Полиция и просвета ръка за ръка: Акция "Ултрас" в клас!

Инспектори от СДВР обучават учениците как да се държат на мач
21 ное 2017 13:15,
4
Полиция и просвета ръка за ръка: Акция "Ултрас" в клас!
Снимка: архив "Булфото"

СДВР и Районното управление по образование в София започнаха акция "футболно хулиганство" в някои столични училища. Тя минава под формата на обучение, което полицейски инспектори провеждат на учениците и на учителите.

По време на него служителите на СДВР разясняват какви са правилата за поведение на футболните фенове. Инспекторите обучават младите и за това как да разпознават футболните хулигани сред непълнолетните ученици.

Усилията са насочени и към превенция на проявите на агресия от страна на спортните фенове и най-вече на най-яростните представители на футболните агитки, пише "Монитор".

Още по темата

До момента в нея са се включили 20 - 30 училища, но записванията продължават и другите училища все още имат възможност да се присъединят, обясни Марияна Стоилова от РУО-София.

Сред децата, които участват в обученията, има и такива, които са част от спортни фен групи,а също и деца от прогимназията.

По време на лекциите представителите на СДВР припомнят, че на стадиона не трябва да се употребява алкохол или дрога, сбиванията и ваденето на ножове са забранени, а също и хвърляне на бомби, чупене на седалки, излизане на стадиона и др.

"Футболното хулиганство безпокои цялото общество. Всеки един родител и учител би се притеснил за здравето и живота на децата”, коментира Стоилова.

Лекциите могат да се провеждат в часа на класа или пък ученици от различни класове да се съберат на обща беседа, обясни още Стоилова и добави, че организацията е различна.

4711 са били случаите на агресия в училищата през изтеклата 2016-2017 учебна година, свързани с физическо посегателство и психически тормоз. Броят е с 455 повече от предходната година.

Най-често учениците са използвали вербална агресия помежду си – 2805 пъти, която включва всякакъв тип обиди, псувни и цинизми, които учениците си разменят. 2111 пъти пък се е налагало учителите да въдворяват ред при сбиване или друга физическа разправа между деца и младежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Стар запалянко преди 6 години
Ами те ултрасите са зарязали училището.Вижте по спортните сайтове какъв език и какви свирепи цинизми се ширят.,,Диалога" им е такъв че хамалин и каруцар ще се изчервят.Това не е любов към клуба а 100% ***.ност.Точно те изпразниха стадионите на които ходехме по20-30 хиляди души.Той и футбола е такъв,каквито са те,нали са си набори.Няма как да го проумеят защото Иво Христов е прав точно за тях. Вижте Спортал,Гонг,Гол и т.н.и ще видите че съм прав,писания като във гаров нужник.***!
2
0
 
8
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Абе какво това ултрас ,в Италия решиха проблемите с тези ултраси ,в Англия решиха тези проблеми с ултраси ...само соц страните не могат да решат проблемите с ултрасите ,а пък да не говорим за София където почти всички се знаят или почти и да не може да се реши този казус с ултрасите ,това значи ,че има нещо гнило в МВР -то -тоест полицията .
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да не се държи като ултрас по време на учебните часове.Защото и това го има в днешно време.