Шамари и кючеци и си №1 – децата ни търсят поле за изява!

Експерти: Институции и родители не се справят с проблема!
24 ное 2017 09:15, Петя Славова
50

Агресията в училищата се дължи на това, че децата нямат друго поле за изява и поради тази причина се бият помежду си - за да са известни. На това мнение е тв воедщата Лара Златарева, която коментира голите боеве, кючеците и цигарите в училище.

"Не може да сравняваме нашето детство със сегашното. Децата не проявяват агресия, защото нямат пари, не е и защото са агресивни по принцип, а защото искат известност и внимание. Дали ще се качиш на вагон, или ще те качат в интернет как се биеш - ти си звезда", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите ѝ всички кумири на днешните младежи правят точно това - не се подчиняват на системата, буйстват, искат да бъдат свободни и да правят каквото си поискат.

Според нея хулиганите трябва да бъдат питани от психолози за тяхното мнение и виждания, за да може агресията да се ограничи.

"Има "вълна" на агресия в социалните мрежи, а екстремните групи растат. Мнението на хората за тези групи също е положително. Децата винаги искат да принадлежат на дадена общност - властна и с много членове", сподели още Лара Златарева.

Психологът Ана Тодорова също споделя мнението, че проблемът за агресията в училище съществува от доста отдавна, а социалните мрежи за жалост я подхранват.

"Всеки тийнейджър се опитва да извоюва свободата си. Институциите сякаш не разбират децата и не могат да се справят с проблема, а някои от родителите не обръщат внимание", уточни психотерапевтът.

Тя допълни, че в днешно време не е задължително младежите да се срещнат лице в лице, за да си уговорят бой. Това може да стане както по Facebook и другите социални мрежи, така и по телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Нямали поле за изява - глупости на таркалета! Изборът им е такъв, в съответствие с ценностната система в страната..
37
2
 
1
 
! Отговори
ds преди 6 години
Децата са много по-умни от порасналите, но не могат да се противопоставят от агресията на *** майките и бащите си
36
1
 
1
 
! Отговори
туф преди 6 години
До АнонименКак да няма и в други държави. Във" великия" САЩ си се стрелят ей така. Поне, все още, тук не е така.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21На тях не им пука, че ще ги изключат от училище.Без това насила ходят на училище.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Ще е тава демокрация ? Мантри , лъжи ,демагогия .
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше целта на създаването на ИНТЕРНЕТ, а след това на Фейсбук и други социални мрежи. Тотално зомбиране и подмяна на ценностите. Навремето като нямаше мрежа, сякаш нямахме хубаво детство? Беше супер даже.
32
0
 
31
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Шамари трябват. Много шамари, ама първо по родителите
31
0
 
45
 
! Отговори
22 преди 6 години
Моралния упадък на българина продължава с пълна сила!
30
7
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Не знам Лара Златарева какво детство е карала, ама ние момчетата си се биехме. От детската градина до, края на пубертета почти всеки ден. Е, някои продължиха и после. Единствената разлика от сега е, че тогава не знаехме, кой наритал някой си в Пловдие. Та сега стават "звезди" благодарение на журналистите. Ако някой пропусне да види келе.шите по телевизията, ще попадне на тях в новинарските сайтове или на снимка във вестника. Те искат само да си счупят главите, а вие ги правите "известни".
29
12
 
4
 
! Отговори
hm преди 6 години
Като малък доста се млатихме. Не виждам промяна. Знам, че и на Запад си е горе долу така... но все пак трябва да ги предупреждаваме. Снощи поговорих с моя (14 години)... обясни ми, че нямало друг начин. Но все пак ми обеща да не си търсят глупави поводи....
28
5
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До АнонименБоко щеше да е офицер в пожарната - все пак е доктор по противопожарна отбрана. Цветанов щеше да е треньор или инструктор по физическа подготовка - магистър е по лека атлетика.
27
9
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Чета уникалните ви простотии...на единия пр остак демокрацията му виновна...на другия Бойко Борисов....Уникални простотии!Изпростяването е пълно...и е факт!
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом блумбъргите реват, значи нещата са на прав път
25
17
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КЮЧЕЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ШАМАРИТЕ И АГРЕСИЯТА !ПРИ КЮЧЕКА САМ СИ ИЗБИРАШ КАК ДА ИГРАЕШ И СИ НАПЪЛНО СВОБОДЕН ,А ПРИ ХОРОТО ИГРАЕШ КАКТО ТИ ДИРИЖИРАТ И НА КЪДЕТО ТЕ ДЪРПА ХОРОВОДА !
24
1
 
25
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Стигате с тия оправдания вече, соц, демокрацията, кризата, другите... Поле за изява, сега така ли му викат, когато някой е ***. Хайде да вземем малко и деца и възрастни да се вгледаме малко и в самите себе си и да спрем да хленчим за собственото си положение като народ. Лична отговорност се казва това.
23
7
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Само погледнете в момента НЕБЕТО над Столицата ни !!! Солидно "разчертано" от ХИМИКЪЛТРЕЙС СЛЕДИ на самолети !!!!! ... И после НЕ ни "тровели" и НЕ ни "обгазявали" ... Всичко били "напълно случайно" и "безвредно" ! Да бе да ! ... И това главно над по - големите градове ! Сигурно ни изпускат цялата Менделеева таблица над главите с "бонус" - вируси !!!
22
3
 
33
 
! Отговори
Чачо преди 6 години
Какво да очакваме от деца чиито родители ги интересува с кой да пият кафе и да пушат цигари.Морала изграден по времето на соца се изпари за 2-3 години след идването на демокрацията.
21
5
 
6
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Агресията е заложена в човешката природа. Трябват усилия за да се подтиска, но винаги може да избие в някакъв момент.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година възможността да общувам с 2 момчета от сегашното поколение. Едното категорично избягваше собствената си социална среда и гледаше да се бута при нас по-големите. Не го беше страх, по-скоро твърдеше нещо от сорта на "какво ще се движа с тези наркоманчета". Другото се адаптираше, като се интересуваше от боксове, от компютърни игри, от работа на черно и тем подобни. Някакси обаче се долавяше, че няма кой да ги научи на полезни за тях неща и трябва да се спасяват както умеят.
19
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нивото на образование при "соца" беше на ниво Оксфорд сравнено с днешното.ОКСФОРД!!!Ако сега имаше такова образование в Бг такива като Тиквата и Цв.Цв можеха да бъдатнай-много портиер или шАфИорт в министерски съвет.