ВМРО срещу ректора на ВТУ, алармират за нарушения и репресии

Проф. Бонджолов уволнявал преподаватели, изключвал студенти
19 апр 2019 14:50,
43
ВМРО срещу ректора на ВТУ, алармират за нарушения и репресии
Проф. д-р Христо Бонджолов. Снимка: ВТУ

От ВМРО алармират за редица нарушения и репресивно отношение от страна на ректора на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Според воеводите проф. д-р Христо Бонджолов погазва законите, правилата на академичната и студентската автономия, уволнява преподаватели и изключва студенти. Затова и те настояват за спешна среща с премиера Бойко Борисов по случая, както и с просветния министър Красимир Вълчев.

"Така държавата най-сетне ще се намеси и този ректор да бъде спрян в своите груби и противозаконни действия", отсече Александър Сиди.

Депутатите от ВМРО съобщиха, че значителна част от ръководството на университета е уволнено, студенти се изключват, а единствената цел била Бонджолов да спечели служебно изборите за ректор на 20 май.

Вчера е било осуетено и провеждането на избори за представители на студентите в Общото събрание, посочиха още воеводите.

"Бях отстранен от поста помощник ректор и трябваше да водя дела, за да бъда възстановен на тази длъжност. Бях отстранен, защото критикувах постъпката на ректора като член на Академическия съвет. Този човек наложи дух на страх и подчинение. Единственият инструмент за управление е репресия, уволнения и заплахи", настоя доц. Милен Михов.

Той посочи и че със сега действащия закон се дават изключителни правомощия на ректорите. Затова и от ВМРО ще настояват за промените, които ще гарантират контрола на държавата върху държавните училища.

"Законът, направен някога с добрата идея, че академичната общност е образована и може да се самоуправлява, е дала изключителни правомощия на ректора. Той е председател на Академическия съвет, той е работодател на всички преподаватели, той се разпорежда с финансите на университета и носи материална отговорност. Когато един човек няма качества или има лоши мисли, може да злоупотреби с такава власт", каза още Милен Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Неудобните преподаватели и неудобните студенти ги махат отвсякъде.
34
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ВМРО не са за вярване, ама във всички университети в България има безпринципни уволнения. Безпринципните уволнения, правенето на четки за да вземеш изпитите, зубрачество и т.н. са основните проблеми на ВУЗОВЕТЕ в България. ВМРО да се занимават с далаверите на Каракачанов.
33
0
 
1
 
! Отговори
ВАЖНО!!! преди 4 години
Освен откровените fake news, че видиш ли Христо Бонджолов и Андрей Бунджолов са едно и също лице (по-долу), друга *** лъжа от по-долу е за т.н. "италиански дипломи". Лъжа точно не е, но относно виновникът, си е чиста лъжа, защото отговарящият за това деяние и към съответният момент за конкретното направление е не кой да е, а зам. министър Николай Проданов (ВМРО), *** на Милен Михов, Пламен Лехкоступ и всички мекерета, подпиращи недоразумението леля Венка Кутева-Путева и т.н.
32
0
 
4
 
! Отговори
Проданов преди 4 години
ВМРО не просто нямат място във ВТУ!! Те нямат място в България!!
31
2
 
6
 
! Отговори
завърших ВТУ преди 4 години
аз завърших ВТУ и изобщо не съм доволна. а в момента има борба за кокала - парите от държавата за обществени поръчки, ремонти, строеж, купуване на разни уж "нужни" неща - от една страна настоящето ръководство, от друга страна Михов. но не знам дали всичкото не е театър, демек 2те страни да са реално 1 отбор.
30
2
 
5
 
! Отговори
Кривиците са много преди 4 години
До Така...Само не разбрахме, двуметровият софиянец още колко години ще продължи да издевателства над студентите и да прави подли номерца на колегите си? Син на декан от СУ, завършил докторантура /тогава е било аспирантура/, обявена за нуждите на факултета, в който баща му властва, но много скоро се оказва, че "не мели брашно" с колегите нито в този факултет,нито в института, в който се е преместил. И идва във ВТУ, да си повилнее на воля! Тук е имал сродна душа, сдушили се докато били аспиранти
29
4
 
7
 
! Отговори
Моливчето преди 4 години
Бонджолов не става и за директор на селско училище, камоли за ректор на университет. За четири години няма НИТО ЕДНО собствено решение - чака нареждания от Цветанов, Панов и... моливчето.
28
1
 
8
 
! Отговори
Да ви кажа преди 4 години
Кристално ясно е, че зад всичко това стои не ВМРО, а Пламен Лехкоступ - казашката пияница, покрил се с любовницата си в Китай!! Доказан черно на бяло агент на ДС "Оазис", апропо, извинете, "съдържател на тайна квартира" ха-ха! ЧОвек, умрял от страх, че ако неговите хора не превземат ВТУ, ще отиде в затвора, защото добре знае какви ги е сътворил по време на пиянското си ректоруване, а специализираната прокуратура го работи и в момента! От ВТУ съм отдавна и са ми ясни тези неща! На всички са ясни!
27
2
 
