Заради проблемен ученик, родители на протест в Русе

Социалните служби се мъчат, но не успяват да се справят
22 фев 2018 08:05, Петя Славова
37

Родители от Русе готвят протест заради проблемен ученик. Въпреки многобройните жалби срещу поведението му нито учебните заведения, нито социалните служби успяват да сe справят, съобщава Bulgaria ON AIR.

Като причина за това се смята, че родителите на детето водят съдебни дела за всяка санкция.

Още по темата


За няколко години ученикът сменя три учебни заведения. След множество жалби от деца и родители той напуска училище "Възраждане“ и се мести в училището по европейски езици.

Обаче проблемите с момчето не спират и там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
истината преди 6 години
след като и във второто училище не става нормален ученик да се изключва завинаги от училищата в страната.Училището е за ученолюбиви деца , а не за ***.
31
0
 
6
 
! Отговори
Изчезнал е първият преди 6 години
коментар-отговор на Проблемен (5)Става въпрос за това, че понякога се изчаква злосторникът да извърши по-тежко нарушение, за да се задействат институциите.Имах предвид подобен пример от времето на соца - млада жена-архитект, вървейки по улицата в центъра на София, неочаквано беше получила удар с юмрук между веждите, вследствие на което беше ослепяла.Граждани бяха заловили извършителя още там, на място.Оказало се, че той и брат му са отдавна известни на РПУ с множество дребни закононарушения
30
0
 
6
 
! Отговори
До Проблемен /№5/ преди 6 години
Когато попитали извършителя защо е ударил непозната жена без да има какъвто и да е повод, той спокойно отговорил, че искал да изпробва силата на удара си. Така осакатил и направил негодна да упражнява професията си тази млада жена, която в продължение на толкова години е учила и се е подготвяла, за да стане висококвалифициран специалист.Извършителят бил от семейство на нискообразовани работници.И какво наказание е получил? Настаняване в ТВУ.Това се е случило преди около 40 години.
29
0
 
5
 
! Отговори
До Проблемен (№5) преди 6 години
От РПУ обяснили, че са ги наблюдавали в очакване да извършат по-тежко престъпление, за да ги въдворят в ТВУ. Съседите пък казали, че са пропищели от тези момчета,защото те след първите 2-3 ареста се убедили, че нищо страшно не им се случва при залавянето и започнали да влизат в къщите и да си взимат каквото им хареса, като се съобразявали с работното време на стопаните. Ако в къщата оставал пенсионер или малко дете, не се притеснявали да влизат и да грабят.Когато попитали извършителя /продълж./
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няколко сърцати татковци могат да се справят като се позоват на Макаренко и на БГ поговорка- "КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА се обадило" и още на един от законите на физиката- " на всяко деействие, отговаря равно по големина ответно действие".
27
1
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
От доста време съм на мнение, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО образование е погрешно, дори вредно. Училище трябва да посещават само деца,на които им се учи и които спазват правилата и дисциплината. На останалите-лошите, неучещите мястото не е там. Това не е звероукротителница. А политиката днес е да вкараш деца всякакви и колкото може повече. Нищо полезно не виждам в това. Сутринта даваха седмокласник, който не може да чете и пише. Явно не сработва образ. с-*** при него. Така само са тормозени останалите деца.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПГДокато губим време да гледаме през очите на социопатите, те си бият, грабят, убиват и изнасилват. Не е важно какво си мисли, че му тежи на хлапето, важното е че върши много глупости, важното е че то не знае къде е границата, важното е че то е опасно за оклоните, важното е че расте и в него се оформя характер на престъпник, мислещ се за недосегаем. Такива деца се нуждаят от дисциплина, то не може да се възпита със захаросани разговори, трябва да се приложи сила и принуда.
25
0
 
10
 
! Отговори
Десислава преди 6 години
До патилСвободията и бенаказаността,не дават резултат!Лично мнение!
24
0
 
