Агресия и обида: Били ли са родители учителка?

Детето било разстроено след случката, но не обяснило защо
21 сеп 2018 10:30,
39

Полицията и Регионалното управление по образованието в Стара Загора разследват инцидент в основното училище в село Калояновец, при който се стигна до вербална и физическа агресия между родители на ученик и неговата учителка.

Преподавателката Весела Тодорова напусна работа, след като се оплака, че е била удряна и заплашвана. Коренно противоположна е версията на разневения баща на детето, което не било пуснато да пие вода.

Директорът на училището Христо Белчев разказа пред Bulgaria ON AIR, че детето е било видимо разстроено след инцидента. Той го е попитал какво се е случило, но не е получил отговор.

Още по темата

"Видях как бащата идва с голяма агресия, успях да го спра и да предотвратя по-сериозни ексцесии. Извиках г-жа Тодорова да ми обясни какво е станало. Не пожела да дойде при мен и каза, че ще си подаде молбата за напускане", обясни директорът Белчев.

"Колегите не са били преки свидетели и не могат да твърдят дали е имало физическа разправа между страните. Ще извършим проверка в училището. Поканих при мен г-жа Тодорова, нямахме много време да разговаряме подробно. Води се досъдебно производство", сподели директорът на Регионалния инспекторат в Стара Загора Татяна Димитрова.

Говорителят на полицията в Стара Загора старши инспектор Ивелин Иванов съобщи, че в МВР са получени два сигнала, като първият е от бащата на детето. По-късно през деня възпитателката също подава жалба. Според нея е била блъскана от родителите на детето.

"Помолих Весела Тодорова да дойде, за да смъкнем малко напрежението. Тя сподели, че майката е влязла при нея в класната стая, блъснала я е и след това и детето я е ударило. Усетих голяма обида в учителката. За мен е категорично, че в българското училище подобни неща не трябва да се случват", коментира случая зам.-кметът по хуманитарните дейности в старозагорската община Иванка Сотирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
нема страшно бе! преди 5 години
доброто когато пари се дават на етноса е че помощите за децат се изпиват от бащите и дядовците им. така че интелектуалнота дистанция м/у етноса и гражданите се запазва, но бащите и дядовците се пропиват още по-дълбоко с помоща на самата система.даже трябва да се увеличи помоща поне до една 3л джамадана ракия на ден. тогава ще цъфнем и вържем
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрасимирА сина му ?
34
0
 
21
 
! Отговори
Ванина преди 5 години
Тъжното е, че директорът на училището и шефката на инспектората искат да потулят случая, вместо да защитят учителката, която твърди, че директорът е поискал молбата й за напускане, а от инспектората са я помолили да не "драматизира" случая. Срамно е, че колегите й също не са я защитили, вероятно страхувайки се за работните си места. Докъде се докарахме? Съществуването на това и много други училища да зависи от броя на тези нагли, невъзпитани деца с агресивни родители?
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой пуснал майката в училището?
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога децата от махалата ще получават парични помощи без дори да могат да си напишат и името, а умните и можещи деца няма да получават нищо. Значи стимулираме неграмотността господа министри на образованието и труда и социалната политика. Какво ще кажете за това?
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова - по-известна като доносника на Държавна сигурност агент "Биляна"
30
10
 
2
 
! Отговори
Красимир преди 5 години
Директорът Христо Белчев е свестен човек. Съсед ми е.
29
0
 
6
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 5 години
До:пенс-Все пак някои учители доживяват и до пенсия....
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуйте клипчето, ще разберете защо пишат за тоалетна.
27
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези деца ходят на училище само защото инае ще спрат помощите. В класните стаи е някакъв див ужас. Тази учителка е герой, ако е издържала повече от месец с тези деца.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо пишете за тоалетна?! Тук става въпрос, че уж искало да пие вода ....
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите трябва да информират класния, ако детето има диабет или по-слаба отделителна система. Има такива деца, те обикновено не са напористи. А за вода- отдавна се позволява да се пие вода от шише в час.
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако едно дете не може да издържи 40 минути без да отиде до тоалетната, то е за лекар! Ако не ползва междучасита за тази цел, някой родител за пореден път се е провалил
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учудвам се, че има учители съгласяващи се да преподават на такива деца. Още със това съгласие е чсно, че родители им ще ги бият, с или без причина.
22
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После защо българите не искат децата им да учат с деца от гетата. Разбира се, че са проявили агресия срещу учителката, там в маалата така са свиканли.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде ще да е пило туй дете вода,а баща му що не му е купил бутилчица вода кат го праща на училище,не е забранено да носи бутилка пластмасова до 150 милграма и да пийне водица в час не е забранено,може и пластмасова чашка да му даде за култура,да не пие с замърсени ръце,можел да го инструктира,че кат иска да пие вода все едно ще мине през тоалетната най-малкото да си измие ръцете със съпунче и можело да каже и казва,че му се ходи до тоалетна,а там вече няма кой знае много да го наглеждат толкоз
20
0
 
20
 
! Отговори
рфдд преди 5 години
Защо държавата не започне отнемане на ромчета от техните родители-биячи?
19
0
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
а главен инспектор Чантаджиев вместо да варди щата, щеше да е изпратил два камиона заптиета, ако беха набили жена му. тотален фарс.
18
2
 
37
 
! Отговори
gff преди 5 години
що не напишете: "Роми биха български учител отново"?
17
1
 
25
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
При тъпите американци, благодарение на втората поправка, нито милото детенце щеше да викне дъртата пиянка в училище, нито на дъртата пиянка щеше да и стиска да отиде там, щото на изхода полицаите немаше да приказват кой знае колко.