Дрескод и в училище: Без скъсани дънки, къси поли...

Тежкият грим и дълбоките деколтета също не са препоръчителни
Обновена: 10 окт 2017 07:23 | 10 окт 2017 07:22, Камелия Цветанова
72
Дрескод и в училище: Без скъсани дънки, къси поли...
Снимка: Булфото, архив

Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по моловете, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища, показа проверка на "Монитор".

Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни.

Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ, е "да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави".

В столичното 32 СУ пък не позволяват повече от две обици на ушите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: училищедънкиучевици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак униформи е прекалено, но едни ясни правила за облекло.И като съм говорил с майка ми по времето на соц-а са ходили с доста къси полички в гимназията, уловката е че е била само за момичета, и е нямало разгонени нер*зи да ги преследват муждучасието.
20
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С бурки всички на училище! Защото на някой лицата са по-красиви от на другите.
19
4
 
19
 
! Отговори
Мима преди 6 години
До За униформиУниформата е в пъти по-скъпа и бедните хора нямат пари за нея. Това е смешно :)За пример ще дам-блуза тип лакоста с емблема на училището-28 лева. За същите пари дори от мола се взимат две, дори три блузи, памучни и удобни.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От психологическа гледна точка колкото един човек е по-модерно облечен, толкова той е по-лесно манипурируем. Значи е хвърлил собствените си възгледи за красиво и е приел чуждите.
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АВЕ ВСИЧКИТЕ ВИ НОВИНИ ТАКИВА, ДА ЧАТЯТ ТУК.. ТЕ ДА СИ ОПРАвя ПРЕПОДАВАНЕТО, ЧЕ Е ТРАГЕДИЯ, СКЪСАНИТЕ ДЪНКИ ДА СА НИ КУСУРА... ВСЕ ТАКИВА "МЕРКИ" ОТ ТУЙ "МИНИСТЕРСТВО" оСТАВА СЕГА ПАК ТУРСКОТО ГОСТУВАНЕ ДА СЕ ОПИТАТ ДА ВКАРАТ...
16
1
 
27
 
! Отговори
Има и просташко преди 6 години
А анцуг и пуловер, дори и в моловете има на половин цена и в пъти по-добро качество. Всеки разумен родител знае, че училището не е за демонстрация на дрехи, а за знания и умения и никой не праща детето си там с най-хубавите си дрехи.Тъй наречените марки имат доста обикновени дрехи и само завистник и комплексар може да се фокусира върху тях. Децата не обръщат внимание на тези неща, освен ако така не ги възпитават. Свободата на избор на облекло е важна, но съм против ъндърграунд облеклото в у-ще
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако учениците ще носят униформи, то тогава е време те да отпаднат за пълнолетните граждани.
14
7
 
24
 
! Отговори
Има и просташко преди 6 години
Против униформите съм по ред причини - директори сключват сделки с фирми за обкекла, и те задължават да носиш униформа за 200 лева, анцуг за 45 лв, блузи, шапки и прочие, а за свободното време трябва да купиш други дрехи. Платовете са долнопробни, пускат боя и избеляват, дори с програма за ръчно пране. За въпросните 200 лева/ 45 за анцуг, 30 за пуловер,/ на едно дете до 12 г, спокойно се купуват 7 плътни клина и 7 памучни блузи с дълъг ръкав
13
3
 
50
 
! Отговори
Има и просташко преди 6 години
Има и просташко облекло. Миналата седмица една девойка от близката гимназия се беше облякла със съдрани дънки и то такива, че от съдраното се виждаха целите и бедра, а платът висеше като *** на белен банан. На бедрата с химикал беше написала "Ралица N1". Да, краката бяха стегнати и хубави, но гледката предизвика усещане за комплексарщина и простотия и за родители, които са и изпуснали двата края. Други пък ги виждам с маникюр като на чалга певица, с такъв и химикалка трудно се държи.
12
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тая ли наредба е писана от морални хомосексуалисти?Какво лошо има в късите полички и дълбоките деколтета?Били предизвикателни..На лабилният психически човек всичко му е предизвикателно.Едно време като е имало отделни мъжка и женска гимназия та какво?От много морал стигнахме да внасяме *** и араби.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10я дай кое е това свястно училище дето са без униформи децата
10
7
 
33
 
! Отговори
bolbob преди 6 години
Точно еднакво и прилично облекло ще подчертае лична физическа и морална индивидуалност.Така беше при социализма. Много сериозни западни училища също налагат униформи.
9
0
 
22
 
! Отговори
За униформи преди 6 години
Имам клиент, на който синът му играе във футболния клуб на училището. Тате спонсорираше клуба докато синът му беше нападател. Смениха го - и тати спря да дава. Това става в Германия.
8
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за свободния избор, но в рамките на нормалното. Модата се мени, никой не може да я спре. Правени са опити но не става! Важното е училището да има стойностни преподаватели, които могат с външен вид и интелект да възпитават учещите се. Както знаете, най-доброто заминава за САЩ и ЕС да учи. Там е организирано така, че са важни познанията а не деколтето или клина на студента. Има изисквания за облеклото но те се приемат нормално, защото важен е успеха. Учи се и не се потиска индивидуалността.
7
11
 
51
 
! Отговори
За униформи преди 6 години
Минуси слагат комплексари които си мислят че децата им са ПО по най от другите изтъквайки това с дрехите. А след това идват идоли тип Сузанита и т.н.
6
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо учителите да минат един курс, затова как е правилно да се обличат,че повечето изглеждат като коледна елха,украсена с дарения.
5
11
 
54
 
! Отговори
За униформи преди 6 години
Униформата поставя учениците на едно и също ниво, вече могат да изпъкват с умения и пр. Но не и с парите на тати. А на родителите се отразява позитивно на джоба, не трябвайки да гонят стандарт който нямат.
4
43
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бавно и тихо Батко Буби от Б иска да се доближим до Северна Корея. Уравниловката е средство да се прикрива бедността на което ни обрича самият Батко. Да, оръфани дънки не стават за училище, задължително е да са чисти и с научени уроци. Ние сме различни и всеки е индивидуалност, да не иска Бачо да приличаме на него, дебели и прости? Краят му се вижда, държавата се тресе, разпада му се правителството - менте.
3
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен n1баце, ти виждал ли си ги в междучасие девойките от някоя по-разхайтана гимназия? ми то е като каталог на червени фенери в холандия !? аз съм за ред и еднакви униформи. утре ще ти дойдат в работата такива и какво ще ги правиш? ами поне трябва да се съобразяват с околните и обстановката. като и се иска има си места, ако иска там да се облича и съблича клкото и душа сака :))) но между хора трябва да се държат като хора. точка.
2
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ иска.