Дрескод и в училище: Без скъсани дънки, къси поли...

Тежкият грим и дълбоките деколтета също не са препоръчителни
Обновена: 10 окт 2017 07:23 | 10 окт 2017 07:22, Камелия Цветанова
72
Дрескод и в училище: Без скъсани дънки, къси поли...
Снимка: Булфото, архив

Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по моловете, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища, показа проверка на "Монитор".

Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни.

Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ, е "да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави".

В столичното 32 СУ пък не позволяват повече от две обици на ушите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: училищедънкиучевици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Затова родителите помежду си трябва да водят тези разговори, помежду си могат да организират избор на модели и всичко останало. Семейството е инициатор, директорът не може да е. Не бъдете само спонсори на училищата, а настойници. Абсурд е и униформата да е безплатна, както някой "данъкоплатец" е предложил. Да отгледаш дете е приоритета за едно семейство и е толкова личен ангажимент, колкото и да си купиш бира или геймърски компютър, а за каквото плащаш сам, само това можеш да контролираш.
60
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Униформата трябва да се изисква от училището, но по заповед на родителя. Т.е., ако българският родител узрее за това, ако разбере защо е важно и ако измисли как да стане, задължавайки и детето си да я носи. Училищата не са самостоятелни институции, те стават такива само, когато има избор между доставчици на образователни услуги. Т.е., пак родителят избира, макар друг да е измислил правилата. Когато идеята е на училището, има несъгласни деца и родители и затова се проваля тя.
59
2
 
3
 
! Отговори
Petya преди 6 години
T.e. не виждам защо училищата трябва да продават униформи. Просто правилата за униформата се стандартизира и нито едно училище няма да има право да продава такива. Тук (UK) никой не мрънка , с/у униформите и хората не бъркат демокрацията с анархия. Децата си носят униформите с гордост. Само в България някой може да каже, че е против униформите, защото му се гледали крака и гърди.
58
7
 
16
 
! Отговори
Mari преди 6 години
Хайде да стане задължително , облеклото в училищата в цяла България....На времето , когато влезеш в една класна стая, да ти е драго да погледнеш...чисти спретнати , без нокти, бели якички...сега на какво прилича това, на всичко друго, но не на училище....Не само облеклата, викове крясъци ....нещо ужасно...
57
8
 
13
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
Не знам в кои години си ходил(а) на училище.И престилките бяха задължителни, и дължината на полите се мереше, и косите биваха преценявани - зависи кой учител е дежурен. Помня как върнаха от вратата една ученичка отличничка, бретонът й беше три пръста над веждите, но заядлива даскалица реши, че може да се скъси с още 1 см, момичето имаше високо чело. Момичето възрази, че има класно втория час, но не, върнаха я да се стриже.Закъсня за час и получа на класното (4), развалиха й оценката за годината
56
10
 
14
 
! Отговори
До Един българин(№50 преди 6 години
Много добро предложение!След като сме данъкоплатци, нека държавата да осигури униформите на децата ни. Ако детето отпадне от училище,родителите му да платят униформата, а ако нямат пари - да отработват!Ще е много хубаво, ако всяко училище има своя специфична униформа.Тогава тя ще се носи с гордост.Но в никакъв случай няма да подкрепя връщането на униформите от времето преди 1990 г.Бяха грозни, нелогични и в отделни случаи дори опасни за здравето, примерът с фуражките, даден по-долу е уместен!
55
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...съответстваща на институцията на положението му на ученик..."Определено съм ограничен, не схващам ...тази визия, съответстваща на институцията на положението му.Вместо да обиждате, да бяхте обяснили, анонимен 60.
54
2
 
10
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Училищните униформи бяха една от опорните точки на СДС колко лошо било, сега някой да коментира. Сегашния режим ще стане по репресивен от предния ама сега нали сме демократични.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59Това, че твоята "главица" е неспособна, да измисли, как да артикулира нещо повече, от собствената ти простащина, далече не означава, че всички останали са ограничени в изразяването си, подобно на теб !
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави..."Впечатлен съм от лексиката и от синтаксиса на това изречение. Каква ли мъдра главица го е измъдрувала?
51
0
 
22
 
! Отговори
МакаренкоВ преди 6 години
Не бива да забравяме и някои учителки-любителки на гръндж облеклото. Ходят като разгонени тийнейджърки, мислейки че са на 18...Е - НЕ СА!
50
4
 
18
 
! Отговори
от Гермния преди 6 години
Здравейте, живея на запад в Германия от 14 години, вече съм си оправил животе, живеем като западняци, децата ходят в елитни училища. Искам да ви светна, че тук на запад при цивилизацията където аз живея всяко училище си има дрескод, още от киндеркрипе малките имат дрескод, и така до хохшуле винаги има дрескод.
49
5
 
26
 
! Отговори
правилното е преди 6 години
Живея в Англия почти 10 години.Тук децата са от различни националности. Всяко училище си има униформа и цвят. Още от нърсари т. е. детска градина до края на гимназията са с униформи. Не виждам някой да се противопоставя, Има бедни и богати, има частни и държавни училища, но всеки спазва правилата. Задължително спортни дрехи и обувки за физкултура. Само в България се противопоставят на униформите. По евтено ли излиза на родителите цветното всекидневно облекло.
48
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм в подкрепа на униформите, но дори и да не са безплатни, поне да са на по-приемливи цени. Другата ми забележка към някои униформи е, че са като за спортно училище - суитчър и тениски. С униформата се изгражда освен всичко друго и култура на обличане. После се сърдим, че студентите ходят с анцузи на лекции, а как други ходят в съда да не говорим, ми като са ходили с униформа-суичър, така ще е.
47
26
 
8
 
! Отговори
дедо Йов преди 6 години
"да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави".Ей това може да го измисли само някоя озлобена стара мома директорка, извинявайте ама "чиста и спретната" визия се постига с редовно къпане и не противоречи на дълбоко деколте, скъсани дънки и къси поли, всички сме били ученици, а повечето от нас ходеха на училище заради съученичките Живее им се на децата БЕ!!!
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOVA E DIKTATURAZA BG DEZA.ZNACI EDNI MOGAT DA RAGDAT,A DRUGITE NYAMAT PRAVO DORI I DA SE OBLICAT KAKTO ISKAT.
45
4
 
23
 
! Отговори
Правилно преди 6 години
И без това превърнаха училищата в бардаци. Крайно време беше. Браво!
44
5
 
28
 
! Отговори
Край преди 6 години
Въвеждането на униформи е в подкрепа именно на по-бедните родители. Много по добре е да купиш два ката униформичка от това да се пращат децата на състезание по това кой по маркова парцалка има.
43
0
 
30
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 49 (Край)Ами това е демокрация. Останалото е свободия. Когато бях в Англия, всички ученици бяха униформени. Виждах цели паралелки пресичащи под строй с един ръководител през улиците и цялото движение спира докато преминат.СТЕФАН (номер 48) е прав: Не всички родители имат пари да купят униформи и така се получава шарени паралелки. Едни имат, други нямат. Затова държавата е длъжна да осигури безплатни униформи. За какво ни е иначе държава? Уж е безплатно а всичко си плащаме?
42
3
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Уж демокрация. 80% от нормалното население иска децата да са с униформи в училище за да не са важни адидасите и найковете ами това колко знае детето ОБАЧЕ такива не се въвеждат.