Различни деца, различни училища, но с обща борба - за живот

Единственото ни училище за планински водачи е застрашено от затваряне
Обновена: 24 май 2018 11:34 | 24 май 2018 11:30, Екип на Bulgaria On Air
1

Това е една история за шансовете в живота. Главните герои се учат да мечтаят, да бъдат силни и да правят добро. Макар на пръв поглед да изглеждат като всички останали, те попадат в графата "други". Това е светът на различните деца от различните училища, разказва Bulgaria ON AIR.
 
Вече 4 години в павликенското село Русаля наред с азбуката децата се учат и на мечти. Всеки малчуган има своя дарба. Родени в нищета, те са благословени да срещнат двама актьори, които създават единственото частно училище за социално слаби у нас.

"Съдбата така ни завъртя, че попаднахме в такива училища. Влюбихме се в тях и си казахме, че ще работим с такива социално слаби деца. Все повече се влюбвахме взаимно", каза още Анимари Димитрова.

Само на 100 километра от Русаля, в полите на Троянския балкан, азбуката отдавна е научена. Тук на дневен ред са оцеляването и човечността.

Преди години любовта към планината довежда Пламен в село Черни Осъм. Днес той е един от 14-те абитуриенти, които завършват единственото училище за планински водачи у нас.

Различни в много отношения, двете училища имат обща борба. В село Русаля се надяват да станат основно училище и да намерят средства да завършат базата си.

В същото време в Троянския балкан също разчитат на добри хора, за да купят екипировка за децата. Единственото училище за планински водачи е застрашено от затваряне.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари