Професия учител: Какво накара един млад програмист да влезе в час?

Ники напуска класната стая като ученик. Сега е там, за да преподава!
18 сеп 2018 11:00, Петя Славова
51

Над 4000 учители ще се пенсионират през тази година според данни на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа". В същото време младите преподаватели остават едва 1% от общия брой на учителите.

На фона на всичко това екип на Bulgaria ON AIR се срещна с един младеж, решил да напусне частния бизнес и да влезе в класната стая като учител.

Николай Гинчев е възпитаник на шуменското училище "Панайот Волов". Няколко години, след като напуска класната стая, той се връща отново в нея, но този път – като учител по информатика.

Завършил е компютърни технологии и доскоро е работил в спедиторска фирма. Сега обаче приема предизвикателството на работата с деца.

Смяната на естеството на работа не притеснява бъдещия учител. Той дори очаква с нетърпение първите си часове.

За да привлече вниманието на учениците, Николай е решил да заложи на новите технологии в часовете. Но е категоричен, че те не са всичко. Затова ще държи и на класически умения като правопис и математика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пича, ако е програмист в България ще взима минимум 2500 - 3000 лв. заплата. Аз не съм чувал/виждал програмист да работи в спедиторска фирма, а съм IT от 22 години.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкият! Не заслужава подобна участ......
49
1
 
16
 
! Отговори
какъв програмист ? преди 5 години
Тоя е завършил нещо свързано с компютри, но ако разбираше от програмиране щеше да работи като програмист. А то си пише че досега е работил в спедиторска фирма. Това няма нищо общо с програмирането. То ясно че кадърен програмист с учителска заплата не могат да го изкушат, та ще се радваме и на такива, ама поне не пишете че е програмист. Дано поне той самият осъзнава нивото си, щото ако сам си вярва че е програмист язък за децата....
48
0
 
5
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Педагогика има ли завършена? Или ще му плащат по-малко, че не е без нея. Защото не е едно и също да си добър в професията и да си добър преподавател. По тая логика Стоичков щеше да е добър треньор.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не излезе после че Ники бил там от ония...........И като се сблъска с диамантената ни образователна система и ще се изпари като намочан!
46
0
 
5
 
! Отговори
Ванина преди 5 години
До никДа, за провинцията учителската заплата не е лоша, предвид, че в частните фирми заплатите са масово 600-700 лв, но за работен ден от 8-10 часа.Лошото е, че трябват стабилни връзки, за да те назначат.
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като чета коментарите на успелите програмистиаз затова не станах учител на такива като васпознал съмстанахте програмисти убитацис големи заплатихарчени от някоя вашата приятелка селска използвачкатотален бъг на природата степедофилскито Ви мислене е влавите Ви,защото сте пълни загубеняци и никоя нормална жена няма да ВИ обърн вниманиеСамо някоя използвачка, както футболистките женки.комплексирани неудачници в живота сте
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Какво го е накарало?Това да преподаваш неозначава че си некадърник. В университета някои от учителите са програмисти, но и преподават. Но не всеки учител е готов да ти помогне.
43
4
 
3
 
! Отговори
ник преди 5 години
Учителството хич не е лоша професия, особено ако не е в София. Парите не са лоши, а и като сложим 60 дена платен годишен отпуск сами си направете сметката. 3 месеца почивка, че и ти плащат.
42
12
 
10
 
! Отговори
Какво го е накарало? преди 5 години
Ами това, че е некадърен програмист и е решил да става учител за 500 лв на месец. Кажете ми, кой програмист с потенциал да изкарва по над 5 к месечно ще заебе всичко и ще отиде в *** наречена българско средно училище?...Или е педофил, или е некадърник. Това са вариантите. Среден няма.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам един мъж учител по физическо и той е около 130 кг.
40
5
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Тези хора не трябва да се доближават до учениците и бъдещето на България. Не е сериозно да дават такива типове по телевизията.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Интересно в бг досега не съм чувал учител да е имал връзка с млада ученичка а в Сащ се разчува и арестуват учителя. Може би в Бългаиря се смята за нещо нормално.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Даскал ПандоНавсякъде учителството е добра професия.Дано човека ги научи да програмират, че то днешните деца вече знаят майкрософт офис от малки
37
4
 
12
 
! Отговори
De преди 5 години
Повечето "програмисти", дето се мислите за "голямата" работа, сте ми ясни. Колкото по-малко знаят, толкова повече се бия в гърдите и критикуват.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е бърн аутнал
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Невсеки може да издържи на натоварването.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмистите често нямат социален живот и затова решението е след време човек да се преариентира към работа където се контактува повече с хора.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмирането не е за всеки. Няма нужда да уронвате престижа на програмистите.
32
6
 
12
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 5 години
За провинцията учителството е добра професия за мъж. Заплата от 800 лева не се среща често... Работиш половин ден и през останалата част може и да доработват за още пари.