Трима кандидати в надпреварата за шеф на СМГ

Училище с такъв статут не може да си позволи да е в безвластие
Обновена: 5 сеп 2017 10:36 | 5 сеп 2017 10:15, Камелия Цветанова
7

След като директорът на СМГ Антони Стоянов бе освободен от длъжността си и съпроводен с полиция извън училището, вече едно от най-елитните училища в страната ще е с нов директор, но на временна позиция.

Заповедта за отстраняването на Стоянов му бе връчена в условия на отказ пред свидетели, като той има право да я обжалва.

Още по темата

Според експерта по регионалното управление на образованието в столицата Ваня Станчева едно училище, особено такова със статута на СМГ, не може да си позволи да е без директор дори и ден и точно поради това има подбор за нов директор.

Кандидатите, които са се впуснали в надпреварата са трима и един от тях от днес ще поеме ръководството на СМГ.

"Вследствие скандала между директора Антони Стоянов и преподавателката Петя Тодорова, чието уволнение доведе до сътресенията в училището, се проведоха няколко проверки в училището. Установи се нарушения в наредбата за учебния план, документацията и работата на педагогическият съвет. Тези проблеми се натрупват и допълнително изострят конфликтите", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR експертът по РУО заяви, че скандалът е повлиял негативно на реномето на СМГ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Bravo преди 6 години
До Няма значениеТака, така!!! Защо повече хора не разсъждават като Вас? Че сега май наистина трябва да се "атакуват" господата, или госпожите от Министерството, ако толкова лесно стават уволненията, като "за няма нищо", защо народната вълна не вземе да "ги помете" и тях, че стига толкова несправедливости!
6
1
 
7
 
! Отговори
минаващ оттук преди 6 години
Всъщност феодализацията в СМГ, а по точно приватизация на приходите и национализация на разходите се прави под формата на курсове от години - под зоркия поглед и одобрение на РУО.Не разбирам къде изгърмя Стоянов, `щото не изглеждаше като да е човека, който да иска да резне този "бизнес" на математиците там...
5
5
 
10
 
! Отговори
тихолов преди 6 години
правилно е уволнен- когато се държиш като разпасан феодал , някой трябва да ти даде урок...одиозна фигура! самозабравил се !
4
1
 
5
 
! Отговори
до az22 преди 6 години
Г-н Стоянов е политическо назначение на управляващите и с протекциите на н-ка на РУО на МОН София . Така че май е поредната калинка на партията-майка....
3
6
 
9
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
На Антони Стоянов нагледно му показаха, какво значи да си принципен в България: ако си принципен, си стоиш в къщи.
2
3
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Една сламка за джурналисти - вижте сайта на smg.bg, оценете си го за вас до дизайн и сложност. И после попитайте официално настоятелството колко е платило и колко плаща за него. Моето мнение е че дизайна е отвратителен и струва -200 лева - някой е платил да се учи на web-дизайн..... После може да попитате за една неофициална среща в МО, на която СМБ успяват да 'убедят' Тодорова да пусне и 'чуждите' деца на класиране :(
1
2
 
8
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Още една кокошка от РИО приказва глупости! Да, скандал има. Само ще създаден от една клика която разпределя парите от курсовете за СМГ... Подкрепяна от Кастрева и зам.министърката. А за министъра като за мъртвите - или добро или нищо. Нека замълчим....Малко хора вече знаят за каво става въпрос, но е добре като за начало да се уволнят споменатите от мен по-горе. И после да се провери за какво се харчат парите от курсовете - председател на настоятелството - Тодорова :)..