Математичката Петя Тодорова отново е на работа в СМГ

Вълчев: Никой повече не може да съсипе имиджа на училище!
13 сеп 2017 18:22, Анисия Иванова
7
Математичката Петя Тодорова отново е на работа в СМГ
Снимка: Bulgaria On Air

Учителката по математика Петя Тодорова, която беше уволнена от бившия директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов, е върната на работа в гимназията. Това каза на заседанието на парламентарната образователна комисия Зоя Савова, изпълняващ временно длъжността "директор" на СМГ.

Тя беше дисциплинарно увлонена заради състезанието "Европейско кенгуру" от бившия вече директор на СМГ Антони Стоянов, а наред с това стана ясно, че има и неподновени договори на учители.

Още по темата

Тодорова, която присъства също на заседанието, уточни, че е възстановена на работа в СМГ от 25 август.

"Никой повече не може да съсипе имиджа на едно училище от директора, но той е пръв сред равни", каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той заяви, че ако един директор разделя децата и колектива, то той не може да е директор и затова е подкрепил искането за оставка на Антони Стоянов.

Народният представител от ГЕРБ Снежана Дукова попита Антони Стоянов какъв е финансовият ресурс на СМГ, освен бюджета, който се дава на гимназията от МОН и от Столичната община.

Стоянов каза, че от 2006 г. курсовете за ученици в СМГ "се менажират от училищното настоятелство", а той като директор е "сезирал институции, че парите отиват в училищното настоятелство".

В това настоятелство директорът на СМГ има само съвещателен глас, а самото настоятелство се избира от Общото събрание, заяви уволненият Антони Стоянов.

С проверката, направена от МОН в СМГ, бяха установени нарушения в организацията на образователния процес, в приема на ученици, в сключени и прекратени трудови правоотношения и в обществени поръчки, заяви зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, цитирана от БТА.

Антони Стоянов е назначен за директор на СМГ преди пет години и досега не е правена цялостна проверка на неговата административно-управленска работа, каза Ваня Кастрева, началник на РУО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
ученичка преди 6 години
както се подразбира този скандал бе заложен от частните училища които се ползват с протекциите на министерството и на които СМГ им е като трън в ***
6
2
 
5
 
! Отговори
Много тъмна и мътна! преди 6 години
Работата е много по тъмна и мътна. Потърсете в гоогле "SMS до директора на СМГ преди скандала:" на сайта От там става ясно че скандалът е заложен като бомба със закъснител за да се унищожи СМБ и акад. Петър Кендеров свързан с бившата държавна сигурност и БСП и на преден план да изплува проф. Сава Гроздев и ГЕРБ. На мен ми прилича като план за унищожение на последните останки (добри или лоши сами преценете) от социалистическото минало и победа на новите "ценност".
5
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБерска работа! преди 6 години
Учителката *** на съсстезание собственните си ученици - била много добър професионалист.Учителката участва в училищното насоятелство и разпределя милиони което е незаконно - била вазна за колектива и сплотяването.Учителката *** по 5000 лв./месец от курсове дадени им от самото настоятелство в което участва и тя - била невинна.Настоятелството което е с нестопанска цел развива търговска дейност за милиони без да се съобразява с искането на директора парите да влизат в училището.
4
8
 
12
 
! Отговори
Преминаващ преди 6 години
Егати простотията!В училището св првят курсове, а друг прибира и се разпорежда с парите,пък било то и уч. настоятелство?! Значи ние ги издържаме, някои гуши пари, а прокурарурата спи.Егати министъра - директора бил пръв сред равни. И какво излиза - друг взема ррешения, а директора да носи отговорност. Това може да гизмисли само *** гербаджия!
3
1
 
10
 
! Отговори
Браво,бе! преди 6 години
А Ямболиева на седмо я оставихте да съсипе училището!?
2
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая кифла я изкараха мъченик, вместо да я изгонят с шутове заради ошетяване на стотици деца. Но така е , като замирише на пари и политика. А обстановката няма как да се успокои, защото стария директор почти сигурно ще бъде върнат от съда. Данъкоплатеца ще му плати обезщетението, а някои хора ще продължат да се правят на големи борци за справедливост за наша сметка
1
13
 
17
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Нека обстановката се успокои и новата учебна година да започне спокойно. Поне веднъж правдата да просъществува. Успех на учителите и талантливите ни ученици!