Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!

Тормозът се разиграва вече година в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов"
24 апр 2018 07:00,
123
Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!
Снимка: flickr

За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов" споделя пред "Монитор" Христина Ганчева, майката на потърпевшото дете. Тя обяснява, че вследствие на преживяния стрес то отказва да ходи на училище.

Всичко започнало в началото на учебната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, заради което закъснява за час и бива наказано от класния ръководител. Информация за случилото се до родителя достига единствено от детето.

Майката разказва, че момичето побойник подлага детето й ежедневно на изпитания, за да "влезе в групата на готините" и настройва и други деца.

Жената обяснява, че напрежението между тях ескалира в края на миналия месец, когато след тържество за "Празника на буквите" родители и малчугани се отправят към парка, за да си играят.

В края на вечерта на площадката остават три момичета - тормозеното дете, побойничката и нейната най-добра приятелка. В един момент един от родителите вижда, че се случва нещо между тях.

Ганчева разказва, че другите две деца са сложили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отказ да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На следващия ден случаят се повтаря, но този път в двора на училището. Тогава детето бива замеряно с камъни, а преди това бива заплашено, че ако не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста.

Майката отново не е информирана за случая от страна на класния ръководител, а детето е наплашено и с изкълчен пръст. След това то отказва да ходи на училище от страх и липса на сигурност в учебното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за предоставяне на записите от видеонаблюдението първоначално е отказана, но вчера тя е поканена от страна на директора да я внесе наново с входящ номер.

Тя обаче получава разрешение да поиска единствено записи от класната стая, тъй като за тези в двора отговаря един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени само със съгласието на родителите, обяснява пред изданието Ваня Кастрева – началник на РУО София-град. Тя споделя, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като предстои проверка по него.

Директорката на училището Жанета Бранкова от своя страна настоява, че няма тормоз в училището и са взети всички необходими мерки по този въпрос. Проведен е разговор на класния ръководител с децата, както и родителите на двете деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
37
 
! Отговори
nina преди 5 години
Това дете,което показва агресия толкова рано-трябва му психолог.Явно е неглижирано от родителите си и избива комплекси като тормози другите деца.Не са добре нещата в това семейство.От друга страна,ако някой бие детето ми,дупе да му е яко...
103
0
 
37
 
! Отговори
333 преди 5 години
Ако съм на мястото на родителите на пострадалото дете лично ще поставя на място тая глезла с голямо самочувствие после ако щат да ме съдят ! Щом училището не взема мерки срещу хулиганчетата родителите трябва да вземат правосъдието в свои ръце ! Аман от тая толерантност и безкрайни права на малките гамени !
102
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
105, ДА ТАКА Е РОДИТЕЛЯТ ПОВЕРЯВА ДЕТЕТО СИ, НО ТОЙ СИГУРЕН ЛИ Е ЧЕ ТОВА ДЕТЕ НЯМА ДА БИЕ, ПРЕДИЗВИКВА, ДА СЕ ГАВРИ, ДА ПРОВОКИРА, АКО Е ИМАЛ СЪМНЕНИЯ КАКВО ПРАВИ ГАВРИ СЕ УЧИТЕЛИТЕ ИЛИ СТЯГА НАСЛЕДНИКА, ЗАЩОТО МОЕТО ДЕТЕ СЪЩО БЕШЕ БИТО НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ УЧИЛИЩНИЯ ДВОР, ОБАЧЕ ПИТАМ КАКВО Е ВИНОВЕН УЧИТЕЛЯТ, ТОЙ ВЕЧЕ СИ Е ТРЪГНАЛ. ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА ЧЕ ПОЗВОЛИ ДЕЦАТА ДА ПРЕСТОЯВАТ В ИНСТИТУЦИИТЕ ПО 10/12 ЧАСА КОГА ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА СИ.
101
1
 
38
 
! Отговори
един преди 5 години
До до един пед.. измамнЗапочва от семейството и се доразвива от семейството и училището! Защо си мислиш, че до 7 г. възраст ти ще си отговорен за възпитанието на детето си , а от 7до 18г. училището?
100
2
 
34
 
! Отговори
внимание преди 5 години
В УЧИЛИЩЕ РОДИТЕЛЯТ, В СЛУЧАЯ НА ПРЕБИТОТО ДЕТЕ, Е ПОВЕРИЛ ДЕТЕТО СИ НА УЧИЛИЩЕТО ! НА УЧИТЕЛЯ И РЪКОВОДСТВОТО ! НАМА КАК КОЙТО И ДА Е НЕКАДЪРЕН, НЕВЕЖ, "УЧИТЕЛ " ЕЛИ ЛЕ.Ш.П.ЕР ОТ РЪКОВОДСТВОТО ДА ОБВИНИ ОТНОВО РОДИТЕЛЯ ЗАЩОТО НЕ РОДИТЕЛЯ Е ТАМ ДА ПРЕДОТВРАТИ ТЕЗИ ГАВРИ А УЧИТЕЛЯ ! КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ХОРАТА ДА ПРИБИРАТ ДЕЦАТА СИ В КОВЧЕЗИ ЧЕ ДА СПРЕ ТОВА БАНДИТСКО БЕЗУМИЕ КОЕТО НАРИЧАТЕ УЧИЛИЩЕ ? ВЕЧЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО НЕВЕДНЪЖ
99
2
 
