Психология - най-желана в СУ, запълниха я от раз

23-ма студенти са лауреати от състезания и олимпиади
21
Психология - най-желана в СУ, запълниха я от раз
Снимка: архив, БулФото

3 906 новоприети студенти са се записали след първото и второто класиране в Софийския университет. 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади, съобщиха от ВУЗ-а.

В третия етап на класирането са приети 940 студенти. От изчакващите 699 по-добро класиране след първите два етапа 207 души са класирани в по-желани специалности, а 492 са останали на същите позиции. На третия етап са класирани нови 251 кандидати.

Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите „Психология“, „Публична администрация“, „Публични информационни системи“, „Английска филология“, „Арабистика“, „Китаистика“, „Японистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Компютърно инженерство“, „Туризъм“, „Право“ (редовна форма), „Международни отношения“, „Комуникационен мениджмънт“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Графичен дизайн“, „Физическо възпитание и спорт“.

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 24 – 26 юли 2019 г. включително.

7 148 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

Най-много кандидат-студенти са поискали да следват „Психология“, следвана от „Софтуерно инженерство“ и „Право“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
пророк илия преди 4 години
перспективна специалностс дебели връзки може да се уредят в некоя телевизия да се прават на журналисти
18
3
 
1
 
! Отговори
Your mother преди 4 години
До всички коментиращи - бързо си теглете въжето, за да не се мъчете!
17
2
 
4
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Ко ше ги прайм тез депресираните психолози ;D
16
7
 
5
 
! Отговори
Кубиларов преди 4 години
Междо другото еднин нормален нямаше в курса и беше весело ,и момичетата обичаха секса там уцелих 4 нимфоманки от тогава не съм попадал на такава.....В провинцията докато го правите оная мисли дали да не си смени цвета на косата и от къде комшийката намери пари да смени дограмата....
15
3
 
8
 
! Отговори
Кубиларов преди 4 години
Чела две книги на Пауло Коельо и решила :Ша стаам психоложка мну ги разбирам нещата....Аз завърших такова ама нер казвам на никой да не ме бият иначе ся бачкам като агроном оти на село се лекуват в кръчмата ....
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пловдивчанин 2"А какво ще рабоят после с тази психология?"Ако знаят добре чужд език няма да работят в България! Това важи за почти всички българи в България! Тук там някой програмист работи за западна фирма но определено получава 3 пъти по малко отколкото колегите му. Един добър плихолог в САЩ спокойно взима над 150 0000 долара годишно та даже и повече. В западна Европа също! Обаче носи отговорност и знанията му по психология надминават българските с минимум 300%. Изпити не се купуват!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Дани преди 4 години
И за какво им е.загубено време.въобразяват си че ще работят нещо такова и ще получават добро заплащане или просто искат да си поживеят 5 години.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Az 7"Най-желана, защото е най-лесна."В България със сигурност но на Запад - Не!
11
6
 
25
 
! Отговори
Вучков преди 4 години
Един безплатен съвет за желаещите да учат висше в Бг: Изберете това с най-ниската семестриална такса, така или иначе файдата ще бъде нула и ученето ще ви бъде нещо като хоби. Ако имате възможност учете в реномирани световни университети, въпреки че и това не е гаранция за успех, има милиардери и преуспели хора със завършен едва четвърти клас, всичко опира до интелигентност, а тя не се купува с пари, нито се преподава в университет.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси смеха специалност "Южна, Източна и Югоизточна Азия, реализацията е като в " Минало и Съвремие на Балканите" демек я продавач в мол, я барман.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ откриват много работни места в психиатриите, защото ще затварят много хора от опозицията. Демокрация е.
8
1
 
5
 
! Отговори
Психолог преди 4 години
може да бъде избран в СЕМ или шеф на БНР или БНТ - стига с тези социолози и агрономи.
7
3
 
12
 
! Отговори
визионер преди 4 години
Днешното висше образование по психология, в недалечно бъдеще, ще бъде част от общата култура. И ще бъдат избегнати повечето от днешните простотии, простащини, престъпления...
6
9
 
9
 
! Отговори
Az преди 4 години
Най-желана, защото е най-лесна.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Ама след 5 години програмистите ще крадат яко гаджетата на психолозите.......То пък едни гаджета............Турбо-паскалЪт да ти завиди!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможностите за работа са безгранични. Завършил банково дело работи на пазара. Конкуренцията вече е голяма. ..
3
2
 
35
 
! Отговори
Хах преди 4 години
До ПловдивчанинЕ, как къде ??? С психология имаш най-голям избор. Продавач-консултант в Мол, кибик в кол център, само най-добрите психолози стават началници в Доминос и КФС
2
4
 
27
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
А какво ще рабоят после с тази психология?
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе учат психология но я бъркат с патология - българска работа!