Търговищко: 68% от липсващите в клас са в чужбина

6599 деца не учат, 4457 от тях са зад граница
22 ное 2017 14:07, Анисия Иванова
11
Търговищко: 68% от липсващите в клас са в чужбина
Архив: Булфото

Около 68 на сто от учениците за обхват в образователната система от област Търговище са в чужбина. Зад граница са 4457 деца и ученици, показват данните на Регионалното управление на образованието в Търговище.

Областта е разделена на 33 района, в които действат 33 екипа за обхват на ученици. Екипите са съставени от общо 273 души с представители на РУО, на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, на общинските администрации, социални работници и представители на полицията.

Определен е статусът на всички 6599 деца и ученици в електронната платформа на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Данните са обработени, ръководителите на екипите са определили и мерки за работа с децата и учениците. Установено е, че 4457 деца и ученици са в чужбина.

Допълнително са включени за обход 258 деца и ученици, които са посещавали образователни институции през миналата учебна година и са отпаднали през тази.

При работата с допълнителния списък трима ученици са записани в хора на обхода заради респекта от служителите; 19 ученици, отпаднали през миналата година, са записани след предприетите мерки в началото на учебната година; 155 деца и ученици са в чужбина; един ученик от списъка се обучава в друга област, допълват от Регионалното управление на образованието, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Иначе екипи за броене на ученици,бол,кои са повече
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6500 деца не учат. Колко ученици са нужни, за да съществува 1 училище- 200, казано условно, макар че може и с по-малко ученици. 6500 деца ще напълнят 32 училища. Във всяко училище има 20 учители и възпитатели,т. е. 620 учители са останали без работа. Догодина отпадналите ученици ще са още повече, освен ако не скрият този факт, защото е политнекоректно. Да каже Такева колко учители недостигат в Търговище и колко ще трябват след 7 год,щото сега 620 са аут системата. Колко училища ще бъдат закрити
8
0
 
8
 
! Отговори
Bay Hoy преди 6 години
До Анонимен 7Така е - спор няма!!!Завода е Тракия Глас България, а що се отнася до селяните в него - кой друг ще се захване с тази *** работа - за толкова пари ?!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много скоро няма да остане читав човек в града. Само държавната администрация и един завод, събрал най-нискоквалифицираните и необразовани от селата на Лудогорието. Гражданите отдавна напуснаха града. Даже градче като Попово се развива и преустройва по- бързо от областното Т-ще. Откъде да има деца, като няма перспектива за реализация на родителите им? Работа се осигурява само на лица под 29 год., другите са аут. От 1997г постоянно се закриват, "оптимизират", "преструктурират" училища.
6
4
 
1
 
! Отговори
Leshe преди 6 години
Fakenews.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходете на запад там е гадно и всичко се разпада от рептилите и капиталистите.Русия е нашето бъдеще и господ който е избрал *** за цар.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро в тая жалка *** тази територия няма да има хора
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е по-работлив и сериозен бяга от *** на Суджука. Тук мизерията и простотията властват но Суджука казва, че вече сме много богати и трудно харчим заплати и пенсии. Кой ли му вярва?
2
0
 
22
 
! Отговори
Голем смех преди 6 години
До 1И заради същата причина безработицата била намалявала. Всъщност хората са в чужбина.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е изводът?Всички са се изнесли от *** и на същата не са инужни 240 пупетати.