Грипът няма да попречи – учениците няма да отучват

Материалът ще бъде преструктуриран, срокът няма да бъде удължаван
22 яну 2019 20:26,
10

1071 училища и детски градини са в грипна ваканция. Днес стана ясно, че в различни градове в страната заради усложнения от грип са починали няколко души.
Още по темата
"В 13 области има грипна ваканция. От утре в Сливен и Хасково също ще има грипна ваканция. Следи се броят на заболелите в София", увери в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на зам. – министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя допълни, че грипна ваканция винаги е имало и учителите са подготвени и знаят какво да правят.

"В тези месеци винаги има грипна епидемия. Преструктурирането на материала е решение на самия преподавател така, че това да бъде най-добрият вариант за самите ученици - да не загубят от предвидения материал, но също така да не се обединяват уроци и теми механично, за да се каже, че са били усвоени", коментира още Таня Михайлова.

Тя увери още, че учебният срок ще приключи навреме и не се коментира отучване през уикендите.

Нова реформа предстои да се случи в българските учебни заведения. Първата и втората смяна в училище отиват в историята. Планира се поетапното преминаване към едносменен режим в учебните заведения, който според образователния министър Красимир Вълчев ще се случи в рамките на 9-10 години в големите градове.

Преходът, обаче, може би ще се случи трудно, а освен това ще струва и голяма сума пари, а освен това ще отнеме и много време, тъй като ще е необходимо изграждането на нови учебни заведения.

От образователното министерство обаче смятат, че тази мярка ще намали процента на отпадналите от системата деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 5 години
Учениците и учителите живот си живят!
9
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
То пък едно учене пада Учителите са по-скоро пъдари на т н ученици!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен4Като бях ученик имах 5 неизвинени отсъствия за годината и когато майка ми каза на баща ми, той се обърна към мен и каза: - Ееее, *** к'во си напраил ти бе?Ти не си ходил на училище!И после ме наби. Възпитан от *** военен.Какво да се очаква от такъв?
7
0
 
1
 
! Отговори
Соросоид преди 5 години
"Братята" хамериканци са пуснали много як вирус тази година.Фармацевтите ще ударят кьоравото!Вече разбрахме къде живееш.Догодина лично ще се погрижа да бъдеш заразен с най-гадния грип, който сме измисляли някога.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е чисто батериологическа война,а ние сме опитни те мишлета.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те мерките им специално в София винаги са закъснели.В класа на детето ми от 27 деца, 14 са болни, 7-8 едвам се влачат на училище за да ги оформят за срока и предават вируса и на малкото здрави.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цял свят те пускат, ако си предаваш домашните, взимаш изпитите и имаш поне 65% присъствие. Пропускаш един ден тук - НА РАЗПИТ ПРИ ШИБАНОТО ГЕСТАПО! "Ама животът ти е провален, ама как може" ... Резултатъ - най-смачканата европейска нация, с най-смешните заплати в това полукълбо, а сме нямали война от 80 години, нито сериозни природни бедствия - НИЕ СМЕ СКАПАНОТО БЕДСТВИЕ!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...учениците няма да отучват!?"---Доста смехотворно! :)Джеси, който те е учил на български език, да дойде да те ОТУЧИ! ОТУЧВАМ -->Заставям да се откаже от някакъв навик. ОТУЧВАМ СЕ --> Изоставям някакъв свой навик.
2
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Те пък щото са се скъсали да учат учениците.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Братята" хамериканци са пуснали много як вирус тази година.Фармацевтите ще ударят кьоравото!