през следващата година. Кастрева да си подаде оставката, щом защитава учители ощетили деца.
27
0
 
1
 
! Отговори
Правопис преди 6 години
До Бивш учителХубаво би било да се научите да пишете. Това, което сте написали, наистина е вярно.
26
2
 
2
 
! Отговори
Чудно преди 6 години
След всичко изнесено за 145- никакъв призив за оставки, за СМГ след скандал за пари- оставка. Хм доста апетитни парче е СМГ. А тая бабичка да се пенсионира, за да може училищата да се знаимават с това което трябва.
25
6
 
9
 
! Отговори
Демо преди 6 години
Стига с този уличен терор! Видяхте ли я великата Тодорова? Ми тя е страшна, какво й харесват 10-ната родители дето ходят и натискат да я върнат? Държала се грубо с учениците, даже ги биела, а *** им родители я защитават, защото са си втълпили, че без нея няма да научат математиката. Пък и МОН и РУО я защитават, чак директора ще махат, за да си потулят гафа с Кенгуруто.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво е МОН и РУО? Зам. Министъра Михайлова е най-виновна за гафа с Европейско кенгуру. Тя трябваше да бъде уволнена тогава. Тодорова си е също за уволнение и който от учениците й не може без нея да напусне СМГ и да я последва в ПЧМГ. Абе, каква е тая мо'да родителите да решават кой да преподава и кой не. Който смята, че може да си избира учители и да се налага, да си направи частно училище или да си води детето на уроци при когото си иска. Като е избрал държавно училище, да се съобразява.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЧИТЕЛИТЕ СА С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ, БЕЗГЛАСНИ БУКВИ, АБСОЛЮТНИ ПИСАРУШКИ....
22
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние тази власт с кръв сме я взели с кръв ще я дадем.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НА МЕН ДИРЕКТОР МИ Е КАЗВАЛ: АКО ТЕ ОСТАВЯ БЕЗ РАБОТА, НАМЕРИ 3000 ЛЕВА, ЗА ДА ПОЧНЕШ ОТНОВО....
20
2
 
14
 
! Отговори
Бивш учител преди 6 години
Кой напави директорите недосегаеми феодали? Кой направи тези хора, в инспекторатите, държавни служители, можещи да се пенсионират на тая длъжност, и никой няма право да им каже "Връв"? Преди години, един директор буквално ми каза: "Затваряй си устата, защото виждаш ли онова кошче, на тротоара пред училището? Ще те уволня, и ще ровиш в него, за да намериш парче кифричка, да нахраниш децата си!" . Напуснах, а след мен напуснаха още.Директоа е с 8 дела, но с приятели и пари-всичко става.
19
5
 
19
 
! Отговори
Ученик преди 6 години
Я министъра да си подаде оставката и тая Кастрева, заради Тодорова ни отрязаха от състезанието, а на приятелката й децата от ПЧМГ с 60 точки ги пробутаха. Защо никой не понесе отговорността за това, а сега директора им виновен. А тоя учител на 5 клас, дето води децата на екскурзии и им промива мозъците колко било хубаво да си гей? Кастрева да си го вземе у тях, на внуците й да преподава.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кво прави моя приятел Велинов, още ли е учител в СМГ-то?
17
4
 
15
 
! Отговори
поредната МОН-драма преди 6 години
Не познавам казуса, но знам от личен опит, че Ваня Кастрева е тотално побъркана и в инспектората работят само дружките и - откачени лелки на силни успокоителни. Но ако е вярно, че директорът спи два дни в училището, гушнал печата явно и той е смахнат. Но в образователната система и без друго отдавна всички са побърканяци
16
1
 
6
 
! Отговори
Виж сега.... преди 6 години
До Boto Няма как да разбереш защо един свестен учител никога няма да се върне, ако е отвратен от системата. Това трябва да се преживее-когато си си давал здравето и живот, когото си правил винаги почтения избор,когато децата ти имат страхотни постижения, родителите са супер доволни....И дойде някоя разпасана властимаща, и изплашена за топлото си местенце, поругае всичко
15
0
 
7
 
! Отговори
ХАХА! преди 6 години
До Boto Сега данни??? Ми тя директорката на седмо си се пенсионира-спокойна.Имаше много оплаквания от нея по вестници, дори в парламента....ама който си има гръб.А добрите даскали не ги мисли,тях винаги ги намират хората, които наистина искат да учат.
14
6
 
4
 
! Отговори
Boto преди 6 години
Нямам и понятие какво е прикривала не съм запознат със случая. Покрай моята работа работя със учители, родители и част от синдикатите. Е и трите страни казват, че тя е добра на позицията на която в. Ако имаш данни какво прикрива що не ги дадеш на прокуратурата?Айде да оставим тва .... 'една жена дето има приятелка а тя брат ми каза, че един там....'Я дай координати на добри прогонени учители при нас търсим постоянно ама няма...
13
5
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Такива като тази прогониха свестните учили в софия и набутаха навсякъде жени на номенклатурата!
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това мазно създание на снимката трябваше много отдавна да е изритано от всякакви държавни длъжности
11
0
 
6
 
! Отговори
ХАХА! преди 6 години
До Страшно! Не се е промъкнал , а е престанал да й ходи по свирката,реди си човека своите далавери,без да я пита!
10
0
 
11
 
! Отговори
Олеле! преди 6 години
До Boto Ти чуваш ли се какво приказваш, тази прикриваше бившата директорка на седмо в софия и всичките й мизерии! *** ЧУЙ Я КАК ГОВОРИ КАТО СЪДЪРЖАТЕЛ НА ПЛАТЕНИ УСЛУГИ-КЪДЕ ЩЕ ДЪРЖАН ТАКЪВ ЧОВЕК НА ТАКАВА ПОЗИЦИЯ, ПРИЛИЧАЩА НА МАМАН!