УНСС избира своя "Студент на годината"

14 членно жури ще отличи заслужилите възпитаници
12 дек 2018 13:52, Нели Христова
6
УНСС избира своя "Студент на годината"
Снимка: Булфото

Жури от 14 души за седма поредна година ще избере "Студент на годината" в УНСС.

Категориите, в които ще се дава отличие са шест бакалавър, магистър, докторант, спортист, талант и човек, допринесъл за студентското управление.

Тази вечер, в аула "Максима" ще бъдат наградени отличените.

Мартин Петков от Студентски съвет към УНСС коментира кои са критериите, по които се избират най-добрите студенти и колко е важна ролята на извънакадемичните активности.

"Хората си мислят, че "Студент на годината" става този, който има най-високи оценки, а това не е така. Човекът, който е активен, има добри оценки и се справя добре, но ние търсим някой, който е активен извън университета - този, който има постижения, който ходи по състезания, който печели награди. Тази година имаме дори хора, които са ходили в НАСА и са изкарали курс, свързан с тяхната специалност", обясни пред Bulgaria ON AIR главният секретар на СС към УНСС Мартин Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Нищо няма да струва преди 5 години
изборът, ако в състава на журито бъде онзи "професор", дето и баща му и чичо му бяха професори във ВИИ "К.Маркс", а баща му беше и зам.ректор, без да е икономист по образование!Преди повече от 40 г. заедно бяха изпратени да следват Международни отношения в Москва синовете на тези двама червено-партийни професори /ловко пребоядисани като такива веднага след 9-и септември/.Щом Ив.Костов взе властта бащата на сегашния "професор" се сети, че преди 9-и септ. е бил водач на легионерите в Семинарията!
3
2
 
9
 
! Отговори
Брюксел преди 5 години
Важното е студента на годината да бъде НЕбял, по етнос НЕбългарин и по възможност мохамеданин.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим кой ще донесе съответната сума за въпросната титла
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УНСС ... даа доста хора отиват там, за да си изкарат тапията ... чувал съм, че е било много трудно! ;дНо браво на тези, които наистина учат!