Училищата и забавачките - приоритет за Фандъкова

Ремонтът Английската трябвало да приключи до септември
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова за пореден път провери как върви строителството на новия корпус на Първа английска гимназия.

"Нашите усилия са насочени към подобряване условията в училищата и детските градини. За мен това е най-голямата грижа за децата и за семейството, а пък няма нищо по-важно от това, да работим за тях", увери тя.

Още по темата
Разширението на сградата на Първа английска гимназия и 112 ОУ трябва да завърши до края на август.

"Две училища в една сграда, които дълго време отказваха да се преместят, защото мястото им е хубаво, затова взехме решение да разширим тяхната сграда. Заедно с миналогодишния корпус и това, което в момента се изгражда, правим 22 нови учебни зали и втори физкултурен салон, който е цяла спортна зала, за да може децата от двете училища да спортуват и то при чудесни условия. Има съблекални, топли води – навремето, когато бях в училище, не можехме да си мечтаем за такова нещо. А сега това се случва и не само тук", посочи Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя уточни, че в момента се строят 10 нови училищни сгради, като 5 от тях са с физкултурни салони.

"Започнахме работа и по изоставения преди много години басейн на 30-о училище в София, който беше абсолютна развалина. Започнахме с кмета на район "Възраждане" да възстановяваме, като там ще има и басейн, и спортен салон. Така че "София – спортна столица на Европа" си дава своето отражение.

Заявихме, че ще работим усилено и активно и го правим", каза още Йорданка Фандъкова.

Във връзка с разширението на Първа английска гимназия и 112 ОУ кметът на София уточни, че строителите са поели ангажимент, че ще успеят тази година да завършат всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София ще е град-държава до 20 години.
7
4
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
всички се местите да живеете в София, как очаквате общината да смогне? В цялата страна с изключение на няколко областни градове се затварят ДГ и училища, а в София не достигат! Ами тъпчете се още малко, пък чакайте нещата да се подобрят със смяна на кмет!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАНДЪКОВА не те искаме за кмет, не ставаш, съсипа я тази столица.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ясли 4Бягай в Дуйсбург или където и да било в Еуропата да ти гледат децата!Нали ти така казваш - тука ПФУ!, а там УАУ!Хайде изчезвай по-бързо заедно с ***, че чистенето на кръвта още не е приключило, а пък ние искаме да си овардим децата от такива като тебе!Свят голям и друм широк - чупка!
4
1
 
10
 
! Отговори
ясли преди 4 години
Ужасно е положението с децата от 1 до 3 години. Няма кай да ги гледа! Хората масово са принуждавани да ги дават да частни ясли, където цената започва от 450 до 1000лв. И говорят, че майчинството е най-продължително у нас! Ще е така, защото няма кой да гледа малките българчета. Предлагам да ги пратиме на кметицата, защото можеше с пари то ремонта на Графа да се направят няколко ясли. Проблемът май е драматичен с яслите!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази няма ли да подаде най-накрая оставка и да се маха? Писна ми от лъжите й.
2
2
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Народа изчезва а ние инвестираме в средно и вишо кетапостроене .Инвестициите трябва да се пренасочат от нищоправене към нещо правене. Език може да се учи дистанционно ,а основа на образователната система трябва да е основното ,а не средното или вишото кетапостроене за да може с много народна пара да се стига до малко знания и почти никакви умения ;) Трябва да пенсионираме герб и бсп ;) само така ще намалим обществените разходи и ще се произвежда продукт срещу парите .
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отече