Ученици в Шабла създават и управляват виртуални фирми

Това е успешен метод за задържане на децата в клас
18 мар 2019 19:29,
3

Успешен метод за задържане на учениците в клас използват в средното училище "Асен Златаров” в Шабла. Там учат над 240 деца, а от тях 35% са от ромски произход, пише Bulgaria ON AIR.

Шабленското училище е единственото в област Добрич, където зрелостниците участват в творческия процес с интерес, защото разработват собствените си предприемачески идеи.

Те създават и управляват виртуални фирми, в които придобиват бизнес умения не само на теория, но и на практика.

Учениците създават фирмата "Китна шевица”, защото маркетинговото проучване показало, че има завръщане към българския фолклор и традиции.

Разработките на младите предприемачи вече са им донесли и няколко награди. Иновативният им бизнес подход е бил оценен от Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми и от Министерството на икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелелеле.Преди 20 години какви бяха Шабленките.Сега са само грух, грух.От 3-4 класа на набор май са останали по 5човека.Беше то преди:(
1
1
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
А така, цялото население вече придобива "бизнес умения" а междувременно закрихме професионалните училища и от завъшващите "инженери" 99% не могат да работят на нито една съвременна машина камо ли пък да създадат те машина. На практика за работодателите вече почти няма разлика дали ще наемат инженер със виШу или първия срещнат на улицата. И в двата случая обучението почва от А, Б..След още 20 години в тая държава няма да има кой да призведе дори едини клечки за зъби.Всички ще са "меринджеи".