7
 
! Отговори
Ясно преди 4 години
Мръсниците от ВМРО , които в момента са във властта като зам, министър Проданов, който беше уволнен, че работи на 4 места едновременно на 8 часов работен ден (32 ч. от 24 възможни), използват солташаците си като това недоразумение Михов и *** СИди за маша, с която д авадят кестени. Ще се опарят!! Прокуратурата работи, а на лъжата краката са къси! ;)
26
4
 
4
 
! Отговори
Ахаххаха преди 4 години
Тия помиярио от ВМРО не трябва никога повече и да помирисват Парламента!! Няма такива *** и ***!! Лъжци!!! На тези клевети просто трябва да има отговор, както подобава!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Господинчо преди 4 години
Абе, що се занимавате с глупости?! Кой е уволнил ректорът?! Който си е заслужил!! За тези, уволнените, се водят дела и в момента и се водят разследвания от специализираната прокуратура за нарушенията и престъпленията им и това не е тайна! Онзи, зам. министърът беше уволнен, понеже работеше на трудов договор в 3 университета, при все, че е и зам, министър, за което вземаше заплата!! Е, как да не го уволниш?! По колко часа работи?! Повече от денонощието! Евала на Бонджолов за куража!!
24
2
 
4
 
! Отговори
До така.. преди 4 години
Вярно е, че няма основания да го критикуват за политическа принадлежност най-малкото защото в последно време го уважиха и Цветан Цветанов и Румен Радев, което само по себе си е показателно, че е еднакво дистанциран от всички и е политически неутрален, Не бяха такива обаче последните преди него и участието на ВМРО във ВТУ е показателно за това!!!
23
3
 
6
 
! Отговори
Така... преди 4 години
От години работя в този уиверситет и по-добро ръководство от времето на Иван Стоянов не помня!! Заплатата освен при този човек, не ми е била увеличавана в последните две години, а той уведличи всички заплати на два пъти!! Ама това е... да плюят и да хвърлят кал, понеже не са те и им се секнаха схемите за кражби!! И още нещо, напълно са безпочвени обвиненията, че бил гербаджия, че ДПС, че не знам какво.. Този човек доказа многократно, че НЕ Е политически ректор, за разлика от конкуренцията!!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Така... преди 4 години
Освен това само върхушката на този студентски съвет е ВМРО, а останалите студенти от общото събрание остро ги критикуват в официална декларация!! Докога тези патрЕоти ще се намесват в дейността на автономен български ВУЗ?! То не беше да бият бабички на турската граница, то не бяха простотиите по адрес на децата с увреждания, а сега атакуват и ВТУ!!! Смешници македонски!! На гол тубак чифте пищови, ама само пукат.. не гърмят, щото ги е страх!!!
21
3
 
3
 
! Отговори
Така... преди 4 години
Четвърто!!! Не е сериозно някакви политически лекенца да саботират избори за ректор в който и да е университет и какво по дяволите означава "помощник ректор"?!?! Кой го е назначил тоя лъжец за помощник ректор и защо?! Защо е била вкарана политическа партия в ръководството на ВТУ?!?! Хайде малко преди да слушате тези политически повърни и клевети, погледнете реалните заслуги на ректора. Погледнете кде се намира университета сега и къде беше преди! Каква оценка има за дейността си!
20
2
 
8
 
! Отговори
Така.. преди 4 години
Трето!! Именно въпросният диригент в сянка Лехкоступ фалира университета преди този ректор, който между другото е извървял от първото до последното стъпало в кариерата в този университет, да поеме ниверситета!! Всички финансови задължения и проблеми на университета са направени именно по времето на Лехкоступ, а този човек изправи университета на крака от - 6 млн.!!!!
19
3
 
6
 
! Отговори
Така... преди 4 години
Първо... Това не е ли един вид признание, че всъщност действително зад проблемните студенти, които саботират провеждането на избори за ректор, стои именно ВМРО?! Само напомням, че са ЗАБРАНЕНИ структури в университета с политически или религиозен характер!! Второ! Откъде накъде и с какви очи точно тези с насраните си *** патрЕоти като Михов и т.н. и някакъв си Сиди, който лъже като дърт евреин, се изказват по адрес на ректора изричайки купища лъжи!! Отвсякъде мирише на ДС... Пламен Лехкоступ.
18
0
 
4
 
! Отговори
Не съм от В.Търново, преди 4 години
не познавам никого от ВТУ.До Анонимен 20За какви 6 милиона става въпрос? На кого и за какво предишното ръководство е платило такива пари? И откъде ги е набавило?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ръководството уж не беше репресивно, какво се получи?Недоучен селянин, някак успял да вземе диплома от МЕИ (днес е ТУ), Бог знае как става аспирант в Москва по специалността педагогика. Ама чакай бе, нали по онова време можеше да кандидатстваш за аспирантура зад граница само по специалността, която си завършил? После пишман педагогът създава катедра Психология?!?! Всички знаят, че манията му е една - женското либидо. Не, че има акъл да разбере Фройд, ама има мерак! Та така.
16
0
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
Кетапостроенето се поддържа от управляващите .На държавна ясла издигането трябва да става стъпка по стъпка с курсове след съответния стаж от долу на горе .А не с виш кетап виш пожарникар или виш милиционер. Ако кетапа убие труда и опита няма да има смисъл да се служи на народа ;) В частния сектор кой квото ще да прави но държавата не може да *** върху труда и да го заменя с кетапа ,за да има корупция и кетапостроенето да се вихри .