6
 
! Отговори
Десислава преди 6 години
До 21Съгласна съм,но проблема е, че закона е такъв,че няма сила,която да накара родителите да направят нещо без да са съгласни!Тоест,както обикновено,да му мислят останалите - учители,деца и родители!А нито един не е подготвен и обучен да се справя с това!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се организират родителите, да му спретнат едно посрещане след училище с бухалки и лостове. После като изкара 3 месеца в гипсово корито може да му мине мутреенето! После да кажат че децата са носили бухалки за час по бейзбол, а съученика им се е подхлъзнал и се е ударил последователно 30-тина пъти в бухалките на съучениците си :)
22
8
 
4
 
! Отговори
ПГ преди 6 години
До АнонименНямах това предвид. Исках да кажа, че децата са такива каквито ги създадат родителите, че трябва да се работи първо с тях и после с детето. Всяко проблемно дете със своите действия иска да покаже нещо, което му тежи. Трябва преди да сме му сложили етикет "проблемено" да погледнем и през неговите очи. Да видим какво вижда то и какво иска, а не да го сочим с пръст и да го нагрубяваме.
21
1
 
11
 
! Отговори
До Десислава преди 6 години
Ще добавя нещо.На проблемните деца наистина им е нужна специализирана помощ, но тя ще бъде ефективна, само ако се ЗАПЛАЩА от родителите на проблемното дете. Защото, ако това дете беше възпитавано правилно, то нямаше да създава проблеми и на всичко отгоре, ставайки център на внимание, да решава, че е недосегаемо!Ако се наложи да плащат от джоба си (или чрез принудителен труд) услуги на висококвалифициран специалист, тези родители много бързо и ефективно ще научат чедото си да зачита околните.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли баща на място поне едно от това множество деца, чиито родители са подали жалби, а после са решили да спретнат протест?Официалните жалби и протестът са цивилизовани средства за въздействие, но те са ефективни само в цивилизована среда. Ако тази среда не е в състояние да се справи с един малолетен ди_вак, тогава кой би обвинил родител, защитаваш здравето и евентуално живота на детето си?
19
8
 
5
 
! Отговори
патил преди 6 години
По добре криворазбрана демокрация отколкот добре разбран тоталитаризъм!
18
0
 
13
 
! Отговори
Десислава преди 6 години
Абе, не виждат ли,че тази криворазбрана демокрация и толерантност не помага на никого?На тези деца им трябват специални условия и специалисти,които,обаче не са учителите!А какво да кажем за всички останали деца,които изобщо не знаят какво да правят,как да се държат,как да реагират и най-големия въпрос - защо им се налага да го правят?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИДемокрацията е най-добрия приложим обществен строй измислен от човечеството и тя не пречи с нищо при такива случай да се намери адекватно решение. Това което пречи не само на България, а и на цяла Европа е синдрома на кухата розова лейка или наивно-глуповатата вяра, че всички проблеми могат да се решават с нежност, отстъпки, толератност, солидарност и т.н.
16
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Каво ти прави ножчето на детето.Аз пък си острех моливите със скалпел от тия за многократна употреба или със заострена часовникарска пила. Никой учител не ми е правил забележка и не ми е минавало през ума да оперирам някой съученик.До днес не съм се бил и винаги имам в джба сгъваемо комбинирано ножче
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПГИ като според теб, родителите му не са го възпитали, трябва да го оставим да коли и беси, като същевременно го обсипваме с любовни слова? Такива хипотези като твойте винаги водят до едно и също - едно голямо НИЩО. Няма да правим нищо, защото хлапака не е виновен, той е жертва. Това какво мислят родителите му няма никакво значение - отнемат им родителските права, хлапака отива в лагер с казармен ред и там разбира от къде изгрява слънцето.
14
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Проблемна е свободията(пробутвана за демокрация) в която живеем.
13
2
 
12
 
! Отговори
ПГ преди 6 години
Едно дете е проблемно когато родителите са проблемни, т.е. родителите оправдават действията на детето си без да имат желанието или неспособността да видят истинският облик на дете си...Пример: Как ще дадеш на дете си макетно ножче за подостряне на моливи вместо острилка? Оправдание: Каза ли им, че искат да имат резци за подостряне на моливите!!! Е такава идея няма да ми дойде в главата...да дам макетно ножче вместо острилка! И после децата били виновни!!!