Фандъкова: Най-важните инвестиции - в децата и образованието

Столичният кмет поздрави всички с началото на учебната година
16 сеп 2019 12:45, Петя Славова
26

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като министър-председателят Бойко Борисов поздрави всички с настъпването на новата учебна година в социалните мрежи, столичният кмет Йорданка Фандъкова също отправи своите пожелания.

"Щастлива съм, че днес отново съм с Вас, учениците от две от най-добрите училища в София - Първа английска езикова гимназия и 112 ОУ. За втора година посрещаме първия учебен ден с втора нова сграда, защото най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование", заяви тя, цитирана от "Фокус".

"За нас българите първият учебен ден е празник, защото е начало на пътя към знанието за всеки един от нас. Начало на развитие, израстване и вдъхновение", каза още кметът.

Още по темата

Фандъкова се обърна и към учителите с "Уважаеми колеги" като обясни, че те имат трудната задача да намерят пътя към всяко дете. "Да им дадете знанието в различните учебни дисциплини и умения, но и да ги научите да отличават доброто и истината. Да ценят себе си и да уважават другите. да отключите у децата желанието, амбицията, потребността да бъдат по-добри, по-успешни, по-можещи. Това е трудно, постига се с много търпение и професионализъм".

Според кметът "Промяната става вътре в самите деца, в личността на всяко едно дете  и е резултат от собственото му умение. Нека да им помогнем за това", допълни още столичният кмет.

Йорданка Фандъкова се обърна и към родителите: "Скъпи родители знам, че посрещате този ден с много вълнение, радост и дори много притеснение. Знайте, че Вашите деца са прекрасни. Всяко от тях е различно със своите способности, умения и интиреси. Едни са по-добри в математиката, а други в овладяването на езиците. Някои развиват своите таланти в изкуствата, а други са първенци в спорта. Помогнете им да бъдат самостоятелни, да изграждат приятелства и да застават зад добри каузи", каза още кметът на София.

По думите й успешният човек не е просто лекар, учител, инженер или артист, а преди всичко личност. Лидер, който иска да промени света около себе си и знае как.

На децата Фандъкова каза: "Скъпи ученици всички Вие прекрачвате прага на училището заредени с много емоции от лятото и с нетърпението да видите колко сте пораснали и колко много сте научили. Нетърпеливи сте да се срещнете с приятелите си и да разкажете своите летни истории. Пожелавам ви много здраве, успехи в учението и забавление в игрите", добави още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важните са в децата, но най-големите са на Графа в криви плочки.
23
2
 
2
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
Най-важната инвестиция е родителите да си евакуират децата, колкото може по-надалеч от тази свинщина. Алтернативата е - остават децата тук и ще бъдат емоционално или физически затрити по план. Който е успял да прати децата далеч - браво, който не е - тежко и горко...
22
1
 
3
 
! Отговори
Вярно ли преди 4 години
15училища и детски градини в София, не започнаха учебната година заради продължаващи ремонти. Но парите са усвоени.
21
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
7000 деца останаха извън детските градини, за бюджета на град София решаването на този проблем отнема 2 години, а ние 3 мандата слушаме оправдания
20
1
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тая Дана колко пари украдна от Общината !!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндък, чупка!
18
1
 
5
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Интересно с какво е заслужила достойнство, като проблемите си стоят:-некачествени ремонти и липса на контрол-качествен градски транспорт, който не е само подновяване на автопарка. Липсват нормални спирки и свързаност за удобство на пътниците-качествени велоалеи-презастрояване на Макс-адекватна поддръжка и чистота на инфраструктурата-бездомни животни-хаос с паркирането, поради липса на правилно изградени паркоместа, особено в кварталите-неадекватно функционираща общинска администрация
17
3
 
1
 
! Отговори
ruski преди 4 години
фандъкова премиерка, премиерка! да може да договаря с путин на руски условията на капитулация и да го моли да ни спаси от глад догодина, че ако оставим на *** отиде. цъкайте минуси и си спомнете този пост зимата на 2020.
16
1
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а така компирке, децата са най-важното, вие за тех крадете с твоя пимп *** ага, за децата... ама за вашите не за нашите.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трольо, нали *** ти рече в опорките да включиш и образованието? Ама ти като си неграмотен, как да разпознаеш разликата между окатото и умствено сакатото?
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За учителите, най- голямото уважение, а за грабителите / комунисти/, най големите пари!Няма ли кой да и го .....на бази дърта чанта, та да млъкне най- после!По цял ден ръси само глупости.
13
2
 
5
 
! Отговори
Махнете се преди 4 години
Йорданка Фандъкова, къде ще играят децата. Повжелавате им нещо което го няма, след като застроихте София.
12
6
 
2
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Не ви ли е срам да пишете постоянно глупости и гадости за тази достойна жена бе уро-и . Хайде озаптете се малко, че приличате на озверели кучета .
11
2
 
4
 
! Отговори
Махнете се преди 4 години
Йорданка Фандъкова, след като за 12 години не успяхте да разрешите основни проблеми на столицата и чувате гласа на народа е време е да се оттеглите, защо нахалствате за още един мандат.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов. долу ГЕРБ, долу Фъндъка!
9
4
 
13
 
! Отговори
българина преди 4 години
Имам ясен спомен, че вожда искаше овчари ! Фандъкова се е объркала.... В програмата на герб не пише такива неща. Освен това резулатите на МОН от днес потвърждава, че сме оглупяваща нация, по волята на америка и цру, взели на абордаж МОН.
8
4
 
12
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 4 години
Ааа ясно сега защо купиха ония чисто нови 50 гофишни Ф-ки. *** те били за децата, да си играят!
7
2
 
17
 
! Отговори
А в здравето? преди 4 години
Интересува ме какво се предвижда за моето здраве и неговата профилактика, защото аз работя здраво и плащам стабилни данъци. Но за моето единствено дете няма дори детски надбавки.Фандъкова в кого ще инвестира? В блага за онези деца,чиито родители са създали по десетина, но и не мислят някога да започнат работа?Защо не уточни как точно ще се инвестира в образованието?По-качествена учебна среда ли ще създадат или ще увеличат бонусите за онези, които идват в у-ще само за храната, безплатна за тях?
6
5
 
4
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
А комонистите за бой се стягат ахахахахахах
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом толкова си загрижена защо увеличихте цената на градския транспорт преди учебната година,Нагла.