Вдигат с 500 лв. парите на учители, работещи с проблемни деца

Педагозите ще получават и пари за наем, за транспорт...
11
Вдигат с 500 лв. парите на учители, работещи с проблемни деца
Снимка: архив, БулФото

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус.

Учителите, които се включат в Национална програма "Мотивирани учители", ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12 месеца.

Предвиждат се и средства за възстановяване на транспортни разходи за пътуващите педагози за същия период, съобщиха от МОН.

Програмата разширява възможностите за включване на специалисти в едногодишните обучения за придобиване на професионална квалификация "учител" за всеки един от учебните предмети – математика, информатика и информационни технологии, чужди езици, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.

Вече ще се допускат и кандидати с образователно-квалификационна степен "бакалавър", освен специалисти със степен "магистър".

До 10 дни от публикуване на изменението на програмата на официалния сайт на МОН ще се приемат документи на кандидатите за допускане до процедурата по подбор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: образованиеМОНучители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
А не трябва ли заплатата да е обвързана с резултатите? Защо учителите на хъхречета, които въобще не ходят на училище или и да отидат - не научават нищо - защото не разбират членоразделна реч, ще вземат повече пари? *** стига до 5 клас без да знае и половината азбука, дай на даскалицата ме 10 000 лева да дадем !!! Защо бе - какъв резултат е постигнала тя - макар и да няма вина за дебилството на хъхречето?
8
2
 
10
 
! Отговори
Аделаида преди 4 години
"Проблемни деца" има във всяко училище и всяка паралелка... Това са шантажи! Всички учители работят с учениците, независимо от какво идва "проблемното". И още - така, както го пишете, излиза, че директорите субективно ще решават и раздават пари само на отделни педагози - по симпатии.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяко училище има проблемни деца , бих казала във всеки клас . На всички по 500 или само на някой . Моите уважение към учителите в малките населени места , но едно е да работиш с 28-30 деца в клас и съвсем друго с 10-15 , които я дойдат на у-ще , я не .
6
5
 
15
 
! Отговори
Учител преди 4 години
Увеличението , което даде през януари ,го изяде инфлацията . Не чувствам ДА СЪМ ПО-СПОКОЕН ФИНАНСОВО ИЛИ ЗАБОГАТЯЛ . Обещаните 1500 лв в края на мандата , ми се струва , че ще бъдат "спукан балон ". А и тогава , хлябът сигурно ще бъде 5 лева.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаба ракийца.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И предният път, предизборно, тиквяря така ги прецака. Щели да имат такива заплати, та няма да могат да ги изхарчат. И те уж учили хора, а му кълват на милиционерските тъпотии и лъжи. Сега пак същото. Ако пак клъвнат, вече е напълно разбираемо, защо нивото на образованието е такова.
3
6
 
19
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 4 години
Нали се сещате,че това е предизборна пропаганда на ГЕРБеразите ! Учителите никога няма да получават повече от 700-800 лева ! Не гласувайте за ГРОБ !!!
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За учител заплатата трябва да 5000 лв а минималната заплата за всяка работа трябва да е поне 1000 лв и до няколко години да стигне 1000 евро
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сега са получавали 713 нето сега щели да получават 1213 добре е ама трябва да станат поне 2000 3000 така,че ги увеличавайте още поне с 1000 да стигнат 2213 и ще имате кандидат