41
 
! Отговори
до един пед.. измамн преди 5 години
Започва от семейството но се поддържа и в училище. В случая има извършено престъпление в училище, не прехвърляйте вината на родителите на пребитото момиче измамници. Кого залъгвате маам ве пишманучителска
98
0
 
34
 
! Отговори
един преди 5 години
До до едина Мисли си, каквото си искаш! Никой не ми плаща и да ти кажа, че възпитанието започва от семейството!
97
3
 
43
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 5 години
ПРЕДИ 89ТА УЧИЛИЩЕТО ДАВАШЕ И ЗНАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ ! УЧИТЕЛИТЕ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАХА ДА ОТСЪСТВАТ ПРЕЗ ЧАС И ПУСКАТ УЧЕНИЦИТЕ СИ НА УЛИЦАТА, НЕ СЕ СНИМАХА ГОЛИ И РАЗПРОСТРАНЯВАХА СНИМКИТЕ, НЕ БЯХА НА ЧАСТНИ , ДЕЛИГИРАНИ БЮДЖЕТИ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА БРОЙКИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ИМАШЕ ДЕТСКИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СТАИ И ЗАТВОРИ ЗА МАЛОЛЕТНИ. УЧИТЕЛИТЕ БЯХА НАИСТИНА УЧИТЕЛИ, НЕ КРАДЦИ НА БЮДЖЕТА РУГАЕЩИ ПО ДЕЦАТА И НАРОДА КОЙТО ГИ ХРАНИ. НАСТОЯВАХА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И ДЕЦАТА, И ВЪЗПИТАВАХА С НАКАЗАНИЯ АКО СЕ НАЛОЖИ
96
1
 
44
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Каквото и да говорим, детето не тръгва на училище от родилното! Първите седем години са в семейството, което трябва да оформи характера и възпитанието! Училището трябва да дава знания на детето, като същевременно с помощта на родителите продължава да го довъзпитава !
95
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ви резултата о интеграцията на деца със СОП. Всякакви преяли със захар и с дефицити във възпитанието се бутат в обикновенни училища и класове и ето ги резултатите. Сега ще й предпишат ходене на психолог 2 пъти седмично и всичко ще е наред - да, ама не. Бития е бит.
94
3
 
33
 
! Отговори
до един преди 5 години
Ти си ***, голяма част от коментарите тук в защита на учителите са твои. Не си никакъв пенсионер. *** защитник на свободията в гетата нарекли ги училища. Ти си куневски парц... Тук си постоянно, плащат ти за това да плюеш по хората и възхваляваш " демокрацията " и мастния сектор към който спадат и училищата с делигираните си бюджети
93
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** държавата, няма право да иска записите, обаче ако тя набие някое дете, то записите ще бъдат взети
92
1
 
32
 
! Отговори
един преди 5 години
До !!!!!!!!Върни се назад и погледни коментарите от 08:30 до 12:00 и ще видиш, колко работят! Ида не те затруднявам, аз съм пенсионер и мога да вися цял ден на лаптопа си.
91
1
 
36
 
! Отговори
Мааам.... преди 5 години
Ако детето ми пострада в училище, ще намеря учителя му и ще му е.... м...., ще го изк...я. Ще намеря и директора му и ще направя с него и цялата му рода същото !
90
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 6 години
До 1Да се чете:"Няма за какво да се оправдавам":
89
1
 
39
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
Голяма част от " учителите " дори в момента са тук да се защитават и плюят против всички родители и деца. Факт ! Те дори сега не са с учениците си, а родителите работят, не висят по сайтовете. Работят за да изхранват тази .... на която все друг им е виновен. Това се случва в балгарските училища, не пред блока, не в къщи а в българските училища. Факт !
88
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съм на родителите ще смажа главата на дуректорката с камък! Не стига престъпната небрежност в управлението, която е докарала училището и до това положение, а и веднага лъжи и замазване - в нейното училище нямало такива неща! На всеки се случва да сбърка, но за такива наглеци трябва брутално възмездие за назидание на останалите!
87
1
 
33
 
! Отговори
1 преди 6 години
До до 1Няма от какво да се оправдавам! Просто казах, че в тези сайтове може да влизат хора с всякакви професии! Ако някой е нарушил нещо си има институции, които да го разследват и накажат!
86
1
 
32
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
И това ви оправдава ? Ужас..... Господ да пази децата ни в училище. Сравнявате се с депутатската изм..т ? Ами да всъщност сте нещо подобно. Те ви създадоха
85
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има някой за лекуване и мисля, че това сте Вие и тези около Вас. От истината боли. Голяма част от децата са злобни, истерични. Факт. Виновни не са учителите, а родителите. И нямам нищо общо с учителската професия.