МОН с идея: Учи децата на морал, патриотизъм...

А учителите ни - все по-възрастни, повечето над 50 годишни
24 апр 2019 20:37, Петя Славова
32

Образователното ведомство си постави за цел да учи децата на морал, уважение към институциите и патриотизъм. Това ще стане чрез стратегия за възпитание. Радостина Новакова от МОН обясни, че с тази програма ще се компенсира дефицити.

В същото време всяка година 3000 учители придобиват право да се пенсионират. В момента около 65 процента от учителите са на възраст над 50 години.

Божила Симова ни разказва за една инициатива в памет на Тодор Колев в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** това-верно ли??!От МОН-ски бисери на учителите не им остава време да си вършат основната работа,за която са в училище - да учат децата.А родителите ще дават ли мнение колко са се възпитали децата им в училище или само ще гледат??!!Или родителите ще ги пратят на Янчова поляна
23
1
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Забележете към институциите! Това е промиване на мозъка на децата! Род и родина ако има това означава всенародно въстание драги Българи!
22
0
 
8
 
! Отговори
Читател преди 4 години
Малко късно се сетиха! Конят вече отиде в реката!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партия ГЕРБ която още не може да се примири че народа отхвърли Истанбулската конвенция, въпреки че симулира единство с народното мнение, която внедрява всякакви европейски измишльотини и тайно мечтае да ни се смени чипа, а защо не и да ни чипира, и тази партия ще утвърждава патриотично възпитание. Това са пълни глупости. Тия от МОН дебнат всеки удобен случай да внушават че сме граждани на Европа, а не единствено на нашата родина. ЕС ще си отиде, България ще остане, но без граждани.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Могат да отворят книгите от социализма и да сменят думите "комунизъм", "Съветски съюз", "пролетарски интернационализъм", с думите "евроатлантизъм", "Европейски съюз" и да преподават по същите учебници патриотизъм. Сигурно е, че ще ги препишат с новите думи в някоя нова образователна програма по европейска програма с европейско финансиране.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може но не забравяйте че го казват политици.А в превод от политически език морал значи политкоректност тоест да се извърташ на където д.уха вятъра и да целуваш зад.ника на по-силния патриотизъм значи да изпълняваш и най-безумните заповеди на политиците и култура значи всичко което поредния ненормален тоталитарист мисли за нормално.Дано не ги научат на това моля.
18
2
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Само да не се окаже на 13 май на сайта на община Бургас за записване на първокласниците пак да се мъдрят вместо баща и майка - родител А и родител Б. И от Министерството на образованието да не лъжат, че е било така само в Бургас. Провери от хора и в други градове е било така. В това министерство има змийско гнездо на джендърки. Не зная дали разкараха ония, които искаха да забранят изучаването на Ботев и Вазов? Родители, бдете и пазете децата си. Те искат да ни наложат извратената си диктатура!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо- да дадат дефиниция за "патриотизъм". Защото всички си мислят, че патриотизмът се учи с постоянно повтаряне на "500г. турско робство. 500г. турско робство, 500г. турско робство...", друг патриотизъм не се учи в Бг.Второ- да ги научат да уважават хората и връстниците си.Трето- да спрат да се занимават с възрастта на учителите, а да търсят кадърни хора. Тия младите на нищо няма да научат учениците, щото са неграмотни връзкари с подарени дипломи.
16
2
 
11
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Тралалан Александров ще разкаже на дечицата за лъжливото турско робство.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радостинче,какви дефицити ще покриешТи требе да се скриеш.Върни историятапреди 50 години,дай права за наказаниеи всичко си идва на мястото.Дефицит,какво значи.Развии темата.Родител1-2-3Деца с первезия към света.Инак Фейк,да нескочим за парното какво ли не.Теб ли те пратиха да ръсиш гафости.
14
2
 
4
 
! Отговори
Омон преди 4 години
О точно в кой урок се започва с патриотичната джендеращина.Веднага от първия и ли от втория?
13
1
 
6
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Тралалан Александров ще им обясни за турското робство как не било такова
12
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ше ги учат на патриотизъм ! " Но що е отечество ?"Гео Милев. Отечество е страната ,в която си се родил ,говориш езика на своя народ като първи,браниш нейните интереси ... но тази държава също работи за нормалния живот на гражданите , тяхната сигурност ,защитава правата им ...След като 3 млн млади българи я напуснаха как да коментираме функциите на нашата държава?Няма рабата , бедност, ниски пенсии . И никой не потърси отговорност отуправниците.Няма и надежда за оправяне "Всеки да си спасява живо
11
2
 
15
 
! Отговори
Ново двайсе преди 4 години
И на кой морал ще да ги "учите" - на джендъро соросоидния?
10
1
 
18
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Боже?!...Да се смея ...Да плача ли...Точно тия ***,ли,ще учат децата на морал и патриотизъм...Тия ли герберазки под'логи...Клета Майко Българио ...
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като им разказвате приказката за добрия ром, като ги учите че не е имало турско робство! така ли ше ги научите на морал и патриотизъм бе мон?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мон- подигото на латиницатерско робство не е ималоосвободили са ни финландци сърби и румънцитова ако е морал- банкянския смрадливец е свенияаа забравих - руснаците пратили генерал да разкара сърбите от брезнишко и трънскозащото те вече го включили в територията си след сан стефано
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кои уважение на институциите ли, не трябваше ли първо да имат уважение и подчинение на родителите си и на възрастните хора. Цяло поколение израсна,вече са на по 30 години сега ли се сетиха че трябва да се възпитават. Досега на кой го държаха. На Марко ли. Късно е наркомани пияници и айдуци на какво ше ги възпитате. Това е цяло поколение 30 годишни които са израснали в безвремие чалга наркомания и алкохолизъм. Сегашните подрастващи са същите като тези родени преди 30 години.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл да си бг патриот в България освен ако няма да попаднеш в листата на някоя патротична партия.
5
2
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До Стига джендъризъмТака са заповядали илюминатите с пергелите и оня птеродактил Дъорд ШороШ