Работа в екип: Трудна работа за учениците ни

В проучването ва PISA участват над 6000 българчета
22 ное 2017 09:15, Петя Славова
5

Българските ученици на 15 и 16 години имат желание да работят в екип, но невинаги им се получава.

Това сочат данните от международното изследване PISA за 2015 г., които образователното министерство обяви.

В проучването участват над 6000 български ученици от 9 клас. В цялото международно изследване са се включили половин милион младежи от 51 държави, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Самото изследване представлява следното: Изпитваният ученик участва в чат с двама виртуални партньори. Заедно трябва да търсят информация по даден проблем, да разпределят ролите в екипа и да стигнат до разрешаване.

Ученикът избира измежду 4 възможни реакции и така ситуацията се развива в различни посоки. А от избора му става ясно дали той може да комбинира различни роли, да спазва уговорки, да разрешава конфликти и да стига до решение на даден проблем.

Българските ученици са в средата на класацията - имат 444 точки, а средният резултат за всички участници е 500 точки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
къв екип бе преди 6 години
"Орташката работа кучета я яли!"Това да ви е познато!?
4
1
 
5
 
! Отговори
batevale преди 6 години
Екип се формира трудно , а добър екип -- продължително . За времето , което се отделя в училище и погрешната методика на начинанието , едва ли би бил постигнат добър резултат по формирането на екипи . По-голям шанс за успех имат децата , които практикуват колективни спортове . Те по-бързо се ориентират в задачите по постигане на обща цел...............
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак са българи, а българина не знае какво е това екип. Балканеца гледа само себе си и са заедно само ако могат да направят мръсно на някой друг. Така, че не виждам къде е новината.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образование вече няма в тази държава вие за екипна работа ми говорите. Вижте каква пародия е всичко - учебниците са бизнес, учителите нямат интерес в препопадаването, защото им пука само за частните им уроци... анархия навсякъде...
1
1
 
11
 
! Отговори
! преди 6 години
Не само учениците не могат да работят в колектив ,то целия бг народ не може да работи в екип-мантилитета е такъв и народопсихолгията ,а и пословиците допълват ,например вълка врата е дебел ,щото е сам ... .